|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 41 [42] 43   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
25.2.2018 13:30:29   
Dora89
Mariya, Vocicana, Degu, Vukosava, hvala vam mnogo!!!!!
Divno je što na ovom forumu članice pružaju podršku jedna drugoj, ako se već podrška, nažalost, ne može naći u svojoj okolini.
Kad pričam sa sredovečnim ženama, nijedna ne žali što je dobila dete ranije što je htela, ili što je dobila dete koje tada uopšte nije htela, ili što je rodila više dece nego što je htela. Ali neke žene žale što nisu rodile dete, što nisu imale više dece, ili što su išle na abortus. Zato kad donosite odluku, dobro razmislite za čim ćete u 60-im godinama žaliti.
Ako se odlučite na abortus, ne dozvolite sebi da vas tuđe reči pogode. To je vaše telo, vaš život, i vi odlučujete šta ćete s tim da radite. Neka i muškarcu bude žao, on neće biti trudan, i neće rađati, nego vas to čeka. Naravno da je trebalo taj izbor napraviti mnogo ranije, ali svi grešimo, zato hrabro podignite glave i nastavite dalje. Biće bolje. Setite se da krivicu osećaju oni koji imaju savest. Na ovaj forum se ne javljaju one žene koje ne razmišljaju o drugim ljudima, već isključivo rade šta njima odgovara.
Svim ženama koje su imale spontani pobačaj poručujem da skupe snage da nastave dalje, biće bolje, vreme leči sve, da se ne pitate "šta bi bilo kad bi bilo" i da ne odustajete. Odmorite se lepo, saznajte sve informacije ako ste slučajno nešto pogrešile, da tu grešku više ne ponavljate, i nipošto se ne "šutirajte u guzicu" zbog onoga što je bilo. Sve što se desi u životu trebalo je baš tako da se desi, ima svoj razlog, i vi ćete ga vremenom saznati. Iskoristite prednosti situacije, koje ne biste imali da je sve išlo po planu, tipa otputujte negde, izađite, obnovite neke kontakte koji bi vam značili.

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 1026
   RE: Abortus
25.2.2018 13:40:24   
Srecko47E
Abortus je jako teska tema.Pogotovo za mene.Svaka zena treba da ima oravo na svoj izbor.Bolje je sve nego da dete kasnije ispasta zbog greske roditelja.Naravno,dete ne moze biti greska nikada ali ne razmisljamo svi isto .Nekada je to bolje nego zaviti porodicu u finansijsku nestabilnost.Ima nacina da se spreci naravno ali kada do toga dodje kasbo je o tome misliti.
I da,ruzno je osudjivati bilo koga jer nismo u njihovoj kozi.Zato ne volim osudjivanje zena koje se odluce na abortus Samo one znaju sta je u njihovoj glavi

(odgovor članu Dora89)
Direktna veza do poruke: 1027
   RE: Abortus
25.2.2018 13:51:45   
Sarav
Teška tema. Ne znam, nisam imala ni jedan abortus niti pobačaj do sad, ali verujem da tako nešto ostavlja ožiljak na srcu zauvek. Ipak, niko od nas nije tu da bi sudio ženi zbog abortusa jer ako je već do toga došlo pitanje je u kakvoj se situaciji nalazi i koliko je život gazi. Saosećam ali ne osuđujem. Bog sudi.

_____________________________

Sreća prati hrabre.

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 1028
   RE: Abortus
17.3.2019 11:41:05   
Mrs.Unknown
Danima citam temu,i nikako da skupim hrabrost da napisem post. Sve ono sto nisam volela me upravo snalazi. Najvise sam mrzela abortus,jer je moja mama to uradila kada sam imala 9 godina . I nikada joj oprostila nisam. A sada cu i ja isto uciniti.

Imam njih troje , sve trudnoce uredne,zeljene, i trudnoca  i porodjaji za pozeleti. Nikada pobacaji,ni abortusi . I bila sam sigurna to je to. I bas kada  sam odlucila da prestanem sa pululama i stavim spiralu desilo se da mi ciklus kasni. Imali smo 2x nezasticene odnose, sa prekinutim snosajem. I ja sam sada trudna ,saznala sam pre 3 dana. I to sa blizancima. 7 nedelja.  Pitam se samo zasto ja, pored njih toliko koji ne mogu da imaju decu, koji ih jedva cekaju ,da se meni desi😥 . Nisam vise sigurna ni kako se osecam. Zbunjena sam. Mnogo mi je tesko. Sa jedne strane  ako ih ne rodim ,znam kakva sam osoba kajacu se ceo zivot,necu moci mirno da zivim sa tim. Sa druge strane njih petoro  je mnogo za mene. To bi mi bila cetvrta trudnoca. Jos blizanacka. Pitanje je kako bi moje telo to podnelo,jer su one same po sebi rizicne. Mnogo mi je tesko. Bas kada sam pomislila moji su porasli, vreme je da ja sada radim malo na sebi desi se ovo. 

(odgovor članu Sarav)
Direktna veza do poruke: 1029
   RE: Abortus
17.3.2019 14:28:02   
vocicana
Joj Mrs. Unknown, toliko mi je tesko bilo dok sam iscitala ove recenice. Mogu da zamislim kako se osecas, bas stavrno strasno. Msm, najlepse se dogodilo, ali kako i sama kazes, bas je mnogo 5-oro dece.
Iscitaj iskustva, i to bas blizanci...vidi kako su zene i sta pisale. Svu podrsku sveta saljem, jako je delikatno, ne znam i ne mogu da te posavetujem, osecala bi se isto kao i ti.user posted image

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Mrs.Unknown)
Direktna veza do poruke: 1030
   RE: Abortus
17.3.2019 14:37:18   
dunja RR
Draga, mene pucaju hormoni jer sam se porodila pre nekoliko dana (drugo dete) pa sam sa puno emocija citala tvoje redove. Mislim da je ovo za tebe jedno novo iskušenje, a isto tako mislim da ti nije poslato slucajno, vec zato sto sigurno imas snage u sebi. Za mene su sve majke heroji, a najveci su oni sa 3 + dece. Odluka je na tebi a ja sam se pomolila da doneseš pravu. Zagrljaj! 

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1031
   RE: Abortus
17.3.2019 15:43:22   
madre
mrs. unknown, zelim ti iz sve snage da doneses onu odluku, pravu odluku za tebe i da uspes sa njom da se uskladis! jako mi je zao sto se nalazis u takvoj situaciji, vrlo nezavidnoj!

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Mrs.Unknown)
Direktna veza do poruke: 1032
   RE: Abortus
17.3.2019 15:43:41   
vocicana
Dunja RR user posted image

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1033
   RE: Abortus
17.3.2019 16:40:10   
Maraj
Jao draga bas mi je zao sto se tako osecas...
Ja ti samo mogu reci, da je to blagoslov. Nadam se da ces razumnu odluku doneti. Ti najbolje znas sta ti je ciniti user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1034
   RE: Abortus
17.3.2019 17:33:21   
Sanjica26 RR
Slažem se sa Dunjom i Maraj.
Mrs Unkown posto kažes da bi se kajala ceo život to mi govori da ne treba da ides na abortus. Zasto mislis da je petoro mnogo dece? Mozda ti se cini iz ove perspektive da je mnogo. Nece vam biti tesko, jer vec imate veliku decu.
Kako god odlucis mislimo na tebeuser posted image


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1035
   RE: Abortus
17.3.2019 17:44:50   
Maslacak15
Ja mislim s obzirom na to da si se odlucila da pises ovde, jasno je na koju stranu vuce tvoja podsvest. Jel otprilike si mogla da znas kakva publika su ringerajke. Da je jednostavno, sigurno da nije. Najmanji je problem sto je cetvrta trudnoca, to ne treba da te brine, cak i ako je blizanacka. I ja necu nista reci osim da navijam da doneses pravu odlukuuser posted image . Puno te pozdravljam.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1036
   RE: Abortus
17.3.2019 20:35:12   
Misha i Ljisha
Samo cu reci pozuri sa odlukom. Tesko je, desi se. Znam isto jednu zenu koja ima petoro. Ista situacija. Posle treceg deteta blizanci. Rodila je. Jako ih je lepo videti sve djumle, zena je vecito nasmejana. Doduse ima i pomoc. Mislim da to kad neko ima toliko dece mora da se organizuje. Ako mozete finansijski i ako zelite samo napred. U inostranstvu je cetvoro dece valjda minimum. Koga kod znam iz inostranstva svi imaju po cetvoro dece. A znam ih i sa sestoro. A opet ako mislis da ne mozes, tj da ne mozete. Onda idi na abortus. Tvoja je odluka i samo tvoja. Ja licno evo ne bih mogla. I ja bih isla na abortus.( i ne pricam ovo tek tako ja sam sigurna da bih isla na abortus). Nazalost mislim da je to nesto sto ne moze nijedna zena sebi oprostiti ali ti najbolje znas svoju snagu. Zelim ti svu srecu ma sta god odlucila. Vec si velika mama sa svojih troje. Svaka cast.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1037
   RE: Abortus
17.3.2019 21:15:59   
Rosita
Mislim kao i sanjica i puno sreće ti želim❤



_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1038
   RE: Abortus
17.3.2019 21:31:21   
pari
Unutrasnji glas ce ti reci...pricaj i sa muzem...i koju god odluku da doneses,probaj da se ne osvrces na nju... Veliki zagrljaj

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1039
   RE: Abortus
17.3.2019 23:16:28   
madre

IZVORNA PORUKA: pari

Unutrasnji glas ce ti reci...pricaj i sa muzem...i koju god odluku da doneses,probaj da se ne osvrces na nju... Veliki zagrljaj

ovo je mozda ono kljucno!

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1040
   RE: Abortus
18.3.2019 9:00:44   
vocicana

IZVORNA PORUKA: madre


IZVORNA PORUKA: pari

Unutrasnji glas ce ti reci...pricaj i sa muzem...i koju god odluku da doneses,probaj da se ne osvrces na nju... Veliki zagrljaj

ovo je mozda ono kljucno!

Tako je!

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1041
   RE: Abortus
21.3.2019 6:36:26   
serpica

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Draga, mene pucaju hormoni jer sam se porodila pre nekoliko dana (drugo dete) pa sam sa puno emocija citala tvoje redove. Mislim da je ovo za tebe jedno novo iskušenje, a isto tako mislim da ti nije poslato slucajno, vec zato sto sigurno imas snage u sebi. Za mene su sve majke heroji, a najveci su oni sa 3 + dece. Odluka je na tebi a ja sam se pomolila da doneseš pravu. Zagrljaj! 




To je prava recenica.
ja sam negde davno cula "Bog ti daje onoliko koliko mozes da izdrzis" odnosi se i na dobro i na lose. Svako dete je Boziji dar i ne moze ga biti previse. Uz malo pomoci,malo vise strpljenja i puno ljubavi jednog dana shvatices da sve mozes. Ja sam skoro pa sama odgajila cetvoro i Boga mi da smem i da mogu rodila bih jos jedno. Ali odluka je na tebi.. poslusaj srce,kazu tu se uvek nadje pravi odgovor.user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1042
   RE: Abortus
21.3.2019 6:42:03   
mirana1
Zene, divne ste. Nesto prelepo je i najvrednije su deca.
Volim i drago mi je kad cujem da neko ima troje i vise dece.
A pomoc da treba itekako. Ne moze se lako fizicki i finansijski ispratiti sve to.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1043
   RE: Abortus
28.4.2020 19:12:29   
branki*


IZVORNA PORUKA: branki*

ja sam mislila da nikad,ali nikad necu imati ovu dilemu.i eto,imam je.i pored mojih muka sa zatrudnjivanjem i vantelesne,desilo se opet.trudna sam po treci put.mala je trudnoca u pitanju.ne znam da li cu zadrzati ili ne.razmisljam se zbog mog boze najvise,sledece godine bi trebalo u prvi razred da krene.kako bih funkcionisala sa troje dece bez pomoci...da li sam matora za bebu...svasta..imam jos mesec dana maksimum da se definitivno odlucim..



I baš sam odlučila. .U pm. Nema nedelje da ne pomislim na ovo.na svaka 3 dana ,recimo.I baš sam u nekom bzv raspoloženju.Zato jer mi je kasnilo o mislila sam da sam mozda trudna i da ću ovaj put imati treće dete. ..ali,ništa od toga..Šta li sam razmišljala tad...u stvari znam sta sam razmišljala. .Ali..I dalje me to muči tako ...

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1044
   RE: Abortus
28.4.2020 19:53:31   
Ana RR
Branki user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1045
   RE: Abortus
28.4.2020 19:57:56   
branki*
Ane,moja❤čovek je proklet.


Proći će. .Malo mi je gluplji dan,verovatno. 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1046
   RE: Abortus
28.4.2020 21:05:20   
Maslacak15
e moja brankiuser posted image . Razumem te... ali mozda bude, nije jos kasno. Ti bar imas dvoje dece. Ima ih koji odluce tako za prvu trudnocu, pa posle ne dobiju ni jednu sansu vise. Mozda se ne desava cesto ali veruj mi ima i desava se ( jedna meni jako bliska osoba) i onda je to bas teska kazna. ......user posted image . Olako se to shvata jako. Ja sam skroz za zenska prava i svakako treba slusati svoje srce ali treba dobro dobro razmisliti. Nikad nema idealnih uslova. I nikad ne znamo koliko sansi cemo jos imati.

Zelim ti od sveg srca da se uskoro obradujesuser posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1047
   RE: Abortus
28.4.2020 21:17:05   
jess021
Branki🤗



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1048
   RE: Abortus
28.4.2020 21:24:50   
Mirko Svirko
Branki, duso moja ❤

Glavu gore 💪

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1049
   RE: Abortus
28.4.2020 21:28:19   
branki*
Žene drage❤❤❤


Da,nikad ne znaš koliko će ti šansi život dati...Hvala vam.Znači mi.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 41 [42] 43   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 41 [42] 43   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here