cipiripi
|
@ Trbo Tvoj i moj problem je isti. Oligospremija. Stim sto ja imam 26 godina, a mm 25. Ja nisam za varijantu o drzavnom trosku jer ne podnosim to da me neko tretira kao da sam na traci za svinjokolj, meni je ipak potrebnije bilo da ostvarim neki kontakt sa doktorima a ne da imaju samo 2 minuta da me saslusaju. Postupak je sledeci: (privatno, o svom trosku) * Za tebe: - hormoni - testosteron,progesteron,estradiol,.... - vdrl (sifilis) , hiv , Hcv 1 i 2 (hepatitis), toxoplazmoza (virus vezan za zivotinje), rubella 1 i 2 (ako se je rubella 2 pozitivna nemoj da se istraumiras jer je to znak da si prelezala boginje i to zauvek ostaje u tebi ).... -bris vagine , cerviksa, mikrobiooski, hlamidia, mikroplazma, ureoplazma .. *Za njega: -spermogram i spermokultura -bris uretre, zatim na hlamidiju, mikro i ureo -hiv, hcv, toxo, rubela.. - Ovi nalazi su jako vazni. Nek te ne brine ako imate hlamidiju, mikro ili ureo...to se leci za 10 dana. Da li si radila clioskopiju ili HSG - tj snimanje prohodnosti jajnika? Nakon svih obavljenih analazi i ako je sve ok stupas u proces. Sa horonima pocinjes 21 dan od pocetka zadnje menstruacije. Ja nisam imala problema..samo par puta me je bolela glava i to je to. Licno nisam za inseminacije, odradila sam ih tri a rezultat je bio veliko NISTA! Privatno inseminacija kosta 400e ..pa kad saberes ja sam dala za njih 1200e a vto je kosta 1600.. + lekici 500e U ovoj privatnoj bolnici gde sam ja radila sve su jako zadovoljni ...nisu me izbombardovali sa hormonima jer su me pratili sto je jako vazno, i zadnjih 7 dana svaki dan vadili krv da ih slika na ultrazvuku ne bi prevarila..to ti je ona varijanta "2 puta meri jednom seci". Sutra idem na transfer. od 12 celija oplodjeno mi je 10, 3 ubacujem a 7 zamrzavam. Volela bih da ti pomognem, ako te nesto zanima kazi
|