Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 28.8.2012 15:09:26
|
|
|
|
Snelle
|
Normalno je da beba kaki posle svakog podoja. Dakle, ako siki 8 puta dnevno (ovde računam i noćne podoje) onda može biti i više od 5 stolica.
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 28.8.2012 15:34:04
|
|
|
|
crazymama
|
IZVORNA PORUKA: Yula Ja sam mislila da je sasvim normalno da beba kaki 5x dnevno, bar sam tako cula sa svih strana. Proliv je kada kaki cesce od toga i tecno. i meni su rekli da je i do 8 puta ok da kaki dnevno, ali ocigledno nisam prepoznala da je u pitanju proliv, jer nije imala nikakve pratece tegobe... sad je sve ok, hvala Bogu.
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 15.9.2012 16:09:11
|
|
|
|
Snelle
|
CM, volela bih da se javiš da kažeš jel sad sve u redu sa bebom! Devojčica moje kume od mesec i po dana je juče imala končiće krvi u stolici, a inače u poslednje vreme prolivaste stolice. Kuma je odlično upoznata sa situacijom u kojoj je bilo moje dete, tako da je odmah posumnjala na alergiju i pozvala me. Nisam pametna šta da joj kažem, jer i meni je prva misao u glavi da je alergija, ali bojim se da nisam objektivna i da grešim. Šta još može biti razlog krvarenja i šta bi mogla da odradi od analiza a da bude validno s obzirom da je beba jako mala?
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 15.9.2012 21:19:58
|
|
|
|
Anoniman
|
stolicu na bakterije, gljivice i parazite, KKS da vidi EO.
|
|
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 16.9.2012 16:25:19
|
|
|
|
Snelle
|
Tasho, znala sam da ćeš mi ti odgovoriti Jutros je mala opet imala končiće krvi u stolici, pa sam ja kumi rekla da ipak krene sa dijetom.
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 16.9.2012 16:51:13
|
|
|
|
Anoniman
|
EO su poviseni ili od prisustva parazita u org ili od alergije, a ja bih onda uradila i ostale analize stolice, sem na parazite.
|
|
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 17.9.2012 22:10:33
|
|
|
|
Yula
|
Od dijete joj nece biti gore svakako. Ja sam znala odmah sta je u pitanju, jer cim sam prestala sa dijetom pojavila se prava krv. Neka odradi sve te analize kake, neka bude neko vreme i na dijeti, pa neka prekine i videce sta ce se desavti.
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 18.9.2012 20:10:44
|
|
|
|
crazymama
|
ja se izvinjavam sto tek sad odgovaram, ne dolazim tako cesto na forum... snelle, hvala Bogu, moja beba od onda nema nikakvih problema, kaki jednom u dva dana, obilno, kasasto, zuto, bez ikakvih tragova sukrvice... jede i dalje aptamil, a odnedavno sam pocela da joj dajem i pahuljice, jabuku, sargarepu, i sve je u najboljem redu. kod nas je definitivno bilo u pitanju nesto drugo, dr je rekao moguce neka bakterija koja je protrcala kroz creva, izazvala dijareju koju ja nisam prepoznala, a dijareja izazvala nadrazaj sluzokoze creva i otuda sukrvica. ona allernova mi i dalje stoji, zao mi da je bacim, sada bih verovatno i trebala da je bacim, jer je otvorena vec mesec dana...
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 19.9.2012 7:44:47
|
|
|
|
Snelle
|
CM, kaži mi, molim te, šta ste radili od analiza? Verovatno si pisala, ali nemam vremena da tražim.
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 20.9.2012 0:41:08
|
|
|
|
crazymama
|
probacu da se snadjem u nalazu, pise ovako: CRP, HEPATOGRAM SA GAMA GT, Ca, P, alkalna fosfataza, glikemija, ukupni proteini, albumini, urea, kreatinin, KKS, koprokultura i kozne probe na proteine kravljeg mleka. to je sve navedeno i zakljucak da je u granicama normale, koprokultura negativna, nalaz uredan. stvarno se ne razumem dovoljno, izvini... meni vazno da je sve ok i da mi je dete dobro. a dijagnoza je bila: diarrhoea et gastroenteritis, causa infectionis suspecta A09 (st.post)
< Poruku je uredio crazymama -- 20.9.2012 0:42:24 >
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 20.9.2012 9:11:11
|
|
|
|
Snelle
|
Hvala ti CM! Manje više smo i mi radili te analize, sem kožne probe, i kod nas su bili uredni, ali je alergija ipak postojala, tako da ne mogu baš da joj preporučim to Anyway, već par dana drži dijetu i za sada nije bilo stolice sa končićima krvi. Planirala je da popije jogurt jedan dan da vidi da li će se nešto promeniti.
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 21.9.2012 0:01:23
|
|
|
|
crazymama
|
nama je i kozna proba pokazala da nema alergije, mozda bi vama pokazala da ima da ste je radili.
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 21.9.2012 8:19:10
|
|
|
|
Snelle
|
Kažu da testovi kod dece do 2. godine nisu validni, tako da....
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 21.9.2012 23:07:37
|
|
|
|
crazymama
|
kako god, moje dete posle terapije nema vise sukrvicu u stolici, a i dalje pije aptamil.
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 22.9.2012 8:44:09
|
|
|
|
Snelle
|
Ma, hvala Bogu, ali da sam se ja oslanjala na te testove ko zna šta bi bilo sa mojim detetom.
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 10.1.2013 10:17:00
|
|
|
|
Trcosava
|
Žene treba mi pomoć Kuma mi se juče porodila, bebica zdrava, 3200 sve prošlo ok - danac bebica ima sukrvicu u stolici. Ne doji je - mala je odbijala da sisa. Imate li predstavu od čega može to da se desi?
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 10.1.2013 10:28:37
|
|
|
|
vikiveki
|
Koliko ja znam to krvarenje može da bude zbog nekih majčinih hormona u telu bebe,kažem nisam sigurna ali čitala sam o tome po knjigama...a to se najčešće javlja kod devojčica prvih dana posle porodjaja kada imaju krvi kao da dobijaju menzis....valjda sam uspela da objasnim
|
|
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 10.1.2013 10:31:32
|
|
|
|
Trcosava
|
Sad kad si rekla, setila sam se i ja toga ali to je krv iz ribice i rekla mi je sestra da može i mleko da curi is sisica i da je to normalno da ne paničim. Ali ovde je u pitanju sukrvica u stolici.... Nije me ona pitala, već njeni kući paniče, ne smeju da je zovu, a ja googlam i pitam ne bi li im pomogla...
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 10.1.2013 10:38:59
|
|
|
|
vikiveki
|
Pa šta su joj rekli doktori i pedijatri u bolnici?
|
|
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 10.1.2013 10:43:23
|
|
|
|
Trcosava
|
ne znaš ti moju kumu, njeni ne smeju da je zovu i zapitkuju, a javili su im da bebica ima sukrvicu. Sad kući opšta panika, a nju ne smeju da pitaju. Imaju dva odgovora, muž od kume je zvao doktora koji je porađao rekao da je možda u pitanju ''neonatalni enterokolitis'' ali je to rekao napamet i bez ikakvog pregleda. U bolnici su valjda rekli da će da prate situaciju. Drugi neki pedijatar kaže da je beba tokom porođaja aspirirala krv i da sad izbacuje kroz stolicu. Pri tom mu je ta kuma koja se porodila mrtva bolesna....
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 10.1.2013 11:17:56
|
|
|
|
Zemunka85
|
Mi smo na otpustu iz porodilista imali predavanje neonatologa, gde nam je opusteno rekla da to moze da se desi. I krvarenje iz ribice i mleko iz sika bebe, bas zbog ovoga sto kaze Torbica.
|
|
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 10.1.2013 12:14:41
|
|
|
|
branki*
|
slusaj,trcosava-ako je u pitanju neonatalni enterokolitis,to je ozbiljno stanje,boza je to imao,izmedju ostalog.moli kumu da bebicu odvedu kod lekara,odmah.
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 10.1.2013 12:17:24
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: branki slusaj,trcosava-ako je u pitanju neonatalni enterokolitis,to je ozbiljno stanje,boza je to imao,izmedju ostalog.moli kumu da bebicu odvedu kod lekara,odmah. ona se JUČE rodila, nema da je vodi kod lekara, oni su još u bolnici. Ta ''dijagnoza'' je postavljena na slepo. Bebi su uzeli bris i krv na kontrolu. Čekam rezultate pa ću ispisati ovde.
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 10.1.2013 12:23:21
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: branki neonatalni enterokolitis,to je ozbiljno stanje Jel ovo krvarenje creva? I šta se preduzima u tom slučaju? Usled čega se javlja?
|
|
RE: Tragovi krvi u stolici 10.1.2013 12:24:07
|
|
|
|
branki*
|
dobro je sto je u bolnici,pratice je.moze da bude sijaset nekih bezazlenijih stvari,ali NEC(neonatalni enterokolitis)zahteva intervenciju dr.je li kuma imala nekih komplikacija na porodjaju ili u trudnoci?za bebicu jedan veliki
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciŠTRAJK DOJENJA, šta je sad to!?Nakon meseci uspešnog dojenja vaše dete odjednom odbija dojku. Šta se događa?
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
флашица.
пеперутка16
Моја мала има 2 године и користи флашицу, у дилеми сам како и када да почнем да је одвикавам, помозите ми.