|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
12.12.2011 22:52:58   
ivaj
Neko me je odavno pitao nesto u vezi decijeg a ja ne mogu da se setim stauser posted image
Malopre sam nasla beleske koje sam pravila prilikom prikupljanja papira,pa ako nesto nekoga interesuje neka pita.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
29.5.2012 23:58:49   
ivana70a
iscitala sam temu, ali mi neke stvari nisu jasne. suprug, ja i beba zivimo kao podstanari, medjutim svo troje smo prijavljeni kod mog tate na cijoj su adresi prijavljeni takodje i on (moj otac) kao i moj brat. e sad da li se to vodi kao da sam ja clan 5-to clanog domacinstva?? da li se obracunavaju prihodi i brata i tate vezano za deciji dodatak?

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
30.5.2012 15:57:40   
ivaj
Ne,njih ne spominjes.
Niko te tamo nece pitati sa kim zivisuser posted image

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
30.5.2012 19:50:18   
ivana70a
aha, a da li je kasno da se ja sad iscimam za decji i koliko dugo se on zapravo prima (moja beba ima vec 10 meseci) uskoro stize i druga ali ako mogu ja bih za obe da izvucem dd

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
31.5.2012 21:33:01   
ivana70a
jel zna neko odgovor?user posted image

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
26.7.2012 12:36:57   
ivaj
Ako nisam zakasnila(a verovatno jesam) da ti kazem da deciji dodatak deca mogu da primaju do 18. godine,tako da mozes da predas zahtev u bilo koje doba.Nigde nisi zakasnila.

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
13.8.2012 17:53:03   
jance
e sada, iscitah temu, nasla odgovor na pitanje o zajednickom domacinstvu a imam jos koje pa ako neko imate strpljenja:

dokumenti koji se vade u svrhu podnosenja zahteva za deciji dodatak se ne placaju (izvodi i potvrde) jel tako?
i koliko (ako uopste) kasni deciji dodatak?

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
13.8.2012 18:41:33   
New Mom
Ivaj je napred napisala da se oko 2 meseca čeka rešenje. A isplata ide kad i roditeljski, koliko znam (ja ne primam ovo pa ne znam).
Ovde imaš najsvežije o cenzusima i sl. KLIKNI.
A što se tiče da li se plaćaju uverenje, ni to ne znam (znam da uverenje o državljanstvu za roditeljski nisam platila, pa možda i ovo ide tako).

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
14.8.2012 13:11:23   
ivaj
Ne placa se nista osim oni papiri u katastru i to nesto sitno posto je u pitanju deciji. Isplata je obicno dan pre roditeljskog dodatka.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
14.8.2012 15:23:43   
jance
hvala ivaj i NM puno.
skupila danas skoro sve, ostalo mi samo poreska jedna i druga i poreska u petrovcu.

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
5.9.2012 12:36:01   
jance
vec jedno vreme planiram ovo da napisem i nikako da stignem. u nastavku cu napisati sve sto znam u vezi papirologije za Deciji dodatak, koja se odnosi na grad Novi Sad. spisak papirologije sam preuzela oko polovine augusta 2012.godine. spisak se preuzima tamo gde i za roditeljski dodatak iliti u Upravi za dodatak na decu u Sremskoj 9 (pored Zavoda za udzbenike, u blizini Spensa) broj telefona 021/451-109. moj savet jeste da svakako odete tamo licno i proverite papirologiju, da se ne oslanjate bas puno na ovo sto pise...
Potrebna papirologija:
- izvod iz maticne knjige rodjenih za svu decu u porodici. original izvoda ili overenu fotokopiju (dobijate u salter sali maticara na Trgu mladenaca, salter sala je u dvoristu, pre ulaska u dvoriste imate sa desne strane drveno sanduce u kome se nalaze zahtevi, ponesite hemijsku, i taj izvod je besplatan ali ce gore biti navedena svrha izdavanja izvoda, i dobijate ga odmah)
- uverenje da je podnosilac zahteva (vi ili muz, ne dete!) drzavljanin republike Srbije, original. (isti slucaj kao i sa izvodom i isto je besplatno)
ovde trebam samo da napomenem da drzavljanstvo nesme da bude starije od 6 meseci a izvod moze ako je onaj trajni, iliti onaj sa metalnim "pecatom" sa strane.
- fotokopije licnih karata odraslih clanova zajednickog domacinstva ( vi i muz se podrazumevate, meni za svekrvu nisu trazili iako se nalazimo na istoj adresi, ali su nam stanovi odvojeni). licne karte doneti na uvid. za decu originalne prijave prebivalista iz SUPa ( mogu biti i stariji od 6 meseci, ali da su originali)
- fotokopija overene zdravstvene knjizice podnosioca zahteva
- potvrda o prihodima u tri meseca koja prethode mesecu podnosenja zahteva za svakog clana zajednickog domacinstva koji ostvaruje prihode. potvrda o ukupno isplacenim neto zaradama u datom periodu.
- potvrda o katastarskim prihodima u prethodnoj godini za svakog clana zajednickog domacinstva iz mesta rodjenja i stanovanja. u NS je to Sluzba za katastar nepokretnosti republickog geodetskog zavoda koja se nalazi u Zeleznickoj 6. Ovo je jedina papirologija koja se placa! placate taksu od nekih 130din dva puta, potvrde dobijate sutradan kad predate.
- poresko uverenje za svakog clana zajednickog domacinstva iz mesta rodjenja i stanovanja
- za javne prihode koje ubira Poreska uprava ministarstva finansija iliti tzv drzavna poreska: Bul. Mihajla Pupina 14. popunjava se zahtev i predaje na salteru,
ne placa se , ali upozoravam: ceka se 7 do 10 dana!
- za javne prihode koje ubiraju lokalne samouprave u pitanju je Gradska poreska uprava Gradska kuca, salter br 3, Trg slobode 1, ceka se cca 2-3 dana
ako niste rodjeni i od rodjenja ziveli u Novom Sadu onda vam treba i iz mesta rodjenja. Upozoravam, i odatle vam trebaju 2 poreska uverenja, kao i iz NS. ako vam kazu da to oni ne izdaju, recite da podnosite zahtev u Novom Sadu, i ako je problem, dajte im broj pisarnice Uprave za deciji dodatak. (ovo pisem jer sam ja imala problema). najbolje bi bilo da ovo uradite kad podignete uverenja u gradu i da im lepo pokazete kako to treba da izgleda.
- potvrdu o svojstvu redovnog ucenika za decu skolskog uzrasta (osnovna i srednja skola). original za tekucu skolsku godinu.
- dokaze o cinjenicama u vezi nepokretnosti, kao i stambenog prostora , kao sto su izvod iz zemljisne knjige - vlasnicki list, ugovor o kupovini nepokretnosti, resenje o porezu, uverenje Republickog geodetskog zavoda, ugovor o koriscenju stana. odnosi se na stan ili kucu u kojoj stanuje porodica. podstanari dostavljaju ugovor sa stanodavcem, ili izjavu dva svedoka koja je overena na salteru Gradske uprave za opste poslove, i to u Gradskoj kuci ili prema mestu stanovanja u Mesnoj kancelariji, odnosno u Mesnoj zajednici gde postoji sluzba overe. ( mi smo ovde predali fotokopiju ugovora o zameni nepokretnosti).
*- potvrdu nadlezne zdravstvene ustanove o razlozima za neredovno skolovanje
*- akt o razvrstavanju za dete ometeno u razvoju
*- akt o produzenju roditeljskih prava
*- dokaze na osnovu kojih se ostvaruje status samohranog roditelja
*- dokaz o nezaposlenosti (uverenje iz Biroa za zaposljavanje i radnja knjizica na uvid)
*- dokaz o starateljstvu ili hraniteljstvu
prilozi oznaceni zvezdicom dostavljaju se samo u slucaju dokazivanja tih statusa.
Svu skupljenu papirologiju predajete u Sremskoj 9 na prvi salter u hodniku. tamo na hodniku stoji jedan covek koji daje informacije, malko je onako drzak, ali imajte za njega spremna kratka i konkretna pitanja i bicete ok, on stvarno SVE zna.kad predate papirologiju, a u slucaju da ste oboje nezaposleni, dobicete papir na kome trebate da napisete kako ostvarujete prihode i koliki su ti prihodi na tromesecnom nivou. (ovde budite realni, ne mozete bas staviti da je to 500din ako me razumete, iako i sama znam da nekad i sa manje prezivljavamo).
i ovako, ja sam predala papirologiju 29.08.2012. a resenje da nam je odobren deciji dodatak je stiglo danas iliti 04.09.2012.


_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
28.9.2012 15:15:54   
j o e
samo da jos jednom proverim: mogu da se prijavim i da pocnem da primam deciji dodatak bilo kad? nema roka kao za roditeljski - 6 meseci od rodjenja deteta i slicno?

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
28.9.2012 15:17:25   
lanajelena
Kad god imas mogucnost da ga ostvaris,sad je oko 7000 po clanu

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
6.10.2012 15:20:36   
Ivana.
S obzirom da sam posle porodiljskog ostala bez posla, imam li prava na deciji dodatak?

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
21.5.2013 11:54:22   
tijatija
Da li ima neka mama iz CG da prima djeciji i da li tu uopste postoji?

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
21.5.2013 13:14:23   
sneza24

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Kad god imas mogucnost da ga ostvaris,sad je oko 7000 po clanu

Dečji dodatak za dvoje dece iznosi oko 5 000. Za jedno dete je 2000.

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
14.2.2014 12:29:37   
Trini
Mene zanima dali bi muz morao da bude prijavljen na istoj adresi gde smo ja i deca , posto mi nismo jos vencani a adrese nismo ni menjali. Ja sam prijavljena kod roditelja a on kod svojih.

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
29.4.2014 11:01:04   
Klarita
A, je l'' zna neko koliki je iznos po clanu domacinstva da bih ostvarila pravo na deciji dodatak? Razumete me? Znaci, kolika treba da su primanja, da bih uopste dobila deciji dodatak?

(odgovor članu Trini)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
29.4.2014 11:18:26   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Klarita

A, je l'' zna neko koliki je iznos po clanu domacinstva da bih ostvarila pravo na deciji dodatak? Razumete me? Znaci, kolika treba da su primanja, da bih uopste dobila deciji dodatak?


0, a i tad bi verovatno našli neku nepokretnu imovinu i ukinuli dečiji

user posted image nemam pojma, ali znam da mora da bude jako malo

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
29.4.2014 12:34:34   
serpica
E ovako,ja sam skoro podnosila dokumentaciju ovo vam je potrebno:
Izvod za svu decu
kopija licnih karata i zdrav.knjizica ( ista adresa u njima)
Prebivalista za decu
drzavljanstvo za podnosioca zahteva
potvrda o redovnom skolovanju ako dete ide u skolu
potvrda iz katastra da nemate imovinu
potvrda iz poreske uprave
ako niste vlasnik stana pisana izjava koliko soba koristite i kod koga stanujete
popunjen zahtev koji dobijate u socijalnom
tromesecni prihodi unazad tri meseca u odnosu na mesec u koji podnosite zahtev ( za nezaposlene izvod sa biroa)
Za petoclanu porodicu zajednicka primanja ne smeju da predju 120290din. Otrprilike ne sme da se predje 8000din po clanu.
Nadam se da sam pomogla user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
29.4.2014 12:56:59   
serpica
ili ovako 4 clana x 8000din = 32000di x 3 meseca = 96000din to je ukupan iznos yajednickih primanja za 3 meseca koji ne smete da predjete da bi ostvarili pravo na dodatak

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
29.4.2014 12:58:52   
Klarita
Serpi, brate, pa ja dok povadim sva dokumenta user posted image Stavila si me u rebususer posted image petoclana porodica 120290, a 8000 po clanu? Hvala ti draga user posted image
Nismo sudski odvojeni od oca oca mog deteta i sestre mu, a njihova primanja su gooolema, pa cu trt da dobijem...ali neko rece da ne moram da prijavim taj podatakuser posted image pa cu pokusati da ne prijavim.

Trco, mislis FT1P? (Fali Ti jedan Papir? user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
29.4.2014 13:00:34   
Klarita
Kuckale smo u isto vremeuser posted image
Hvala drugarke!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
29.4.2014 13:13:09   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Klarita


Trco, mislis FT1P? (Fali Ti jedan Papir? user posted image


user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Dokumentacija za dečji dodatak
29.4.2014 13:23:49   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Klarita

Serpi, brate, pa ja dok povadim sva dokumenta user posted image Stavila si me u rebususer posted image petoclana porodica 120290, a 8000 po clanu? Hvala ti draga user posted image
Nismo sudski odvojeni od oca oca mog deteta i sestre mu, a njihova primanja su gooolema, pa cu trt da dobijem...ali neko rece da ne moram da prijavim taj podatakuser posted image pa cu pokusati da ne prijavim.

Trco, mislis FT1P? (Fali Ti jedan Papir? user posted image


Eh misliš da meni treba prevod šta je FT1P? user posted image

Nisam bila daleko od onoga što sam ti rekla u prvom postu user posted image

Da budeš go i bos i onda ti dodele dečiji, a vrtić ostaje ista cena. Pu mameimgaspopatrljim!

Ovde je drugačije, makar po tom pitanju.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here