|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: tata na porođaju
4.8.2009 16:11:53   
nina83
Nas dvoje smo u pocetku bili protivuser posted image  Ja sam mislila da bi mi samo smetao, a on da ne bi izdrzaouser posted image  Medjutim, kad sam bolje razmislila, shvatila sam da bi mi puno znacilo da bude kraj mene jer cu se poradjati u nepoznatom okruzenju, gde necu znati ni osoblje, a u toj bolnici sam bila samo jednom ( vec sam pisala da mi trudnocu vode na VMA, ali posto memaju porodiliste, moram sama da odlucim gde cu..).
Tako da smo jos jednom razmislili i dogovorili se da i on bude tuuser posted image  Porodicu se u Gradskoj na Zvezdari, culi smo da je tamo ok.
Bili smo zajedno i u skolici, tako da je mm video sta ga sve ceka i polako se priprema psihicki zajedno sa mnomuser posted image
Javljamo utiske kad sve prodjeuser posted image

(odgovor članu ivak)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: tata na porođaju
4.8.2009 16:15:00   
2002m
IZVORNA PORUKA: gracija

Ja ne bih  dozvolila da mi muz bude prisutan na porodu.Mislim da bi mi odvlacio koncentraciju i da bi mi isao na zivce,jednostavno mislim da bi mi stvarao dodatnu nervozuuser posted image .
Slazem se sa tobom, u tom trenutku mi nebi bio od pomociuser posted image user posted image user posted image mislim da bi se lose proveo ako bi bio pored meneuser posted image user posted image

(odgovor članu gracija)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: tata na porođaju
30.8.2009 14:08:24   
Anoniman
Ja nisam uopste razmisljala o ovome, sve dok pre neki dan mm nije izjavio da zeli da prisustvuje porodjaju... ja se nesto razmisljam da cemo se jedva skrpiti za sve ove stvarcice za bebu i epidural i sve sto se placa za bolnicu i posle... sve to samo zto sto je koliko sam cula u narodnom frontu prisustvo 15.000 din.
Kakvi su to lopovi, pa to je nenormalno!

(odgovor članu 2002m)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: tata na porođaju
30.8.2009 22:08:10   
Brand new mama
ja sam ranije i pisala da hocu da moj dragi bude pored mene, ali uzevsi u obzir da je 500 km od mene,moj porodjaj bi morao da se najavi min 6 sati unapred da bi stigao....Tako da izgleda da cu ja ipak solo na zurku(potencijalno i to sa taksijemuser posted image )

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: tata na porođaju
14.9.2009 12:18:14   
Anoniman
Evo šta mi je stiglo mail-om upravo:

user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brand new mama)
  Direktna veza do poruke: 30
   RE: tata na porođaju
14.9.2009 12:22:29   
mamanp
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Svasta. Nije mi palo na pamet da ima artikal na kasi - prisustvo supruga na porodjaju.


_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: tata na porođaju
14.9.2009 12:22:47   
buhla
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Evo šta mi je stiglo mail-om upravo:

user posted image

user posted image user posted image user posted image



he he he ja sam ovaj racun slala mailom prijateljima ... sa FB mi prosledila drugarica

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: tata na porođaju
14.9.2009 12:24:29   
buhla
samo me je zacudilo da su u NF dozvolili da otac bude na porodjaju, jer je pre par meseci dr Stanojevic rekao da dok on bude radio u gak-u to nece moci!!!user posted image

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: tata na porođaju
14.9.2009 12:34:10   
sanji
Mene kad nešto banalno zaboli moj mm se pogubi! user posted image  user posted image  user posted image Nije navikao da se ja žalim i kukam, a inače ja to ne volim i obično ćutim i trpim, pa zna kad kažem da me stvarno BOLI! E, iz tog razloga ne verujem da bih volela da prisustvuje porođaju. Mislim da bi mu jako teško palo. user posted image Možda čak teže nego meni! user posted image

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 8:20:42   
Anoniman
Evo text iz današnjeg Blica:

Otac koji želi da prisustvuje rođenju deteta mora da plati čak 17.700 dinara! Toliko košta usluga, neformalno nazvana „prisustvo oca“ ukoliko se žena porađa u Ginekološko akušerskoj klinici „Narodni front“ u Beogradu.

Ipak, ni tako nerazumna cena ne odbija buduće očeve da podrže supruge pa porođaju u ovoj ustanovi, u proseku, prisustvuje jedan otac u deset dana.
Direktor GAK „Narodni front“ dr Dušan Stanojević nije juče bio dostupan da komentariše ovu cenu i da odgovori zašto ova usluga košta toliko i šta se utroši tokom njenog pružanja. „Blic“ je saznao da je cenu predložio direktor ustanove, a prihvatio je Upravni odbor.
Ni u ostalim ustanovama „Blic“ nije dobio odgovor zašto su tolike cene prisustva očeva na porođajima, osim da je reč o slobodnoj proceni direktora ustanova, a da te cene zatim odobravaju upravni odbori i Ministarstvo zdravlja.
U inostranstvu skoro svaki drugi otac smatra da je prirodno da prisustvuje porođaju. U našim porodilištima je drugačije, pa je žena tokom porođaja skoro uvek bez neposredne podrške partnera. Istraživanja govore da muževi koji prisustvuju porođaju dodiruju supruge pet puta češće nego što to čine babice, a žene su njihovo prisustvo pored porođajnog kreveta uglavnom doživljavale kao pozitivno iskustvo.
I pored ovako visoke cene Srđan R. (33) prisustvovao je pre tri nedelje porođaju svoje žene u GAK „Narodni front“. Za „Blic“ kaže da su to nezaboravni trenuci.
- Napravio sam mnogo fotografija naše bebe u trenutku kada je došla na svet. Oduševljen sam time što sam bio uz suprugu. Mislim da joj je bilo lakše dok sam bio uz nju, masirao je i pričao sa njom da bi sve što lakše prošlo. Nadam se da ću prisustvovati rođenju i svog drugog i trećeg deteta - kaže Srđan R.
Da bi budući otac mogao da prisustvuje rođenju deteta neophodno je da ispuni određene uslove, tačnije da priloži uverenja da je uradio briseve grla i nosa. Ako su ti nalazi u redu, onda nema prepreke. Određeni uslovi potrebni su i porodilištima, tačnije da je izolacioni boks odvojen od ostalih porodilja, kako ne bi bile izložene neželjenim pogledima.
Ostala porodilišta za ovu uslugu imaju različite cenovnike, ali znatno razumnije i finansijski povoljnije po buduće tate. U Institutu za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije prisustvo oca košta 7.500 dinara, a interesovanje je, prema rečima načelnice porodilišta dr Zorice Bogdanović, svakim danom veće.
Daleko najjeftinije prisustvo porođaju u beogradskim porodilištima jeste u KBC „Zvezdara“, gde za ovu uslugu treba izdvojiti 2.000 dinara.
Direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović kaže, međutim, za „Blic“ da ova usluga ne bi trebalo da se naplaćuje.
- Moj stav je da je reč o civilizacijskoj tekovini kojoj treba da prisustvuju oba roditelja. Ispitaću realne troškove i založiću se da se ova usluga više ne tretira kao vanstandardna - rekla je Svetlana Vukajlović.






Nema uslova
Osim u Beogradu, očevi mogu da prisustvuju porođajima u još nekim gradovima u Srbiji, poput Subotice, ali se ova usluga ne plaća. U većim gradovima, poput Novog Sada, Kragujevca i Niša, prisustvo oca porođaju je nemoguće jer porodilišta za to nemaju uslove.

(odgovor članu sanji)
  Direktna veza do poruke: 35
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 8:24:26   
bonita
moj muz je rekao,da nema sanse on ucestvivati u tome.Jer bi se onesvestiouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

verujem u ljubav za celi zivot

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 8:30:36   
Anoniman
Ma to naplacivanje je van pameti, prvo to je stvarno nesto sto treba da bude normalna pojava, drugo, za sta je tolika cifra, kad jos jedan par nogu u porodjajnoj sali nikom nije odmogao niti moze da zasmeta! Ma, bre, hostapleri, smo da uzmu sto vise para! Volela bih da ukinu to, jer ima toliko muzeva koji zele da prisustvuju, a ne mogu samo zbog finansija! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bonita)
  Direktna veza do poruke: 37
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 8:34:37   
Trcosava
Jaoj užas!!! U Narodnog fronta znam da nisu normalni!!!
Inače dok sam živela u Bgd i pričala sa bivšim na tu temu, bilo je ''ne pada mi na pamet'' (u smislu ne bi on to izdržao)
Sadaživim u Sloveniji i ovde se prisustvo oca plaća simbolično, u nekim bolnicama se uopšte ne plaća, druge pa zahtevaju da je odslušao predavanja u školici. Dakle cene se kreću od 0€-27€ (to je ja mislim najskuplje što se plaća) mm naravo će biti pored mene i mislim da je njemu sad veća frka nego meni
Malo offtopic - u bolnicu gde ja idem da se porodim je čak i epidural za dž! U bolnici u gradu pored pa se ista plaća 170€. Tako da svuda ima svačega ali
17.700 za prisustvo oca!!!! Treba ih bre tužiti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Trcosava -- 16.9.2009 8:39:29 >

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 8:34:49   
Macak
Eto a ovde gde ja zivim smatra se nenormalnim da otac ne prisustvuje porodjaju, kao sta nije u redu sa vasom vezom, zacudili bi se prosto, pritom ne prolazi kroz nikakve provere zdravstevne, imace masku na lice i specijalno odelo u toku porodjaja, preseca pupcanu vrbcu odmah dobija bebu u ruke, moze da ostane i u bolnici koliko zeli, dobija i krevet da odmara pored svoje drage i bebe, moze i da prespava ako hoce, niko ne pravi problem ni oko cega, tata su ovde ravnopravni ucesnici.user posted image

(odgovor članu bonita)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 8:37:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Trinny

kad jos jedan par nogu u porodjajnoj sali nikom nije odmogao niti moze da zasmeta!


Ja recimo ne delim tvoje mišljenje.

Taj "još jedan par nogu" može i tek kakve komplikacije da napravi ako nije spreman da prisustvuje porođaju a recimo žena ga je isforsirala, pa on pristao, ili ako je prosto precenio sebe, pa padne u nesvest na sred sale. Potrebni su ili novi lekari koji će ga osvestiti (što košta) ili će već prisutni lekari ostaviti porodilju i spašavati tatu. Baš me zanima koja varijatna je bolja? Kada bi muškarci imali petlju za porođaj, Bog bi njima dao da rađaju a ne ženama! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 40
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 8:42:47   
Anoniman
kad bi mi pomoglo to što će on prisustvovati u smislu da će i njega bar malo boliti onda bujrum, ali da mijenja boju u licu, pada u bandak, da imaju više posla oko njega nego oko mene ....ma daaaajjjjj...

prava balkanka šta ću jbg

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 41
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 8:47:02   
afrodita
mm je cekao ispred vrata za dz
17700 sto je mnogo mnogo je


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 9:50:06   
sephora
prvi porođaj sam prošla sama, iskreno on je i tada hteo da prisustvuje, ali ja sam htela da niko ne zna ako se budem drala, kreštala,...
međutim, kako sam i prvi put lepo prošla, na drugom porođaju mi nije smetalo da bude tu, jer i ovako on sada radi u toj bolnici i pravo da vam kažem bilo je DIVNO!!!
ako tata nije osetljiv onda definitivno može da bude super podrška!!!

inače tate koje znaju da padnu u nesvest, slažem se sa Tashom, što dalje-mogu samo da naprave haos!!!

(odgovor članu afrodita)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 10:07:06   
Anoniman
Ja nekako ne zelim da bude unutra...
Bolje da me saceka napolju.
Mozda cu promeniti misljenje posle tog prvog porodjaja ali sada...ipak ne.

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 44
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 10:15:46   
buhla
Ne, fala! user posted image
Ma ovaj moj je takva kukavica, mislim da bi dr imali vise posla oko njega, nego oko mene. user posted image
A i da nije takav, ja ne bi volela da bude tu, dok se poradjam.

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 10:20:44   
sephora
potpuno te razumem OTI, videla si da sam prvi put i ja tako osećala...možda je lakše tako na prvom porođaju, a posle kada već stekneš iskustvo, može da dođe i tatica...
daće Bog pa će biti još user posted image i prilika da tata prisustvuje!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 10:23:11   
AtenA
mm nije prisustvovao prvom porodjaju,jer da jeste mislim da se ne bi onesvestio nego pao u komu!

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 10:23:12   
2002m
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

kad bi mi pomoglo to što će on prisustvovati u smislu da će i njega bar malo boliti onda bujrum, ali da mijenja boju u licu, pada u bandak, da imaju više posla oko njega nego oko mene ....ma daaaajjjjj...

prava balkanka šta ću jbg

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 10:27:01   
Mica breskvica

ma nema šanse da bude..i da oće....što kaže Vučko.ba, šta ću, prava balkanka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: tata na porođaju
16.9.2009 11:17:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: Trinny

kad jos jedan par nogu u porodjajnoj sali nikom nije odmogao niti moze da zasmeta!


Ja recimo ne delim tvoje mišljenje.

Taj "još jedan par nogu" može i tek kakve komplikacije da napravi ako nije spreman da prisustvuje porođaju a recimo žena ga je isforsirala, pa on pristao, ili ako je prosto precenio sebe, pa padne u nesvest na sred sale. Potrebni su ili novi lekari koji će ga osvestiti (što košta) ili će već prisutni lekari ostaviti porodilju i spašavati tatu. Baš me zanima koja varijatna je bolja? Kada bi muškarci imali petlju za porođaj, Bog bi njima dao da rađaju a ne ženama! user posted image


Tashke, slazem se ja sa tobom, ali to je vec nesto drugo, ako znamo da muz ne moze to da podnese ili je moguce da ce napraviti neki skandal, naravno da se i ja slazem da ne treba da prisustvuje, ja samo kazem da im ne smeta nista ako je muskarac ok.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here