|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
6.6.2018 21:54:40   
vocicana
Vrlo rano sam pocela stavljati dete na nosu...kada kazem vrlo rano vec sa 13-14 meseci smo poceli da sedimo bar jednom dnevno, obavezno i posle popodnevne dremke. Zasto ne.
E kada sam ja licno vise posizela od kupovine pelena, jurenja akcija i sl, onda mu je nosa bila ta koju je morao da jednostvano prihvati. Pelenu sam skidala po ceo dan, upiskio se naravno nekoliko puta i kaknuo u gacice, ali sam spremila brdo vesa itako smo mic po mic i to zavrsili.
On je sve bitne stvari prelomio u dva dana, da koristi nosu, da trazi istu, da uzme pribor za jelo i jede sam, da kada je zedan uzme casu i pije. Sve je to relativno, li deca to ukapiraju i stvarno je predivno i lako bez pelena.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1251
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
6.6.2018 22:13:24   
mama Jo
Zar ne mislite da su recenice: - bitna je odlucnost majki, i - ne treba forsirati nego pustiti da vidis da je dete spremno... kontradiktorne??
Te dve recenice treba da se sastave u jednu - veoma je bitna odlucnost majki kada vidi da je dete spremno.
A to znaci: sve je u redu... i da skine sa 18, i 24, i 33 meseca.

Ja kao majka deteta koje ce skoro 3 godine i jos ih skidamo mogu da kazem i verujte mi, zaista postoje deca koja pre toga nisu spremna.... iako su brilijantna na svim drugim poljima; iako i majka, i otac, ma citava okolina najblizih ljudi daju sve od sebe, i svakakvim metodama se sluze...

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1252
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
6.6.2018 22:13:38   
Misha i Ljisha
Ma danas nista nije rano ni kasno user posted image ima i bespelenasa. To mi je super. Ali i ovako non stop nosam ne znam kako bih jos i da se bakcem bez pelena i drzim posudu ispod guze dok sisauser posted image

mama jo u pravu si te dve recenice treba da se spoje. No po meni je bitno ubosti momenat. Opet spominjem bratanca (kao najblizi primerak u familiji kojeg sam vidjala 3 godine svaki dan) i mislim da su brat i snajka omasili pravi momenat. Odnosno nekad roditelji pomisle sad cemo sad cemo a dete "prodje volja".

Moja mama uvek kaze, ne rade se stvari sa detetom kad ti zelis vec kad ono zeli. U smislu dete ti dodje i kaze hajde mama da slazemo puzle a ti kazes cek da operem sudove. Operes sudove i dete vise ne zeli. Ona kaze, sve se ostavlja i ides pravac sa detetom dok je "voljno da uci"

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 6.6.2018 22:17:45 >

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1253
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
6.6.2018 22:18:50   
jess021
Ne mislim da je kriterijum za skidanje pelena da dete ume samo da se obuce i svuce vec da ume da trazi.
Maraj, mozda nisi nosila presvlaku napolje, ali i sama si pisala da je kuci bio haos, bez obzira sto je imao 2.5 godine.
Eto L se nijednom nije ukakila u gace otkad je skinula pelene.
A propo nose, mi imamo onu sto se sklapa I skidam kapu onom ko je izmislio. Ja je stalno nosim sa nama, pogotovo leti kad smo veci deo dana napolju.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1254
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
6.6.2018 22:18:54   
IvanaSK RR
Mama Jo, pa ja bih upotrebila samo tu prvu recenicu user posted image
Ako je spremno za neke druge stvari, onda je i za to.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1255
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
6.6.2018 22:25:18   
Maraj
Jeste jess. Piskenje je prihvatio al kakenje mozda i vise od nedelju dana kasnije. Kaze on da mu se kaki. Sedne na nosu ali place, ustaje,cupka. Imao je strah da ispusti govance.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1256
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
6.6.2018 22:25:21   
mama Jo
Ja, recimo, tek sada vidim spremnost kod moje... a tek sada prepoznajem i bezobrazluk i inat da nece i svakakve druge price samo da bi skrenula paznju sa nose. Probali smo kada je imala nepune dve, pa sa 2,5 i onda opet posle pola godine... jedino sto sam tada prepoznala kod nje bio je strah, ali stvarno, da ne detaljisem...

Ma tako je, nista nije ni rano ni kasno.... isto je i sa ostalim stvarima- prohodavanje, propricavanje... i pored nasih silnih podsticaja kad postane spremno da se pusti i krene samo da koraca tada ce to uraditi...

Ljisho, to si potpuno u pravu... tj.tvoja mama user posted image ja samu sebe vrlo cesto nerviram kad zbog kucnih poslova ne odem da se poigram sa njom... ok, treba ih uciti i da ne moze mama u svakom momentu da se nacrta tu i radi sta oni zele, ali uvek gledam to sa strane da ce iz te igre sigurno nauciti nesto novo, a ne postati razmazeno...

< Poruku je uredio mama Jo -- 6.6.2018 22:26:09 >


_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1257
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
6.6.2018 23:26:06   
Rosita
A tek ako vec psihologiju pominjete... dete moze da zadrzava, da nece, da se plasi da da to svoje, da tera inat...analni stadijum. A kognitivno da bude skroz spremno, da zna čemu služi, gde se vrši i da traži. Frojd kaže da je u tom period koren osobina tvrdičluk, pedantnost, tvrdoglavost. Bogami i okp. Samo lagano i pratiti dete.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1258
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
6.6.2018 23:26:20   
amelia
Dunja ovde tako ih racunaju do 3 god. Pa tako i ja racunam. Koliko vremena S mu je trebalo odprilike sam da trazi?
Milj meni ne treba godisnji meni je cela godina goodisnji haha nego sad mi krivo sto nisam ranije prelomila jer kako je pametan razuman zna sve mislila sam sam ce traziti i gaditi se pelena, medjutim krenulo je sve naopacke poceo je da se krije kad kaki ne zeli da ga Gledam gura me vristi i kad se ukaki kao da nista nije bilo ne smeta mu. Danas se tri put upiso u gacice.. Ludim user posted image

_____________________________

Ayan <3

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1259
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
6.6.2018 23:32:46   
mama Jo
Amelia ja te skroz razumem. Imam isti problem. Namucicemo se, ali je krajnje vreme.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 1260
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 0:01:03   
dunja RR
Sve ok, nego kada si rekla 33 meseca, u momentu sam se preračunavala :)

S je stvarno jako brzo počeo sam da traži ali eto bo je veliki, a nikada ga nismo pre stavljali na nošu, tj. možda ponekad. S je jako tvrdoglav i svojeglav, u svemu ja kasnio, prohodavanje, pričanje, iako je jako bistar. Dugo je i i sisao, 2,5 godine. Ali voli da sluša i voli da mu ja obrazložim sve i svašta.

Za sisanje sam mislila nikad nećemo prestati jer je toliko voleo (.) (.), međutim lako je prestao, rekla sam mu da je veliki bata (što i jeste) i da velike bate ne sike. I on je rekao dobro.
Isto sam to uradila i za nošu, mm kaže da smo probali i ranije prihvatio bi lako, ali opet, dosadna sam znam, zbog naših čestih putovanja ja prosto nisam želela da silim i frustriram ni njega ni nas, da se prehlađuje, eventualno zapišava tuđe krevete itd. Čim sam skontala da ćemo povezati mesec-mesec i po u Beogradu, skinulam sam pelenu, sutradan pošto smo došli iz Bosne.
Za noćno piškenje, u početku smo ga noću budili oko ponoći, da piški, posle smo skontali da nema potrebe, i zaista se nikada nije upiškio u krevet.

Ali ono što je kod njega simptomatično je da on i inače retko piški, tipa ustane ujutru (ode sam na šolju (dugo je piškio samo na nošu), sada svuče se, obavi sve stojeći), i desi se da sledeći put teko oko 15h piški, ne uvek ali se desi. Tako je bilo od starta, pa nam se možda prvh dana par puta upiškio, ja se više i ne sećam, samo znam da nikakvog pranja specijalnog nije bilo, niti menjanja gaćica, koji sam kupila ranije 7-8. Verovatno zbog toga što inače retko piški, nje ni bilo tog upiškavanja, kada oset_i da je frka on je znači već bio pun, i zna, i traži.
A recimo sada se prisećam, kada smo bili na moru, doduše bio je bolestan sve vreme, zapatio gnojnu anginu, bili smo na plaži po ceo dan, nismo se vraćali u sobu. Spavao je na plaži i nije se upiškavao, ali kada mu se kakilo, samo mi kaže mama kaki mi se, i ispusti brzinski govance na pesak (ja ne stignem ni da skontam šta se dešava), ja onda pokupim odnesem, obrišem ga. Kada smo u sobi, tražio je nošu za kakenje, mada ja mislim da smo ga i mi zapitkivali da li ti se piški, kaki (zaboravi se sve, još u mojim u godinama),



IZVORNA PORUKA: amelia

Dunja ovde tako ih racunaju do 3 god. Pa tako i ja racunam. Koliko vremena S mu je trebalo odprilike sam da trazi?
Milj meni ne treba godisnji meni je cela godina goodisnji haha nego sad mi krivo sto nisam ranije prelomila jer kako je pametan razuman zna sve mislila sam sam ce traziti i gaditi se pelena, medjutim krenulo je sve naopacke poceo je da se krije kad kaki ne zeli da ga Gledam gura me vristi i kad se ukaki kao da nista nije bilo ne smeta mu. Danas se tri put upiso u gacice.. Ludim user posted image



< Poruku je uredio dunja RR -- 7.6.2018 0:03:11 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 1261
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 1:11:40   
amelia
Znam, citala sam sve u temi kad si pisala za govor, za prohodavanje i za (.) user posted image

Bas je dobro sto si ga dojila toliko meni je dr preporucila da nastavim i do 3 ako mogu i ako nemam nikakve smetnje ali meni je bila uzasna pomisao da zamislim do 3g jer vec izgleda i ponasa se ko veliki ovamo da siki. Ja sam prestala da ga dojim kad je napunio 2 godine. Bilo je povuci potegni trazio je urlao je vukao za majicu bilo je bas naporno sve dok nije prihvatio kravicu. prezivela sam user posted image

Sad je na redu odvikavanje od pelena, tri dana je bez pelena danas tri piskanja u gace i barem 10 u nosu Da! Da! Piski na 20 minuta ,2 puta je kakio ali ja uopste nisam zadovoljna jer nije on ni jednom potrazio vec sam ga ja celo vreme zapitkivala i stavljala na nosi.
Dobra stvar je sto ne pruza otpor kao ranije. Sedne i piski pa na. Brzaka ustane... Bice valjda bolje tesim se user posted image

Ljubi nam S :-*

MJ kukacemo ovde jedna drugoj i tesicemo se nema nam druge

_____________________________

Ayan <3

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1262
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 1:50:50   
dunja RR
Isti su nam momci, vidim ja user posted image


Biće to sve ok, ipak ste tek skinuli pelene, videćeš kako će odjednom da klikne, za nekih desetak dana, skroz će biti druga priča.



Ljubimo vas puno user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 1263
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 6:12:22   
mama Jo
😊 tako je amelia, tesicemo se, a vi ostale isto nas bidrite i tesite, ne osudjujte ako boga znate, nemate pojma koja je to muka sa tvrdoglavim detetom 😊

I moja piski na 20 min.bikvalno, vec sam pomislila da je i to sad psiholoski, da su se toliko navikli na te pelene i sad kad ih nema iz straha i nesigurnosti samo piskaju....

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1264
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 6:20:25   
Misha i Ljisha
A sto kaze Dunja price "velik si momak/devojka" ? Pa drobljenje nisi beba mame i tate ne nose pelene i td. Posto su razumni.
U tom uzrastu znaju vec da se stide,ne?
Ili npr uskracivanje ne u smislu kazne vec prica ne mozemo do igraonice ako ces se tamo upiskiti a nemas vise pelene. I sl.

Znam ja sta je tvrdoglavo dete. Rece meni vaspitacica za D "srecom pa je dobra inace bi bila katastrofa koliko je tvrdoglava".

Moja je jos starija pa je ucenjujem. "Ako jedes pecena jaja icices u kamp" i jela je pecena jaja posle 3 i po godine. Povracalo joj se na jaja ali ih je jela. user posted image

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1265
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 6:35:40   
mama Jo
user posted image
Ali moram da kazem user posted image

Meni je bolje sto pre da krenem sa takvim doslednoscu, jer, realno, pelene su samo jedna od stvari oko koje cemo se kroz zivot ,,boriti"... bice jos milion situacija u kojoj mora da zna da tako m o r a

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1266
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 6:58:07   
Misha i Ljisha
Ja bih joj rekla hajde idemo u igraonicu. Ali bez pelena. Ne smes tamo da se upiskas inace nas vise nikad nece primitiuser posted image
Brat je bratanca ucenio sa kompjuterom. Nema kompjutera dok ne obavljas na nosi. A on je inace bas "zaludjen" kompjuterom evo i sad dve godine kasnije. Brat sklonio komp i nema. Mali je poceo momentalno da obavlja sve na nosi. E onda se desilo sledece. Brat vratio komp i ovaj se igrao i hop usro se dok se igrao. I brat opet skloni komp user posted image vise mu se nije desavalo da se toliko zaigra za kompjuterom

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1267
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 7:08:19   
MimaKos
Citam ove postove gore i jednu stvar samo ne kapiram, ako i kada odlucite da ih skinete, nema, ponavljam, nema vise stavljanja pelena, pa sto puta da se upiski i ukaki, 101 ce da ukapira da ce da ide upisan i ukakan ako ne kaze da mu se ide.. Ovako ih samo zbunjuju, napred nazad, i po meni zato to toliko dugo i mucno traje. Klinci su pametni i brzo kapiraju, njima je najneprijatnije kad su upisani i ne treba ih odmah presvlaciti nego da shvate da nema onog osecaja suvoce kao sa pelenom. Zato je leto idealno za tako nesto.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1268
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 7:26:59   
jess021
MimaKos, slazem se apsolutno. Kad se krene nema nazad.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 1269
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 8:24:41   
mama Jo
Kad skinemo pelenu onda cu i ja tako pricati user posted image

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1270
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 9:30:30   
IvanaSK RR
Mama Jo, glupo bi bilo da jedni druge osudjujemo. Svako radi kako misli da treba. Ali i ja stvarno mislim da kad se jednom skinu pelene, nema vraćanja. Zbunjuju se, a i pomisle da ce to tako biti uvek...

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1271
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 13:36:08   
mama Jo
Verovatno. Najiskrenije, od kad mi je dete poraslo i kad sam shvatila sta je roditeljstvo prestala sam da komentarisem sve, i sa decom mi je apsolutno sve normalno, jer zaista znaju da budu nepredvidivi.

I misljenja sam da je svaki roditelj najbolji za svoje dete, ave ostalo je nebitno.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1272
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 13:40:04   
Duškić
I mi krenuli sa skidanjem pelene, polako, ne ide u vrtic ova dva dana pa vikend i videcemo.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1273
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 13:41:50   
mama Jo
Srecno user posted image
Mi ok napredujemo, za sada user posted image

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 1274
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
7.6.2018 15:17:18   
IvanaSK RR
Duskic, super!
Mama Jo, bice to dobro, videces.
Aj sad u temu Skidamo pelenu user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ide zmija - VIDEO!!!
video
Malo zabave za najmlađe
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here