|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje na javnom mestu
13.1.2009 9:51:35   
Koka Loka
Dojila sam na javnom mestu, tj. ne postoji mesto gde moja Una nije sisala. Andrej je bio malo drugačiji ali ona je "overila" sve što je mogla. Dojila sam je tokm shopinga šetajući, a ona u slingu sisa, pokrivena, uživa. Čak je i na groblju sisala, u kafićima, restoranima, putovanjima, ma nema gde nije. Meni je to prirodno.


(odgovor članu crvenkapica)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Dojenje na javnom mestu
9.2.2009 13:32:05   
Flame
Ja dojim i to radim na zahtev bebe. Ne mislim da budem vezana za kucu narednih godinu dana, jer ona nekad zeli da siki i posle sat i po. Bas smo pre neki dan bile u setnji, pa smo sikile u kaficu, a neki dan u D.C. u delu za bebe je presvukla i podojila, i nastavila setnju. Zelim da sa bebom idem svuda, a ona ne pije ni sokice ni vodu ni cajice. Iskljucivo sisa na zahtev. Eto, radi komoditeta dojenja na javnom mestu nabavila sam i http://www.scrummy-mummy.com/nursing-cover-breastfeeding-cover-bebe-lait-breastfeeding-cover-pi-186.html



_____________________________

Isidora - Lolica 21.12.2008.

(odgovor članu Koka Loka)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Dojenje na javnom mestu
10.2.2009 19:50:35   
sonja999s
Flame, gde si ovo kupila?
odlicna je stvaruser posted image
ne znam kako ce biti kada budemo krenuli napolje, jos smo mali, danas nam je 11dan zivotica, ali ja sam sramezljiva i bice me sigurno sramota da bebu dojim u kaficu. nemam nista protiv zena koje to rade, ja bih takodje volela da mogu da dojim na javnom mestu, ali..

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Dojenje na javnom mestu
11.2.2009 11:31:40   
Flame
Donela mi je tetka iz Engleske. Ali sam dojila i bez toga, malo obicna marama prebacena preko bebe. Ovo je bolje sto puta. Moze da se naruci preko neta, ili da ti neko donese iz inostranstva. Nemoj se stideti da nahranis svoje dete! Mi smo odmah poceli svuda da je vodimo sa nama, te posto samo dojim, moram to da radim kad god i gde god.

_____________________________

Isidora - Lolica 21.12.2008.

(odgovor članu sonja999s)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Dojenje na javnom mestu
13.2.2009 22:24:53   
oliveradj
To je sjajno. Da sam imala mleka ne bih se ustručavala da bebu nahranim na javnom mestu. Nažalost nisam. Sećam se dok je još bila jako malena išli smo kod lekara i tamo sretnem drugaricu iz školice za trudnice kako je počela da doji dete jer plače gladno. Jako sam joj pozavidela na tome. Ako budem imala još jedno dete volela bih da ono sisa nekoliko meseci, a ne kao sa Adrijanom od početka dohrana u kombinaciji malo mog kog nije bilo dovoljno.


_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Dojenje na javnom mestu
14.2.2009 15:46:30   
mamica salamica
Da mi je neko pre koji mesec rekao da cu dojiti moju bebicu na ulici, samo bih se slatko nasmejala i odmahnula glavom....medjutim desilo mi se da mi se beba probudila na ulici i pocela da place (bolje citajte- URLA) i ja sam shvatila da je gladna...NAravno da necu dete pustiti da gladuje...Nahranila sam je na sred ulice a ona mi je,  nakon sto se , lutka majkina, lepo najela...podarila najlepsi osmeh na svetu!!! Ljubi je majka. Znaci i ako sam nekada bila PROTIV....iskustvo me je naucilo da budem ZA dojenje na javnom mestu!!!

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 12:57:50   
minavb
IZVORNA PORUKA: BabyG

Iskreno, meni to nikad nije ni pamo na pamet! Valjda zato što prvo nahranim bebu, pa onda krenem negde. Smatram da ništa nije tako hitno da bih morala bilo gde poći sa gladnim detetom, a pritom ni da je potrebno toliko zadržavanje na javnom mestu, da bih ogladnela ponovo. Ne kažem da mi se nije desilo da smo u šetnji i da ogladni, ali postoji taxi, gde god da se nalazimo, prema tome.. Pravac kući! Za par minuta se ništa neće desiti! A nekako bi mi neprijatno bilo da na sred grada izvadim sisu  , iako me je briga šta će ko reći i da li će neko gledati..


IZVORNA PORUKA: minavb

Ja be bih mogla da dojim na javnom mestu, ali mi ne smeta kada to neko drugi radi.



_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu crvenkapica)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 13:01:12   
BabyG
IZVORNA PORUKA: Nena81

DAAAAA i to bez problema .
Sina sam dojila u kaficu na zemunskom keju, samo sam otisla za slobodan sto malo izdvojen u uglu, u tasmajdanskom parku,u parku kod skupstine...gde god se ukazala potreba. Isto i za presvlacenje u kolicima ako nista drugo. Bili smo bas aktivni non stop napolju, pa mi je to bilo prirodno. Mada mogu ti reci da ni prolaznici nesto nisu bas toliko pokazali zanimanje za nasu aktivnost. Pelenu prebacim preko mog ramena i njegove glavice, zaklonjen je od pogleda a i kad je veci ne obraca paznju na desavanja oko sebe, mirno siki i to je to. Imam onaj brus za dojilje, ekstra stvar, samo deo se skida tako da nije cela sika na izvolte.
Ovo je prosli vikend na adi.

user posted image

Pa ajde sad neko neka copy ovo tamo !!!


(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 13:05:49   
BabyG
IZVORNA PORUKA: pepino

Ne znam sta da kazem,jasno mi je da beba mora da jede kada je gladna,da ne bira ni mjesto ni vrijeme,ja jos nisam postala majka pa ne mogu bas puno da kazem sta bi i kako bi se ponasala na javnim mjestima sto se tice dojenja,ali mislim da ne bih mogla!Cak sam razmisljala kako bi i kod kuce dojila,mislim da li bi to radila pred muskim clanovima porodice,mislim da necu moci ako ne budem morala!?
Ispricacu vam jedan primjer koji sigurno nikada necu u zivotu uraditi,garantujem!!!!Naime jedna zena iz mm familije,ima 3 male djecice,prije godinu-dvije dana isla sam sa njom nesto u Banja Luku,ona je vozila auto,malecki je bio sa nama u autu(da napisem da njena djeca inace dugo doje,preko godinu dana),ne sjecam se tacno,ali mislim da se unervozio,poceo da place,ona ga uze u krilo na sred raskrsnice,zamislite,i dade mu da sisa,zena vozi kroz centar grada i doji??? Ja ostala sokirana!!!Ljudi gledaju,muskarci u dojke,naravno kreteni!!!Uzas,zgrozila sam se!!!!To mi je stvarno nesto sto nikada ne bi uradila,ne bi vozila sa tako malim djetetom u autu,a kamoli da mu dam da doji??!!!!


(odgovor članu BabyG)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 14:33:04   
marince1
Ja nebih mogla,neznam,takvaa sam,desilo se da ogladni,onda smo pravac kuci,klolima za 5 mnuta.

Ne kazem da sam protiv,samo da ja nemogu

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Koka Loka)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 15:28:03   
jacikaci
Tasu još nisam imala prilike da dojim na javnom mestu,ali Vuleta jesam. Sećam se,jednom se vraćamo iz grada (a do kuće još 10-ak minuta,to je mnooogo),a on vrišti! Lepo ja počnem da ga dojim u kolima i stao mm na semaforu,kad pored nas kombi i tip bulji u mene ko da sise u zivotu video nije! Ja mu lepo pokazem srednji prst slobodne ruke (kulturo,eve me! user posted image ) i nastavimo dalje. Pa uvek neko bulji,ali ja nemam ništa protiv dojenja bilo gde,sve je to majka priroda. user posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 15:33:01   
magnetic
Mislim da necu moci,prosto takav sam tip,ali ko zna.Tek kada se beba rodi i kada budem u toj situaciji znacu tacno

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu jacikaci)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 16:02:06   
SUPER MAMA
Ja sam dojila na javno mesto, nije mi bilo neprijatno, vec prirodno.
Desilo mi se jedan put dok smo cekali kod fizijatra u Institutu za majku i dete da cekaonica bude krcata, sve male bebe, pa i mi, samo sto su svi poceli da placu jer cekali smo vec sat vremena bez obzira sto smo zakazali, i tako moja mala princeza koja je tada imala 3 meseca, pocela i ona da se dernja znaci vristila je ko nikad i ja sam joj ponudila sisu i umirila se, cak i zaspala.
U jednom trenutku samo je krenuo aplauz od strane muskaraca(tate) koje su bile prisutne u cekaonicu, cak su mi rekli bravo sto se nestidim, i odjednom jedna po jedna mama su poceli da doje sveje bebe i naravno, svi su se umirili i nastupila je tisina.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jedna mama posle podoja rekla mi je hvala jer se oslobodila i prvi put u zivotu nije se oset_ila nelagodno, vec ponosno sto doji.
Tako da ja sam za dojenje na javno mesto.
Nego da postavim ja jos jedno pod pitanje u ovu temu: Dali ste za dojenje pred svekar, svekrvu, mama, tata.... pr. kad ste u goste negde.....
ja sam dojila, ocigledno sam bila operisana od stidauser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio SUPER MAMA -- 23.4.2010 16:04:30 >

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 16:05:07   
minavb
Svaka ti cast, mislim da je jako lepo to sto ste doziveli u toj cekaonici. Ja bih verovatno sacekala neku hrabriju mamu kao sto si ti, pa da i sama podojim svoje dete. Mislim da cu uvek dojiti bebu sama u sobi. Prosto cu se lagodnije osecati, a to je najvaznije za podoj.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 16:11:25   
SUPER MAMA
IZVORNA PORUKA: minavb

Svaka ti cast, mislim da je jako lepo to sto ste doziveli u toj cekaonici. Ja bih verovatno sacekala neku hrabriju mamu kao sto si ti, pa da i sama podojim svoje dete. Mislim da cu uvek dojiti bebu sama u sobi. Prosto cu se lagodnije osecati, a to je najvaznije za podoj.user posted image


U pravo si minavb, bitno je da se osecas lagodno, ja razumem tebe jednostavno nemozes i to je to.

A to sto sam dozivela je stvarno lepo, pogotovo sto su to bile tate, koje celo vreme su bili nervozni isto ko i mame ali bar sam to jutro opustila bar na trena mame koje su se osecali nelagodno.
Ali ipak kazem svako ima pravo na izbor, jednostavno neke zene to nemogu.user posted image user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 16:14:52   
lanajelena
svaka cast onima koji to mogu,meni je neprijatno i od mojih najblizih(zenskih) a kamoli od nekih drugih ljudi...uvek nadjem neki kutak da me niko ne vidi user posted image  

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 16:38:55   
lelaigor
Ja sam iz Novog Sada, ali inače trenutno žvim u Futogu. Od Novog Sada (gde uglavnom idemo u šetnje, itd.) do kuće mi treba barem 20 minuta kolima. Imam bebu od 4ipo meseca. I dojim na javnom mestu. Ma, dojim gde god da treba. U bašti kafića, u restoranu, u parku, na igralištu, u sred centra na klupi, u kolima. Nije me sramota, imam grudnjak za dojilje, praktično se ništa ni ne vidi. Smatram da je šteta da ne budem sa ćerkom na svežem vazduhu zbog toga. Ona nekad hoće da sisa i na 2-3h, ja od tih, recimo 2h, u najboljem slučaju izgubim 2x po 20 minuta za put od kuće i do kuće, što mi ostavlja cirka sat vremena za šetnju. Na samom početku sam i sebe i bebu navikla na dojenje u ležećem položaju, a sada dojim i u sedećem. Ništa mi sada nije teško. Sedim u kafiću, pijem kafu, a moj mali anđeo siki. user posted image user posted image user posted image Ne izmlazam se, uradila sam to svega par puta, kad sam baš morala (kad sam ostavljala dete babi). Tako da, ja sam skroz ZA.
A što se tiče pitanja koje je postavila SUPER MAMA: "Dali ste za dojenje pred svekar, svekrvu, mama, tata.... pr. kad ste u goste negde.....".
Da. Većinom slučajeva smo pokrivene i beba i ja pa se ništa ni ne vidi. Moj svekar doduše sam izađe iz prostorije, valjda mu neprijatno. user posted image user posted image


_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 16:41:48   
lelaigor
IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

Ja sam dojila na javno mesto, nije mi bilo neprijatno, vec prirodno.
Desilo mi se jedan put dok smo cekali kod fizijatra u Institutu za majku i dete da cekaonica bude krcata, sve male bebe, pa i mi, samo sto su svi poceli da placu jer cekali smo vec sat vremena bez obzira sto smo zakazali, i tako moja mala princeza koja je tada imala 3 meseca, pocela i ona da se dernja znaci vristila je ko nikad i ja sam joj ponudila sisu i umirila se, cak i zaspala.
U jednom trenutku samo je krenuo aplauz od strane muskaraca(tate) koje su bile prisutne u cekaonicu, cak su mi rekli bravo sto se nestidim, i odjednom jedna po jedna mama su poceli da doje sveje bebe i naravno, svi su se umirili i nastupila je tisina.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jedna mama posle podoja rekla mi je hvala jer se oslobodila i prvi put u zivotu nije se oset_ila nelagodno, vec ponosno sto doji.
Tako da ja sam za dojenje na javno mesto.
Nego da postavim ja jos jedno pod pitanje u ovu temu: Dali ste za dojenje pred svekar, svekrvu, mama, tata.... pr. kad ste u goste negde.....
ja sam dojila, ocigledno sam bila operisana od stidauser posted image user posted image user posted image user posted image


Divno!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
I ja sam dojila u prepunoj čekaonici bolnice, zato što smo čekali satima. Ali, nisam dobila aplauz. user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 17:42:46   
Brand new mama
Cao cure!Mi smo sikili na x mjesta,od kojih izdvajam konzulat,voz i avion(naravno i aerodrom smo ovjerili)>Inace sam ranije bila u tripu da nema sanse da to radim jer nisam sklona obnazivanju u javnostiuser posted image Ali,moj pisonja mi je na prvom mjestu,a ako ce neko da se zgrazava ili bulji-sta mu ja tu mogu.Mada u De je to poprilicno OK,niko ne pravi frku

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 21:47:31   
gagana83
Nikad nisam dojila na javnom mestu ali nemam nista protiv toga,cak mi je i simpaticno kad vidim da neka zena na javnom mestu doji svoje dete.Ali ja jednostavno nisam taj tip.
A sto se tice mojih najblizih,jesam ali samo pred osobama istog pola-svekrva,drugarice,zaova...


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Dojenje na javnom mestu
23.4.2010 21:58:00   
Lu
Super mama,divna pričauser posted image
Mislim da će svaka mama ma koliko stidna bila i ma koliko joj neugodno bilo,da se nađe u takvoj situaciji da jednostavno MORA da nahrani svoju bebu,to i učiniti baš kao i Super mamauser posted image
Ponekad to jednostavno nije pitanje izbora nego logično rješenjeuser posted image



_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Dojenje na javnom mestu
24.6.2010 22:40:41   
New Mom
Danas sam baš pisala na ovu temu u razgovoru rr mama.
I eto, igrom slučaja sa reči na delo, danas smo jeli napolju. user posted image
Moj problem nije bio blam do sada, već nelagodnost i neka vrsta stresa jer nismo uigrani. Jednom smo već probali bili, ali nikako da je namestim kako treba, ona postala još razdražljivija, ja time još nervoznija, prolaznici nas zagledaju, protisak na 200 skočio... Užas blagi!

Inače sam apsolutno ZA dojenje na javnom mestu, ne može mi biti ništa važnije sem da je bebi podmirena kako treba. Samo treba biti uštosen kako. Mi recimo sisamo ležeći, takav nam je najveći komfor i teško se snalazim da je držim i dojim sedeći. A glupo mi je da nosim sa sobom neki podmetač.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Dojenje na javnom mestu
24.6.2010 22:48:11   
Nena81
Ako ti je tiker tacan ona je malena beba i jeste malo nezgodno da se namestis.
Probaj sa prekrstenim nogama pa nju stavis na gornju nogu
kontas sta sam htela da kazem user posted image


_____________________________

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Dojenje na javnom mestu
24.6.2010 22:53:44   
nala
Sada ima vec 5,5 godina od tada ali se secam svakog mesta na kome sam dete dojila. Bio je to javni prevoz, Skadarlija, Tas, Pionirski park, Knez Mihajlova, butici, prodavnice obuce, centar Sava, restorani, kafici, cak i moj fakultet, a da, i ispred fakulteta mm kad sam isla njemu da prijavljujem ispit. Princeza je imala 48 dana kad sam izlazila na poslednji ispit. I sta cu, podojim dete, dam je mm i mojoj sestri, a ja na pismeni ispit. Izdrzala je nekako ta dva sata. Nisam bas da svi gledaju u moje grudi, stavim ja pelenicu preko, ali svi vide sta radim. Neki su se zgrazavali, a neki odobravali. Bas me briga, bitno da mi je dete uvek bilo namireno. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Dojenje na javnom mestu
24.6.2010 22:59:08   
New Mom
Ticker je tačan, danas tačno 40 dana ima. user posted image
Skopčala sam kako, probaću kod kuće da uvežbam. Ili će mi kičma otpasti. user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu nala)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Najpopularnija imena u 2023. godini
Koliko su se trendovi promenili, najbolje govori i činjenica da osim Milice nijedno popularno ime iz prethodnih dekada n...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here