|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ultrazvuk kukova
4.10.2011 15:59:54   
mala_koala
Mi smo oko podne zavrsili user posted image Takodje ne treba siroki povojuser posted image  

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 226
4.10.2011 23:42:03   
moja mila
Svaki doktor prica svoju pricu.Mojoj Mili su skinuli povoj sa 3 meseca,a cerka moje drugarice je nosila 6,iako smo bile u istoj bolnici.A jednoj bebi je sve bilo u redu,iako nije imala siroko povijanje.

(odgovor članu mala_koala)
Direktna veza do poruke: 227
5.10.2011 15:17:14   
coka11
Pošto u Dz u 44.bloku ne radi UZ već neko vreme, zakazala bih na Institutu za majku i dete. Zna li neko za koji period zakazuju?

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu moja mila)
Direktna veza do poruke: 228
6.10.2011 22:07:16   
Petkovici
Moja beba ima 6 meseci i 3 nedelje. Pre 3 nedelje smo radili UZ kukova po 2. put i receno nam je da jos nisu zreli, tj da nema jezgra okostavanja koje je trebalo da se pojavi. Takodje nam je dr rekao da mozemo da je stavljamo da sedi, sto smo i radili, posto se podizala apsolutno sama u sedeci polozaj, ali da je ne stavljamo na noge do sledece kontrole (sa 8 meseci). Ona na sve moguce nacine pokusava da stoji, pa me interesuje da li je neko imao slicno iskustvo i da li je bilo posledica?

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 229
25.10.2011 15:03:17   
Anoniman
Mi smo danas bili na drugom uz kukova u Tiršovoj. Kukovi su nam zreli, dr kaže možemo da poslužimo kao školski primer dobrih kukovauser posted image i kaže da je slobodno stavljamo da sedi kad uđe u šesti mesec. A ja nisam smela da kažem da ona već odavno sedi user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Petkovici)
  Direktna veza do poruke: 230
25.10.2011 15:57:34   
Ana RR
Bravo Nevenice user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 231
25.10.2011 17:35:27   
srna001
Ana šta su vama rekli na UZ kukova.

Mi imamo zakazano za 15. novembar pa ćemo videti.Da li postoji šansa da nam ukinu tada široki?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 232
25.10.2011 17:52:19   
Didy
Mi idemo na uz kukova u četvrtak. Spofija ne nosi široki. Nijsmo ni Stefanu stavljali nijedan dan i sve je bilo u redu.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 233
25.10.2011 18:23:00   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: srna001

Ana šta su vama rekli na UZ kukova.

Mi imamo zakazano za 15. novembar pa ćemo videti.Da li postoji šansa da nam ukinu tada široki?

Sve je ok user posted image ja sam mu skinula široki povoj mada iskreno, nisam redovno ni stavljala.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 234
25.10.2011 22:21:05   
srna001
Didy, pa gde ste vi?Još malo pa nam deca pune 2 meseca.

Mi nismo uspeli da zakažemo Uz ranije.Valjda će nam dr reći da ga skinemo 15.Smučilo mi se više to stalno peglanje pelena a i žao mi je kad je vidim tako utegnutu pa kad leži na boku noga joj visi.
Možda je malo off ali da li se vaša deca okreću noću na leđa.Ja to više ne mogu da sprečim.Jedino da stojim celu noć pored nje i da je vraćam na bok.I da li ih šetate sad kada je ovako hladnjikavo.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 235
25.10.2011 22:32:07   
Ana RR
Srna, Marko je baš rano počeo da se okreće na leđa. Meni je u početku bila frka od toga ali posle sam se opustila. Sad ga stavim na bok a on se istog momenta okrene na leđa, sem kad je komiran onda spava kako god ga spustim user posted image

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 236
25.10.2011 22:37:23   
zzzoka
Srna, mi smo a 2 meseca isli na uz i receno nam je da nema vise porebe za sirokim povojem jedino ako ja zelim da ga i dalje stavljam. Naravo da ne stavljam! Mada svi kazu da to i ne utice na kukove, ako postoji neki problem on se i onako resava na drugi nacin.

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 237
26.10.2011 10:07:14   
Anoniman
mi smo prosle nedelje isli na pregled, samo rucni, nije nam radjen ultrazvuk. kaze doktor da je sve ok, jos tri meseca siroki povoj, pa opet na kontrolu.
ja nemam problema sa tim da joj stavljam siroki povoj, jer bolje i to nego da nosi one skalamerije za kukove, kao nase kumce.
moja drugarica je prvom detetu stavljala, a drugom i trecem nije. ja ne bih smela da se usudim tako, ali eto sve je u redu sa svo troje...

(odgovor članu zzzoka)
  Direktna veza do poruke: 238
26.10.2011 13:40:08   
zzzoka
Macaki, kazu da se siroki povoj zadrzao samo jos u Srbiji i u Sloveniji. U drugim zemljeme je izbacen iz upotrebe.
Ja ga jesam stavljala i to samo da bih izbegla ''smaranja'' od strane nekih osobauser posted image . posle druge kontrole ga , naravno, vise ne stavljam mada ta osoba i dalje ne razume zbog cega, grr
A kao sto sam vec pisala, misljenje je da siroki povoj ne utice na kukove jer ako ce se i desiti problrm on se i onako mora resavati na drugi nacin, sama si vec pomenula kako.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 239
26.10.2011 22:07:21   
Anoniman
zoko, znam sve to, ali ja licno se ne bih usudila da ga ne stavljam. doktor kaze stavljajte, a ja resim da necu, na svoju odgovornost. nisam spremna za tako nesto. kada bude rekao da je sve ok i da ne treba vise da ga stavljam, bar me nece grizi savest. mi idemo tek za tri meseca na kontrolu, znaci tek sa 5 i po meseci ga mozda skinemo.
mene ne smara toliko da joj ga stavljam, vise me smara pranje i peglanje pelena. al ionako ja ne peglam, bez veze kukam. user posted image

(odgovor članu zzzoka)
  Direktna veza do poruke: 240
26.10.2011 22:10:02   
jabudic
Macaki user posted image
Ja siroki povoj nisam stavljala ni dan, kukovi savrseni, a dr mi kaze:"Vi ste pametni sto ne stavljate siroki povoj". I moju mamu je bilo strah, pa me je ubjedjivala, ali on jadan nije podnosio vrucinu, jos da ga umotam u sto krpa user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 241
26.10.2011 22:22:42   
Anoniman
jabudic user posted image
i mi smo kseniji skidali kada je imala grceve, da je ne steze jos i to.
sad je ionako hladno, pa neka je greje. user posted image

(odgovor članu jabudic)
  Direktna veza do poruke: 242
26.10.2011 23:05:36   
Petkovici
Macaki, jesu li vas slali kod decijeg hirurga, ili su ponovo poceli da rade u dispanzeru? Nama su rekli da se vise UZ ne radi kod sve dece, vec samo kod one kod kojih se klinickim pregledom utvrdi da treba. Mi smo je na svoju ruku odveli kod privatnika (nisam bila zadovoljna tim odgovorom, jer pouzdano znam da se mesec dana pre  toga radio svim bebama, ali im je otisla doktorka koja to radi) i ispostavilo se da nam je klinicki nalaz ok, ali je UZ pokazao da jos nema jezgra okostavanja. Kako bih ja to inace znala, da je nisam odvela kod privatnika?? Ovaj zdravstveni sistem u nasem gradu se raspada!

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 243
26.10.2011 23:11:28   
Anoniman
petkovici, bili smo kod decijeg hirurga samo na rucnom pregledu. rekao je da je sve ok, da nastavimo sa sirokim povojem i da dodjemo za 3 meseca ponovo. mi u svakom slucaju nastavljamo sa sirokim povojem, tako da sad necu raditi uz. mozda ako joj ga tada ne budu odradili i mi odemo privatno da proverimo. 

(odgovor članu Petkovici)
  Direktna veza do poruke: 244
28.10.2011 22:32:02   
Didy
Macaki, nije mi jasno zašto vam je dr rekao da nastavite sa širokim povojem ako je sve ok.user posted image
Mi smo juče bili na kontroli. Doktor rekao da je sve ok i da ne moramo više stavljati. Vidimo se kad prohoda.
Pisala sam da nismo stavljali ni Stefanu, a ni Sofiji sad. Ja sam se usudila i drago mi je zbog toga (da se ne ponavljam ovde, pisala sam svoje mišljenje o ovome na temi o širokom povoju).
Neko pitao za šetnje - Mi idemo svakog dana bar jednom. I posle je ostavim da spava na terasi dok se sama ne probudi. Stefan je novembarsko dete, on je svakog dana cele zime bio u šetnji. I na minusu i na po kiši i po vetru. Upakujemo se dobro i nema zime.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 245
29.10.2011 10:32:06   
Misica 3
Bili smo na kontroli, dijagnoza nam je IIb, pojavila se jezgra. I dalje nosimo siroki povoj i radimo vezbice, kontrola za mesec dana. Nadam se da ce se do iduce kontrole stanje popraviti.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 246
30.10.2011 0:40:05   
Anoniman
didy, pa verovatno zato sto smatraju da je premalo da ga nosi samo dva meseca i neki dan.. pa da nastavimo. rekao je za 3 meseca ponovo na kontrolu, tada ce K imati oko 5,5 meseci.

misice, kakve vezbice radite?

(odgovor članu Misica 3)
  Direktna veza do poruke: 247
30.10.2011 12:25:36   
Didy
IZVORNA PORUKA: Macaki

didy, pa verovatno zato sto smatraju da je premalo da ga nosi samo dva meseca i neki dan.. pa da nastavimo. rekao je za 3 meseca ponovo na kontrolu, tada ce K imati oko 5,5 meseci.

Mi smo sad bili sa nepuna 2 meseca i doktor rekao da ne treba više. Zato pitam.user posted image Ako je sve ok, čemu ga i dalje stavljati.user posted image No, dobro, da ne pametujem.user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 248
30.10.2011 12:29:36   
Capa
I mi smo bili sa dva, dva i po meseca i rekli su nam da je sve OK i da više ne treba da nosimo široki povoj... To nam je reklo nekoliko pedijatara...
Mada, mi smo joj stavljali noću sve dok nije napunila 6 meseci- to je bila naša lična odluka.

Iskreno, mislim da se i tu stavovi lekara razlikuju, jer znam da ima dosta i onih koji nisu za skidanje širokog povoja tako rano...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 249
30.10.2011 13:45:27   
Misica 3

IZVORNA PORUKA: Macaki

Sastavljene noge savijem u kolenima i guram prema stomacicu, pa rasirim i ispruzim.nadam se da si me razumela. Svaki put kad je presvlacim radim 20 puta.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Прање зуба.
Admin

Када сте почели да перете зубе својој деци?

Click Here