|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visina dece
13.5.2012 15:12:46   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa meni se cine ogromna jer ja nosim 35 user posted image
doduse moja majka ( mamina mama ) je bila golijat , visoka 197 cm , tezinu necu da vam kazem a cipele onako damske 43


Covece ... Zamisli kako je njoj bilo tesko da nadje cipele. Imam druga koji nosi broj 52 (200 cm visok). Zaljubio se bio u jednu moju drugaricu i da bi joj se dopao hteo da kupi martinke (mi bili klinci a tad smo se delili na padavicare i dizelase). Ceo Novi Sad smo pretrazili, okrenuli naopacke da bi on na kraju skontao da ih ni ne prave taj broj. Posto mi je bio cimer te godine, bila sam sa njom u mnogo razlicitih pretraga za taman cipelom. Suvisno je pomenuti da je vecinom ziveo u patikama, a izgleda da su mu za cipele bile samo ok neke iz Guliver radnje u BG.

Inace ja nosim 37 cipele leti a 38 zimi (imam kraci onaj najveci prst pa zato). Jedna Afrikanka kad mi je smeknula koliko mi je stopalo i muza rekla je da cu da garant idem na CR. U Zimbabveu na osnovu velicine noge pretpostavljaju kolika nam je dole karlica...

< Poruku je uredio vukosava -- 13.5.2012 15:13:56 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Visina dece
13.5.2012 15:21:52   
branki*
ja ,i protiv svoje volje,imam tu maniju da bozu uporedjujem sa drugom decom.za sad ,sto se tice visine i tezine je slican kao njegovi vrsnjaci,nosi broj 20.mada,koliko god da bude visok,ja na to ne mogu da uticem,sve i kad bih htela.ja sam niska,kao dete sam patila sto sam uvek bila poslednja u vrsti na fizickom,pa ne bih volela da boza bude bas nizak,neka bude srednjiuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Visina dece
13.5.2012 16:30:22   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Olga RR


ima ogrooomna stopala i nosi br 24 user posted image


i Petra nosi 24 a grubin sandalice 26 user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 128
   RE: Visina dece
13.5.2012 17:53:00   
isidora88
mateja nosi 23,nisam primetila da mu je veliko stopalouser posted image
inace mateja vec 3 meseca ima istu visinuuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Visina dece
13.5.2012 18:01:10   
Daca88
Alen je visok 90 cm,tezak 13,5 kg,a obucu nosi broj 23.
Rodjen je sa samo 47 cm.
Muz je visok 176,ja 172.
Cini mi se da je Alen ok za svojih 22 meseca,samo sto dosta malo jede,pa je smrsao,a 13 kg je imao sa godinu dana,pa se ugojio samo pola kg za skoro celu godinu.
Ujak,moj rodjeni brat je visok 190,Alen je gradjen bas na njega.
Inace i muzevljevi i moji su prosecni po visini,samo sto su njegovi zgodnjikavi,a kod mene svi sa oblinama.

_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Visina dece
13.5.2012 18:12:04   
mihi
 Moj stariji sin nosi patike 47.  Sad sam mu u Americi kupila 13 patike, ne mogu da zatvorim orman za cipele.  Mlađi ima 3,7 god i nosi 28 broj.  Ne znam šta nose njegovi vršnjaci ali vidim da Nedja kaže da njen sin ima veliku nogu i nosi 29.

< Poruku je uredio mihi -- 13.5.2012 18:13:06 >

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Visina dece
13.5.2012 18:14:31   
Anoniman
JA ne znam koji bi oni broj "trebali" da nose u tom uzrastu, meni je 29 veliko spram njegovog tela, patike mu izgledaju kao tuđe, iako on nije sitan. Rekla bih da njegovi vršnjaci, bar iz vrtića, nose uglavnom 25-27.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 132
   RE: Visina dece
13.5.2012 18:22:36   
Snelle
Mislim da je za očekivati da se vremenom ljudski rod "izdužuje", idu u visinu, pa samim tim su i dečija stopala veća nego što su bila pre npr 100 godina. Mi nosimo veličinu br 25 i jaaaaako mi je žao što smo brzo izašli iz onih malih veličina, kada je nogica bila baš bebeća user posted image Na stranu to što obuća preko 23 kod većine proizvođača bude skuplja do 1000 dinara user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Visina dece
13.5.2012 19:20:03   
VVVV
Meni se cini da puno dece deluje neproporcionalno sto se tice stopala, ali to je zato sto im stopala dostignu max velicinu pre nego sto izrastu u visinu :).

BTW, mojoj devojcici je sutra 2. godine - visina 87.5cm a tezina 11.3kg ;)

POZ

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Visina dece
13.5.2012 19:56:19   
jovicaa
samo da se malo umesam, posto ste navrnuli svi na vukosavu.
tash ti si napisala da je po tebi 90 posto dece na forumu debelo?? sta to treba da znaci, da je svacije dete debelo... mislim pretpostavljam da si imala neku drugu poentu, ali malo je uvredljivo, bez ljutnje ikakve.
i mislim da se svi zajedno malo frljamo izrazom debelo, ako neko dete ima kilu, dve viska, pa je bucko, to ne znaci da je debelo. svi znamo sta znaci debelo, a ja iskreno jako retko vidjam zaista debelu decu, posebno na forumu.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu VVVV)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Visina dece
13.5.2012 21:38:51   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: vukosava

lanojeleno to sam pre pisala tash jer je ona pricala o idealnoj gradji i o ukisima kakva joj se deca svidjaju.

E pa neće biti tako. To si pisala pre nego što sam se ja uključila u priču.


IZVORNA PORUKA: vukosava


IZVORNA PORUKA: Tash

Pisem sa mob pa ne mogu da citiram delove mojih i tvojih postova da bi shvatila kako si se nalupetala. Mozda je bolje da u PMS- u ne pises, pametna zena ispade bzvz, kao neko ko ne kapira sta joj se govori, a to inace nije tako. Inace kapiras samo se namerno hvatas za odredjene reci praveci se da ne razumes sta smo rekle...


Po meni ti lupas kad tako pises. Ja apsolutno razumem sve sto ti kazes ali ne razumem zasto tako mislis. Kapiram ja da ti gledas decu kroz lupu koje je idealno gradjeno a koje ne, sta se slaze sa tvojim ukusom a sta ne. Ali ja mislim da je to nepotrebno. Deca su deca, ne treba ih meriti i ocenjivati po tome.


Pa iz tvojih odgovora se ne vidi da razumeš.
Napisah da će sva deca dobiti moju pažnju i ljubav ako je traže.
Isto tako, neće je dobiti ako je ne traže (sem oje dece), jer sam prosto takav lik. Znači, nije stvar da ću "idealnom" detetu pružiti pažnju, a "neidalnom" neću.
I to idealno... pa svi mi imamo nešto za šta smatramo da je idealno. Bar sam ja mislila da imamo. Ali to nema veze ni sa čim drugim.



IZVORNA PORUKA: vukosava


IZVORNA PORUKA: Tash

Vukosava, sve je to stvar ukusa. Ja recimo volim mrsavu i sitnu decu, i moj Luka, koji je u rangu sa LJ Lanom, mi je po ukusu. 90% dece koju vidjam po ulici i forumu su za moj ukus debela, a onda jos slusam \ citam komentare mama te dece da su zabrinute jer im deca malo jedu.
S druge strane, iako mi je Luka po ukusu....


Evo citiracu deo na koji sam reagovala pa ako vi ne razumete sta ja hocu da kazem, probajte da procitate vise puta. Ja i dalje tako mislim i dok citam vise puta opet isto razumem. A da ne ponavljam sta evo pise u citatu.


Ja ne vidim ništa sporno u tome (i dalje).
I dalje mislim da su neka deca debela, i šta sad!? Neka su. Ali me nećeš ubediti da nije tako.
Opet kažem, nema to veze ni sa čim, ali ne mogu sada reći da nisu debela kada jesu.
S druge strane, nikada neću reći nekoj mami "Jao što ti je debelo dete", niti ću reći "Jao kako je lepo" ako mi nije lepo, ali to nema veze sa tim dal mi je drago. Znam jednu devojčicu koja mi nije lepa, ali mi je mnogo draga, mnogo je pametna i mnogo volim da provodim vreme sa njom.



IZVORNA PORUKA: vukosava

Mozda i jesam. Visoka sam 157 cm i znam kako je ziveti sa etiketom da si pekinezer, pingvin, patuljak itd. A sve pocinje tako sto kao dete cujes dok te merkaju i komentarisu. Zato mozda ovako i reagujem. Ceo zivot mi neko meri visinu i komentarise. Kao da je to neki parametar vrednosti coveka.




Ali ja sam baš zbog ovoga zabrinuta kada je moje dete u pitanju, ne znam dal si videla i te postove, sem ove o ukusu?


Za mene idealno gradjen je funkcija od kombinacije idealne visine i idealne tezine. Mozda previse inzenjerski razmisljam.


I ovo sam zaboravila da komentarišem... I za mene je. Zato sam i rekla da je ona devojčica od koje se krenulo sa raspravom - super!

Jovice, i moje mlađe dete je za moj ukus bilo debelo, tako da, nemate šta da se vređate.
Pobogu, nisu mi ni sve žene na forumu lepe, niti sam ja, niti moja deca svima lepa. Ali, ja ne trpam nos u to, ako mi je lepo - kažem, ako mi nije lepo - ćutim.

Uostalom, mogla bih se i ja uvrediti na ovo:
O takvim stvarima mogu samo da lupaju glavu majke aspolutno zdrave i prave dece, mora o necemu da se brine covek. To nam je valjda prirodi.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 136
   RE: Visina dece
13.5.2012 21:45:43   
mihi
Gledala sam kao 27 bi trebali da nose ali iskreno ja uvek kupujem Milošu malo veće pa ako mu je 27 taman ja kupim 28, predpostavljam da i ti Neši kupiš malo veće?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Visina dece
13.5.2012 21:46:21   
minavb
Moram da kažem-debele dece ima i previse, i to više nisu buckasta deca, već baš debela. Jednom sam kod naše pedijatrice videla spisak dece sa dijagnozom obesitas, šzo znači gojaznost. Kaže da je to stvarno poprimilo razmere epidemije. Ja nemam problem sa debelom decom, imam problem sa roditeljima koji ih tove. Ovim ne kažem da ih ovde ima, niti mislim na nekoga konkretno, samo govorim o onome što je iskrivilo neke standarde, pa je nekome moje dete mršavo, a neko buckasto sasvim lepo uhranjeno.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Visina dece
13.5.2012 21:49:46   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mihi

Gledala sam kao 27 bi trebali da nose ali iskreno ja uvek kupujem Milošu malo veće pa ako mu je 27 taman ja kupim 28, predpostavljam da i ti Neši kupiš malo veće?

Ja njemu kupujem baš br koji mu odgovara, jer mu u suprotnom šljampaju patike...ne da mu bude knap, ali onako, da jedva mogu da zavučem moj kažiprst iza njegove pete, kad skroz nabije prste u patiku. Valjda nisam konfuznauser posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 139
   RE: Visina dece
13.5.2012 21:54:33   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: minavb

pa je nekome moje dete mršavo, a neko buckasto sasvim lepo uhranjeno.


Tačno tako.

Ja samo pamtim jedno savetovalište... Negde sam već pisala. Mama dovodi bebu na kontrolu, beba kao med slatka, imala je oko 6m, sedela je (koliko je već mogla od silnih hurki). Ja sam pomislila da je debela, ali isto tako sam znala da čim se dokopa nogu, većina će da ode. Moj šok je bio taj, kada je dr rekla da je beba premršava!? Dakle, retko koji dr gleda karton deteta. Gledaju u one dijagrame rasta, i ako beba tu ne štima - ćao. Nema veze dal je ta beba rođena sa 2,5kg ili 5kg, prosto, po dijgramu, sa 6m treba da ima određen br kg, i tu je tačka za dr. Tako da, sem roditelja, ja krivim i lekare.

BTW, ni ja nisam mislila ni na koga određenog, iskreno, retko za koju mamu znam kako joj dete izgleda (ne povezujem nick sa likom bebe).

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 140
   RE: Visina dece
13.5.2012 22:13:55   
jovicaa
ne znam, ja sam bas rigorozna sto se tice debljine, zato sto sam veci deo zivota mrsava ili normalna sto se tice kilaze. i stvarno ne primecujem previse debele dece, mozda je tako kod nas u zrenjaninu, stvarno ne znam. aleksandar je po meni sad normalne tezine i visine, ne znam koliko je to, mi zbog frke sa alopecijom ne idemo kod pedijatra vise, tako da mu niko ni ne gleda te osnovne stvari. a ranije je bio onako malo buckastiji, sto mi je normalno za bebu. znaci visoka sam 172 cm i imam 61 kilu, to je za moj pojam normalna tezina.
ali uopste me nece iznenaditi ako aleksandar bude mrsavo dete, posto smo i mm i ja bili jako mrsavi dugo, posebno mm.
ja sam imala 19 kila u prvom razreduuser posted image , svi su se vecito iscudjavali, majka medicinski radnik, a dete neuhranjeno.. jedino sto sam htela da jedem je sirovo voce i povrce, jela sam sirovu boraniju, friki.
svako dete je drugacije... ali svakako mi se ne dopada kada majke cija deca imaju problem sa kilazom i dalje nastavljaju sa hardcore kuhinjom, to jako osudjujem. ali to tek kasnije kada je dete malo starije, kad su ovako mali do 2 godine ne gledam tako...
ali koliko god ja pricala mene niko ne kostatuje, samo ispadam budala, kada objasnjavam ljudima da su juvitanini sokovi za bebe secerni otrov i sl.
mada kako je aleksandar stariji i ja sam postala popustljivija sto se tice hrane, sada jede mnogo vise gluposti protiv kojih sam, ali i dalje pazimo.

< Poruku je uredio jovicaa -- 13.5.2012 22:21:06 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Visina dece
13.5.2012 22:21:42   
ana77
IZVORNA PORUKA: mihi

Gledala sam kao 27 bi trebali da nose ali iskreno ja uvek kupujem Milošu malo veće pa ako mu je 27 taman ja kupim 28, predpostavljam da i ti Neši kupiš malo veće?


Ja Sonji uvek na kraju kupim veliku obucu jer uvek naletim na jednu prodavacicu u radnji koja me ne znam ni sama kako ubedi da ce joj te za koje ja mislim da su joj sasvim dovoljno velike i da ce moci da ih nosi do kraja sezone omaliti za mesec dana. Na kraju mi dete sljapka ali posle bude gotovo. Ne znam kakvu moc ta prodavacica ima nadamnom user posted image user posted image user posted image . Kako stvari stoje izgleda da ce i cele jeseni moci da nosi cipele koje sam joj kupila da mogu da joj bude dobre do kraja proleca :)! Eto, cak cu i ustedeti :)!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Visina dece
13.5.2012 22:24:01   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: jovicaa

kada objasnjavam ljudima da su juvitanini sokovi za bebe secerni otrov i sl.



user posted image

Luka je pio te dečije sokiće (činjenica ne Juvitanine već Frutekove) od negde 4og meseca. I sada pije dosta soka, prosto, ne pije vodu (sem u vrtiću) - i za to sam ja kriva, ne poričem, ali vidi ga kolicki je... Tako da, i ta priča sa sokovima je skroz relativna. user posted image

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 143
   RE: Visina dece
13.5.2012 22:27:42   
jovicaa
pa sve je jako relativno, neko dete moze svaki dan da cepa 100 gr cokolade i da se ne goji, sve zavisi od metabolizma.
ja ne mislim na samo gojenje kada insistiram na izbegavanju secera, vec je on prosto nepotreban, unistava ukus namirnicama i nezdrav je. ja sam se skroz odvikla od secera, ni u sta ga ne stavljam, ni sebi ni aleksandru.
4 bela zla- beli secer, belo brasno, ulje(mast) i kuhinjska so... sa tim mi moj tata makrobioticar isipira mozak ceo zivot!user posted image
a ja sam ti i tu i tamo, cesto se omrstim, metabolizam mi daje prostora, iako znam da ne bih smela...
ali sta god da spremam to ide sa minimalnim kolicina ovih gore navedenih namirnica... ulje skoro da uopste ne koristim, litra mi traje pola godine
osim kad mm ili sveki kuvaju, ali to je srecom retko, posto oni bas vole da prozdrnuuser posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 13.5.2012 22:31:43 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Visina dece
13.5.2012 22:42:25   
minavb

IZVORNA PORUKA: Tash
I sada pije dosta soka, ali vidi ga kolicki je... Tako da, i ta priča sa sokovima je skroz relativna. user posted image

To ti ova logika: krokodil je zelen, trava je zelena, znaci trava je krokodil.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Visina dece
13.5.2012 22:47:07   
Anoniman
Čini mi se da se ovde malo offtopikujeuser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 146
   RE: Visina dece
14.5.2012 3:02:07   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Čini mi se da se ovde malo offtopikujeuser posted image


Vise lici na tezina dece ili zapremina dece user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Visina dece
17.6.2012 0:23:22   
Yula
'Ajde da se upisemo i ovde. sa godinu dana 83cm. Stopala od rodjenja ima bas velika, kao i sake! Sada nosi 22-23, kako sta od obuce, zavisi od kalupa. Mislim da je visinu povukao na muski deo porodice mm, mada ni moja familija nije za podcenjivanje, osim sto mi je cale bio onizi, ostali su visoki. Ja 173, mm skoro 180cm. Dosta vodim racuna o bebinoj ishrani iako nemamo nikoga ni bucmastog u familiji, ali sam i ja vidjala puno bucmastih beba i to, mozda cete se cuditi, pretezno dojenih! Valjda zato sto im mame ne daju vodu, vec bebe sisaju i kada su gladne i kada su zedne. Valjda se to sredi kasnije user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Visina dece
17.6.2012 0:28:57   
MicinaMama
hehhe yulo moja micka 1,5godinu a 81cm visoka,a 10kg...pirnes u nju i odleteeee!!!!!user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Visina dece
17.6.2012 15:34:20   
Olga75
Zvercica je sada 3 , 9 i visoka je 102 cm a teska 15 kg i izjavila je da je debela user posted image user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here