|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 8:27:18   
Maslacak15
Slazem se sa milicicak. I ja mogu da razlikujem kad jasno trazi da jede. Osim Toga ljiso ti kao prirodnjak nemoj da pravis klasicne greske zamenjivanja koincidencije sa uzrokom i posledicomuser posted image . To Sto Mu se stabiliozvala stolica ne Mora da ima Bas nikakve veze sa ritmom dojenja. Prvo on je Mali, i njegova creva a i tvoje mleko Su U tranziciji. I Mi Smo imali to zilion puta vodenkasto kakenje prvih 8-10 Dana i onda se na precac promenilo i stabilizovalo. A ja je dojim kad god ona hoce Sto nekad Bude svako Malo.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 8:32:52   
Misha i Ljisha
Znam i ja kad je gladan. Juce sam mu produzila dva puta po 15 20 minuta recimo razmak izmedju dojenja. Da bio je gladan, malcice sam ga vise nosala davala dudu i izdrzao je.

Evo mm ce poceti da radi. Znaci moracu ja po starije dete u vrtic i da je vodim do vrtica. Znaci podoj u 6 pa u 9. Duze sisa jos uvek jer je mali pa da budemo gotovi sa svim do 7 tad budim curu i spremamo se, odemo do vrtica koji je 10 min peske, vratimo se. I dojim u 9. Savrseno. Onda dojim u 12 u 15 do 2 odem po curu, vratimo se i u 3 sisa. Savrsen plan. Koji cu da realizujemuser posted image A ne da mi se dernja usput jer je gladan. Ne pada mi na pamet.

eh da i dajem colikind za grceve koji se daje pola sata pre podoja. Znaci mora i tu da se zna red.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 27.4.2018 8:33:26 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 10:10:56   
Maslacak15
a vids ja sam iso tako misljenja, da kao sto nije svako plakanje glad isto tako nisu svako plakanje grcevi. Naprotiv. A majke su sklone da sve objasne tom magicnom recju. Isto tako kao sto dete ne uobrocavam ja u zivotu ni jjednom dedtetu nisam dala nista iz te industrije bilo probiotika bilo cajeva bilo stvari tipa espumisan. Pa smo porasli veliki. Da se razumemo i mi prduckamo i podrigujemo i tesko joj je kad se prejede i decaci su imali tegoba mislim da nema bebe bez tegoba zaa varenje ali to ne znaci da u svasta verujem. Da bi mene dobili za musteriju morali bi da mi predstave solidne klinicke studije kojima je efekat pokazan i dokazan. Do tada ne interesuje. Mozda bih drugacije razmisljala da sam bas ocajna, ni jedno dete mi nije drekavac ali ja mimam utisak da se za tim stvarima poseze olakko. A ozda napravite i gore a niste svesne jel eksperiment nema kontrolu. ne mozete znati kako bi se stanje razvijalo da jniste dali.
I pripisuju im se magicne moci. To je nesto slicno kao fenomen progesterona u trudnoci i bar 30 % trudnica koje veruju da ih jee progesetron spasio i nebi iznele trudnocu bez istog... Isto potpuno nedokazano i nergumentovnao verovanje. all ako veruju super. I placebo efekat je efekatuser posted image .

Qli odoh u off.... I ja se trudim da je nastimujem pa nekad nudim prva preventivno ako idem negde itd. Ali ako je eksplicitno gladna i ja sam u staanju da joj daam ne otezem nikad. Nemislim da je ona mentalno sposobna da razume " mora da bude red". Samo frustriram dete.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 11:07:03   
Misha i Ljisha
Maslacak sve se ja slazem s tobom osim davanja sise na svako malouser posted image

Evo bila patronazna i drao se ko blesav i kaze hajde mama dojite. Ja sam rekla ne treba mu sad. Kaze pa neutesno plce. Rekoh utesicu ja njegauser posted image i smirila ga u roku od 30s bez sise. Kaze patronazna necw da mi se mesa jer sam drugorotkauser posted image ne mislim ni da je svaki plac grc. I to odlicno ocenim po pokretima trzanju i td. I tacno znam u kom momentu ce kakiti. Drao se ko blesav mi imali goste i pita kuma sta mu je? Reko treba da kako. Nije proslo 5 min ukakio se i nastao tajac. Isto tsko znam da se uznemirio od D i bratanacs pre neki dan. Bilo mu je previse. I td i td. Al niko me ne moze ubediti da dajem sisu na sat ili 15 min nakon sisanjauser posted image


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 11:47:29   
Maslacak15
Ah ljiso gde sam ja to rekla da ne pokusavam da smirim dete na drugi nacin? Ja sam samo rekla da kad daje nedvosmislene znake da je gladna i situacija to dozvoljava, preferiram da joj dam da sisa nego da je maltretiram. I mislim da je to precizna izjava. A svaki put kad place ja probam da vidim da li je nesto drugo. Nekad hoce da je prosto zabavljam / da s enosa. Nekad joj je tesko pa bi da podrigne. Nekad je razdrazljiva. Ali nekad je gladna. Moze biti i kombinacija. Eto primer od juce. Imale smo lud dan i iskreno program je bio malo ludacki, mislim da je malo mama koje bi to radile al ajde. Bilo je 13 stepeni, vreme nestabilno, vetar sa udarima do 50 km/h. Znaci ludilo. Ja sam imala zakazan sastanak sa nekim profesorom na jednom drugom instititu na kraj sveta skroz na periferiji. U dva. A na tapetu je bilo i uzimanje decaka iz obdanista sto uvek radimo oko pola pet. dok dojdemo kuci 18h.
Bile smo ovde pre podne. Gledala sam da dobro sisa oko podne. Krenule smo oko pola jedan. Ususkala sam je, ciradu za kisu preko kolica i ajmo. Bus pa jedan metro pa drugi pa drz nedaj 50 min u jednom pravcu. Tamo je bio moj muz, ( na njegov institut sam isla) i preuzeo je dok sam ja u 14 h otisla na sastanak. i ostao je posle tamo znaci nije bio sa nama u ostatku price). Ona je sve vreme spavala... Kad sam zavrsila oko tri, prakticno smo je probudili jer sam znala da ne mogu jos dva i kusur sata da mlatim na drugi kraj grada i do obranista a da ona ne jede. Jela je ali ne mnogo. Krenuli smo ka obdanistu, jedan metro drugi gungula. Ona je spavala ali ja mislim da nije to bas isto tj da ona oseca truckanje i gungulu bar malo. KAd smo izasle iz poslednjeg tramvaja krece ludacki pljusak kao na filmu. Ladnooooo, bila sammokra ko cep dok smo stigli do vrtica tih 250 m. Cirada je izdrzala ( ziveo bugabo ali nju je probudila verovatno ta kisa posto je tuklo kao grad da je padao po lezaljci. Kad smo usli dreka, Izvadim je iz kolica.
trazi da jede... trazi zeva itd.
Mozda je bila kombinacija svega, nije dovoljno jela, uznemirena, celo popodne Program itd neobicna situaicja. I sta ja da radim . Da kazem e ne moze jela si pre sat i nesto ne moze sad moras da izdrzis ajd nazad u kolica i jos 50 minuta do kuce ?!?! I da je slusam kako urla.....Jok ja.
Usla sam pitala vaspitacicu jele mogu da sednem, tamo je bilo uslova nasli smo kauc i gde mozemo da imamo svoj mir i dala sam joj da jede i rekla decacima da se obuku. I ne smatram da sam pogresila. I smimrila se i posle je bila manje vise ok u kolicmia budna dok smo stigli kuci. Tek smo usli oko 18:30. Ja sam crkla premorena. A i dete je sigurno bilo sludjeno. Jos da sam gledala na imaginarne satove poludele bi i ja i ona.



< Poruku je uredio Maslacak15 -- 27.4.2018 11:48:48 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 13:20:23   
Misha i Ljisha
Maslacak u takve avanture se ha ne bih upustalauser posted image nikad. Pogotovo kad znam da ce trajati i ne idem kolima. Znaci unajmila bih dadilju. Ostavila svoje mleko i rekla nahranite ga tad i tad i cao. (opet prednost uobrocene bebe). Mislim svako ima svoju " racunicu" kako mu je lakse.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 14:52:07   
degu
Ja sam tako pokusavala da pravim razmake sa T jer mi je svekrva zvocala kako mora jesti na 3 sata, a i patronazna je tad zagovarala uobrocavanje, ma sanse nije bilo, nista je ne bi smirilo, zevala bi, glodjala me, jasno davala znake da hoce da jede. Ako bi slucajno izdrzala duze sa tim zamajavanjem, samo bi se premorila i zaspala posle 2 sekunde sisanja pa opet nisam dobila efekat koji sam htela da se nasisa i da smo mirne i siskalaje na svakih sat i po i odlicno napredovala, a B ni posle 3 sata nije hteo da sisa i kadbih ga konacno naterala mrljavio je, tako da nisu sve bebe iste, nekima uobrocavanje mozda odgovara a nekim bebama nikako.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 15:22:38   
Rosita
Ako bebi odgovara, kao kod Ljiše, onda mirna Bačka, savršenstvo.
Neke bebe će da naiđu na problem kao što degu kaže, zamajavaš, otežeš, zeman dođeuser posted image , al beba cvrc- zaspa i ne nasisa se.
Neke bebe vole da sisaju kad su u grčevima, to ih smiri. Ali verovatno da im posle bude lošije.


< Poruku je uredio Rosita -- 27.4.2018 15:23:53 >


_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 16:40:33   
Maslacak15
E vidis nema Tog scenarija da ja dete mladje od pola godine ostavim bilo kakvim dadiljama. Ni U ludilu. A kamoli od 5 nedelja. Ostavila bi je Samo i iskljucivo suprugu. I Imam jednu tetku (od osam) U koju bih teoretski imala poverenja. Ona je U bg Tako da je prica Suva teorijA. Pumpicu Sam poklonkla posle drugog Sina jer nisam umela da je koristim. A ne znam Ni da li Ni ona umela da pije na flasicu, posto probali nismo. Sigurno Ni mogla da nauci Ali to ide malo teze kad ne krenu odmah. Sve jedno Nije sad na dnevnom redu. To naravno moj lanac cini Jako kratkih i vodim je svugde sa sobom Ali to je Deo mog majcinstva. Izguracemo.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 27.4.2018 16:51:30 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 16:56:34   
Rosita
Istog sam stava oko dadilje. Samo mm bih ga ostavila da ga hrani, a babama dok spava.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 18:07:03   
Misha i Ljisha
Pazi Maslacak nemam dadilju i nemam pomocuser posted image . Ali stvarno kad je tako neodlozivo i bitno sigurno bih zvala nekog u pomoc. Mislim ja sam D vodila sa 3 meseca samnom na pregled kod ginekologa. U principu gde ja tu i deca. Ali bas u takvu avanturu kao sto je tvoja bila mislim da ne bih heheh...

Nego ja da kazem. Deran je super. Prija mu na 3h. I stvarno mnogoooo manje njace.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 19:04:56   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

E vidis nema Tog scenarija da ja dete mladje od pola godine ostavim bilo kakvim dadiljama. Ni U ludilu. A kamoli od 5 nedelja. Ostavila bi je Samo i iskljucivo suprugu. I Imam jednu tetku (od osam) U koju bih teoretski imala poverenja. Ona je U bg Tako da je prica Suva teorijA. Pumpicu Sam poklonkla posle drugog Sina jer nisam umela da je koristim. A ne znam Ni da li Ni ona umela da pije na flasicu, posto probali nismo. Sigurno Ni mogla da nauci Ali to ide malo teze kad ne krenu odmah. Sve jedno Nije sad na dnevnom redu. To naravno moj lanac cini Jako kratkih i vodim je svugde sa sobom Ali to je Deo mog majcinstva. Izguracemo.

Tako malu samo bih ostavila mom muzu i mojoj majci. Na stranu sto smo mi imali super dadilju, ali opet...
Svako dete je razlicito. Nekom prija na tri sata da jede, neko jede na sat ili sat i po. Sisanja dodje i kao uteha. Ali ja sam za to ako ce to umiriti bebu.
Obe radite pravu stvar za svoje bebe. user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 22:08:28   
jagodp
Najbolje je uz majku, probali smo sa bakom i dekom na sat dva kad je bila bas mala, nema sile, nece na flasicu ni moje mleko, a formulu ni da lizne, nismo se odvajale u pocetku, mesecima..

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Uobrocavanje ili ne?
27.4.2018 22:10:33   
jagodp

IZVORNA PORUKA: degu

Ja sam tako pokusavala da pravim razmake sa T jer mi je svekrva zvocala kako mora jesti na 3 sata, a i patronazna je tad zagovarala uobrocavanje, ma sanse nije bilo, nista je ne bi smirilo, zevala bi, glodjala me, jasno davala znake da hoce da jede. Ako bi slucajno izdrzala duze sa tim zamajavanjem, samo bi se premorila i zaspala posle 2 sekunde sisanja pa opet nisam dobila efekat koji sam htela da se nasisa i da smo mirne i siskalaje na svakih sat i po i odlicno napredovala, a B ni posle 3 sata nije hteo da sisa i kadbih ga konacno naterala mrljavio je, tako da nisu sve bebe iste, nekima uobrocavanje mozda odgovara a nekim bebama nikako.

Ista stvar, ali ista! Jos mi kazu napravljena greska u startu! Sve sam probala i nista nije upalilo, sikila je kad i koliko je htela!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Uobrocavanje ili ne?
20.6.2018 17:18:02   
mama Jo
Taman smo se uobrocili sa sikenjem i sada krenuli sa uvodjenjem namirnica, opet izgubih ritam... ujutru, ako se bas probudi rano siki, onda dajem namirnice koje uvodim, sada vec uvedene nekoliko koje lepo pojede... nekada joj se siki posle toga, nekada ne... e, onda ni sama ne znam kad sledeci put da joj dam... mislim ti obroci dok ne uvedemo lepo dorucak, rucak, veceru su haos nama bili...i sada sa novom bebom

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu jagodp)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Uobrocavanje ili ne?
20.6.2018 18:04:20   
MimaKos
Mi smo lepo sikili u pocetku otprilike na dva i po sata koliko se secam, sad uveli prve kasice i to se poklopilo sa zubicima i sad mislim da sisa vise zbog utehe nego sto posisa mleka... jos se izbljuje jer trazi da sedi pa sve u krug... jesam za uobrocavanje jer kad ga ostavim haos nastane alo nema svezeg mleka, iz zamrzivaca i frizidera nece (moje) a nikad se ne zna kad je gladan

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Uobrocavanje ili ne?
2.11.2018 10:22:22   
Dora89
To bi bilo divno, ali malo teže. Još se bebe na formulicama i mogu uobročiti, ali isključivo dojene bebe... U principu, mogu, ali česta su odstupanja.

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Uobrocavanje ili ne?
2.11.2018 11:42:38   
Rosita
Moj mladji, dojena beba samo, sam se rano uobrocio... ali to je do bebe.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Dora89)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Uobrocavanje ili ne?
21.7.2019 11:13:57   
MimaKos
Nije nam islo uobrocavanje, sisali su na zahtev, osim nocu, kada sam morala neki red da uvedem jer se budio non stop


(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 69
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:







Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here