|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Refluks (GER)
12.11.2010 23:54:33   
šarolta
Ja sam imala ovaj problem sa jednom od bliznakinja. Verujte, nije lako gledati u dete koje svo mleko izbljucka... Ja sam sama probala sa mlekom bez laktoze ( tada je imala mesec dana) i nije pomoglo. Napominjem da sam i dojila i davala AD mleko. Onda sam otišla pedijatru da se posavetujem, a odatle sam izašla plačući, jer mi je neverovatne gluposti napričala. Sem nekih gluposti, rekla mi da vodim dete u bolnicu na ispitivanje, sigurno je refluks i da će to operacijom otkloniti. U suzama dođem kući, držim bebu u ruci i razmišljam kako da joj pomognem. Gde ću u bolnicu, šta da radim sa drugom bebom, da je ostavim kući ne mogu, dojim je, a šta ću sama u bolnici sa dve male bebe kada se još od porođaja nisam oporavila... I od besa, pošaljem mamu da mi nađe kravlje mleko za bebe. I nađe! Još to veče sam dala obema 2/3 mleko i moje dete je prestalo da povraća. Desilo se da bljucne ali više nikad nije povraćala mleko, a dojila sam 5 i po meseci još u kombinaciji.user posted image user posted image user posted image Mnogi su me kritikovali zbog kravljeg mleka ali AD mleko smo više vrste probali ali je uvek bilo isto...

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 10:14:09   
Iwana87
Mi smo konacno zadnjih 7 dana primetno prestali da povracamo a i promenili ceo tok stvari samim tim.Zakljucila sam da je moje jadno dete gladno,jer posisa,povrati ja mislim da je prejeo i ne dam mu da jede odmah nakon povracanja i tako u krug.Sad smo zvanicno uveli obroke.Ne zanimam me sta drugi misle da li treba ili ne da ima obroke sa nepunih 6 meseci,jednostvacno to mom detetu odgovara.Lomila sam se dugo i prelomila koncano.Sad doruckujemo  i odmah nakon toga nema sisanja.Sledeci je podoj kad zatrazi ali vise ne trazi tako cesto,ostane sit sigurno 3-4 sata,pa opet podoj i tako do vecere.Tad se narucka,pa odmah i spava celu noc bez problema.Ne trazi da sisa u toku noci vise.I sto je najbitnije ne povraca.Ne jedemo nista posebno,uglavnom je to jabuka,pirincane pahuljice,krompir,banana i sargarepa.Jos koji dan pa se bacamo i na mnostvo drugih stvari.Ali cvrsta hrana nam je definitivno skratila sve muke user posted image

(odgovor članu šarolta)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 11:51:04   
argus
Majka je najbolji lekar za svoje dete, osluškujte potrebe svoje bebe i ne slušajte dokture. Vi provodite najviše vremena sa deteteom. Slažem se da današnji pedijatri nemaju pojma, samo uplaše jadnu majku još više a adaptirano mleko sve je o njemu već rečeno.

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 12:02:55   
Nensi*
Meni je gastroenterolog da Vuk vec treba da ima 3 mlecna i 2 nemlecna obroka...Mnogi se sa tim ne slazu i kazu da je rano,ali kod beba koje imaju ovaj problem to jednostavno mora tako...I sto kaze Argus,svaka majka najbolje poznaje svoje dete i zna sta mu najvise odgovara...Tako i ja kombinujem,ujutru mu dam moje mleko na flasicu,oko 12-13h jede kasicu,pa dva obroka opet moje mleko,i uvece pred spavanje mu dajem AD formulu protiv povracanja...Uskoro cu mu uvesti i taj drugi nemlecni obrok...Od kad radim ovako,on znatno manje povraca...Desi se i sad da povrati,ali mnogo manje nego pre.

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 12:08:37   
Dada81
Moj nikako neće ad,ne bih više ni pokušavala.Uz sve to se i ospe,po bradi i gde god mu kapne ad mlekouser posted image Bojim se malo preći na kravlje,ali videćemo za sad smo tek počeli i pravimo male korake sa čvršćom granicom,pa kao što kažete,dete će biti i više sito,pa videćemo..

_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 12:30:55   
Nensi*
Nemoj kravlje,jos je rano...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 12:51:02   
minavb
Nama ni kasice ne idu, tj jede ih na silu i jako malo. Bas prava pravcata averzija prema jelu. Da ne baksuziram, poslednjih nedelju dana manje povraca a da ni sama ne znam zasto, mozda zato sto ga vise drzim uspravno. Nagovaraju me neki da probam sa kravljim mlekom, ali ja stvarn ne zelim jos i sa tim da eksperimentisem. Guracu ovako do mlecnih preradjevina pa cu da ga ucim da to jede. Mozda i prevazidje tu averziju prema jelu kad vise ad mleka ne bude bilo.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 13:31:39   
dijana1*
jos uvek se mucite user posted image
Mina user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 13:50:16   
minavb
Jos uvekuser posted image
Cini mi se da cemo vecno da se mucimo.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 14:31:39   
ivaj
Iwana pa verovatno da je gladno dete.Vidim po ovoj mojoj,jede,sve povrati i posle pola sata opet je gladna.Od jutros je jela pet,sest puta.Ali ne mogu da kazem da je kljukam preterano kad gledam svojim ocima sta sve izbaci.Od cega ce da se zasitiuser posted image
Desi se da po neki obrok ne povrati i tek onda lepo zaspi.Celo jutro sam provela u hranjenju i drzanju u uspravnom polozaju.Ali sta cu kad moram.A sve drugo kad stignem.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 14:51:14   
Iwana87
ivaj,da me ne shvatih pogresno,moje dete puni 6 meseci i pored povracanja normalno je da je sad vise gladno i da ga ne zasiti mleko.Ja sam tri meseca vagala da li je ger ili nije i sta da preduzmem.Hocu da ti kazem da moras sve da proprais jako dobro i ispitas sve opcije.Jer ti je bebac jako mali.Moze da bude i halapljivost pa se naguta vazduha,pojede vise nego sto treba,moze biti i neki drugi problem ne samo ger.Ispitaj sve opcije,a  u medjuvremenu za svaki slucaj radi ono sto mozes da manje povraca.Prekidaj podoj da podrigne izmedju,drzi u uspravnom polozaju sto duze posle podoja.Mislim da to vec sve znas ali opet da ti kazem.
Mina zeno draga,pa vi se bas mucite.Nama je uvodjenje cvrste hrano pomoglo dosta.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 16:08:25   
minavb
Ja nisam na vreme prepoznala problem, tj ubedjivali me da nije GER i tako je dete razvilo totalnu averziju prema jelu i ignorisanje gladi. Vodite racuna da vam se to ne desi. Nasla sam jos da GER cesto i nije samo slabost sfinktera, vec i jednjaka, pa cesto takva deca imaju problem i sa gutanjem kasica. Nadjoh bas i trik koji ja koristim-posle par zalogaja, detetu se da duda da pogura zalogaje.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 16:12:26   
argus
Obratite pažnju i na sastojke adaptiranog, jedni sadrže više gvoždja od drugih: Gvoždje je teško i može prouzrokovati povraćanja. Što se tiče ger-a evo par informacija: Beba često štuca, povraća u mlazu posle obroka nemirna je dok spava, često je vidite kao da nešta žvaće ili guta (kiselina). Kao što sam vam pisala u svom predhodnom postu dokturi olako daju dijagnozu, beba možda ne podnosi nešto od dodataka u mleku, možda je intolerantna čak i neka stresna situacija može prouzrokovati povraćanje. Nije opasan poremećaj samo je muka i za bebu i za vas i dovodi te do ludila. Poz

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 21:59:14   
argus
Mina, kojim kašicama hraniš bebe kupovne ili domaće? Drage moje želim da vam skrenem pažnju za šargarepu, svaki pravi pedijatar treba da zna da je šargarepa teška za varenje. Bareni krompir sa par kapi maslinovog ulja i mlekom koje koristite, pečena jabuka, kruška ako ima tvrdu stolicu, pečena banana u foliji lakša je za varenje. Izbegavajte povrće brokoli, karfiol,spanać, blitvu. Mina ako praviš kašice sama dodaj mrvicu soli ili šećera moja je tek tada htela da jede. Kupuj bezmlečne kašice kao Milupa Biogetreidebrei 7 on je namenjen za bebe koje imaju Ger u Nemačkoj ga dokturi obavezno daju bebama jer pomaže za skupljanje kiseline, mojoj je mnogo pomogao. Intolerancija na laktozu a ovi debili rekli Ger, pa imala teškoće s varenjem i kao beba povraćala. Izbegavaj sokiće, čaj od kamilice (Hippov je odličan). Ja sam po preporuci napravila bebi blagi čaj od majorana i on je dosta pomogao ali se pre toga konsultuj sa nekim ko drži biljnu apoteku. Moraš biti uporna jer je moja isto odbijala kašice, jedna kašičica i neće više. Ja bacim pa opet kuvaj, peci smo da pojede tu jednu kašičicu i tako smo počele da jedemo. Ako mogu da ti pomognem tu sam pitaj sve šta te zanima, cmoka za bebana i tebe i sve ostale.

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 22:06:01   
LillyT
IZVORNA PORUKA: argus

Što se tiče ger-a evo par informacija: Beba često štuca, povraća u mlazu posle obroka nemirna je dok spava, često je vidite kao da nešta žvaće ili guta (kiselina).


Ovo sve radi Lara, ali ne povraća user posted image


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 22:10:23   
argus
Prover intoleranciju na lakzozu ima iste simptome kao ger ali bez povraćanja, a ako ima gasove i mući je stomačić 99% je intolerancija.

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 22:10:23   
Anoniman
I Marko. 

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 42
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 22:12:29   
argus
Da li čujete da im krče creva kao da su gladni?

_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 22:13:42   
Anoniman
Ne.

(odgovor članu argus)
  Direktna veza do poruke: 44
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 22:16:29   
Anoniman
Ja sam se samo nadovezala na post koji je LillyT komentarisala. Mislim da sve što je tamo navedeno većina beba radi: štuca, povraća, žvaće u prazno... Mislim da to baš i nije merodavan pokazatelj refluksa. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 45
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 22:16:31   
LillyT
Sve bebe prde, valjda je to normalno user posted image a grčeve nije imala

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 22:18:01   
LillyT
IZVORNA PORUKA: Tash

Ja sam se samo nadovezala na post koji je LillyT komentarisala. Mislim da sve što je tamo navedeno većina beba radi: štuca, povraća, žvaće u prazno... Mislim da to baš i nije merodavan pokazatelj refluksa. 


Za ovo nisam znala da radi većina dece, meni je to žvakanje u prazno rezervisano za krezube starce




_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 22:20:23   
Anoniman
Pa mljackaju s vremena na vreme... Ne rade to stalno. 

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 48
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 22:21:42   
minavb
IZVORNA PORUKA: argus

Mina, kojim kašicama hraniš bebe kupovne ili domaće? Drage moje želim da vam skrenem pažnju za šargarepu, svaki pravi pedijatar treba da zna da je šargarepa teška za varenje. Bareni krompir sa par kapi maslinovog ulja i mlekom koje koristite, pečena jabuka, kruška ako ima tvrdu stolicu, pečena banana u foliji lakša je za varenje. Izbegavajte povrće brokoli, karfiol,spanać, blitvu. Mina ako praviš kašice sama dodaj mrvicu soli ili šećera moja je tek tada htela da jede. Kupuj bezmlečne kašice kao Milupa Biogetreidebrei 7 on je namenjen za bebe koje imaju Ger u Nemačkoj ga dokturi obavezno daju bebama jer pomaže za skupljanje kiseline, mojoj je mnogo pomogao. Intolerancija na laktozu a ovi debili rekli Ger, pa imala teškoće s varenjem i kao beba povraćala. Izbegavaj sokiće, čaj od kamilice (Hippov je odličan). Ja sam po preporuci napravila bebi blagi čaj od majorana i on je dosta pomogao ali se pre toga konsultuj sa nekim ko drži biljnu apoteku. Moraš biti uporna jer je moja isto odbijala kašice, jedna kašičica i neće više. Ja bacim pa opet kuvaj, peci smo da pojede tu jednu kašičicu i tako smo počele da jedemo. Ako mogu da ti pomognem tu sam pitaj sve šta te zanima, cmoka za bebana i tebe i sve ostale.


Dajem mu kupovne  i domace, kako kad. Do sad je samo par puta lepo jeo, i to brokoli sa rizom, bundevu i krompir. Kod njega to nema veze sa ukusom, dva dana mu nudim istu namirnicu ili istu kasu, jedan dan je jede, drugi ne. Imam bezmlecne pahuljice i njih ponekad jede sa malo voca, ali pojede jako malo, jedva 50g gotove kase. Znam da moram da budem uporna, mora da nauci da jede, samo se nekad obeshrabrim. Evo sad mi je trebalo 40 minuta da mu uvalim 120ml mleka, u snu!

Da dodam, stucanje, vracanje sadrzaja iz zeludca u usta i mlackenj istog, slab san, izvijanje ledja tokom jela...to jesu znaci refluksa. E sad, neke bebe stucaju ponekad. Vanja je stucao svaki dan vise puta dnevno i satima. Zakrci mu zeludac, on slozi bolnu grimasu  i onda ga vidim kako guta.

< Poruku je uredio minavb -- 13.11.2010 22:24:55 >


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Refluks (GER)
13.11.2010 22:24:41   
argus
Draga moja.  sve si ti upravu ako je to u granicama normale, ali ako ti beba štuca skoro svaki dan po nekoliko puta dnevno e to nije normalno, ako nemirno spava  a za povraćanje draga moja još nisam čula da je normalno za bebe. Normalno je da bljucka a ne da povraća u mlazu. Nadam se da razumeš ovde se ne priča o normalnim bebinim pojavama već o onim koje majke vide da nisu normalne. A za gasove kod beba je znak da im nešta ne prija a ne mora biti da imju sve probleme. Poz


_____________________________

Srećna mama

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako se pravi beba u jednom afričkom plemenu
Roditelji su ti koji odlučuju da li će i kada imati dete, ali dete u stvari samo bira svoje roditelje i pronalazi put do...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here