|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Refluks (GER)
21.10.2014 0:55:25   
ishler
Dr Kristal,hvala na odgovoru,naravno da ne trazim da mi neko da dijagnozu preko poruke,inace koleginica sam,nisam lekar ali radim u zdravstvu 10god,ali sa prvim detetom sam se opekla mnogo puta,u smislu da je odvedem cak i kada sam 100% sigurna u neku dijagnozu,i potrebno mi je da potvrdim da dete dobije lekove,davala ogroman novac,a oni me naprave ludom i kazu nije nista,a na kraju se ispostavi da sam u pravu,inece nisam panicar po prirodi.Ne zelim da ponovo dodjem u tu situaciju.Inace ona mljacka,i deluje da joj se vraca,ne moze na ravnom,cak ni na kosom,cim je spustim budi se,tj izvija i krece plakanje,zagrne se pri svakom podoju,ali ja imam puno mleka,tako da moze biti i to,u sustini ima simptome gera,a opet neko kaze da su mu to simptomi bljuckanja.Pitala sam ovde za misljenje jer ima zena koje su kroz to prosle i po vecini simptoma ce dati bolju dijagnozu nego lekar.Mene je zanimalo izmedju ostalog da li je neko stavljao dete na stomak,bez obzira na sids,jer znam da deca sa gerom treba da spavaju na stomaku,s obzirom da se moje dete bez obzira na potporu okrene sa boka na ledja,a to je mnogo opasnije.A pitala sam i za lekara,gde su zene obicno vodile i iskustva,jer stariju sam vodila kod Radlovica zbog ne tolerancije na jaje,nista nisam postigla.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1901
   RE: Refluks (GER)
21.10.2014 8:24:14   
milicicak
Ishler, moje dete je imalo refluks izazvan alergijom na kravlje mleko. Njoj se hrana bas cujno vracala, tj setala po jednjaku, stucala je, izvijala se u luk. Sve je prestalo kad sam ja krenula na bezmlecnu dijetu.
Prva cetri meseca nam je konstantno bila u rukama u kosom polozaju. Posle podoja smo je drzali 45 min u kosom polozaju. Nabavili smo onaj pojas za grejanje stomaka u koji smo stavljali kesice sa solju da bude duze toplo. Nikad nije spavala na stomaku, niti sam je stavljala, uzglavlje joj je bilo podignuto za 30-ak stepeni, spavala je poduprta na boku.
Moja preporuka za lekara je dr Kitic iz IMD, iz mog iskustva sjajan lekar i covek :)

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1902
   RE: Refluks (GER)
21.10.2014 8:50:49   
doktorkakristal
ISLER Dora nikako nije htrela na stomak,jos gore je vristala kad je stavim u taj polozaj i obicno posle toga povracala,njoj nije odgovaralo,pocela je sama da se okrece tek kad su tegobe bile mnogo manje tj kad je uveliko pila nexium,stose doktora tice mi smo isli kod Perisica privatno i ja sam zadovoljna,mislim dovoljno mi je bilo sto je potvrdio sta je idao terapiju ostalo sam mrala sama,citajuci ovde iskusta i uz pomoc odredjenih osoba nalazila nacin da se sa tim borim,pedijatri ti nece mnogo pomoci sve dok dete lepo napreduje nece traziti misljenje gasto,to ces vec morati sama,ako osecas ja je refluks odvedi dete na pregled kod Perisica

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1903
   RE: Refluks (GER)
21.10.2014 9:23:46   
Rosita
Ishler, kod nas je situacija bila jako slicna tvojoj i ovoj kod Milicicak i takodje je bila u pitanju alergija/netolerancija kravljeg mleka. Ali smo imali i lose stolice. Kada sam sa oko dva meseca stavila dete da spava na stomaku kao da me je Sunce ogrejalo, toliko sam se odmorila. Dugo samo danju, on se jadan nocu mucio i mucio ali ja nikako da stisnem da ga stavljam, medjutim tu negde oko tri, cetiri meseca i nocu spava na stomaku i tako je do dana danasnjeg, najvise voli taj polozaj, izuzetno mu je prijao i omogucio da spava. Idemo kod istog dr kao i Milicicak, takodje smo jako zadovoljni.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1904
   RE: Refluks (GER)
21.10.2014 22:54:13   
ishler
Hvala vam puno na odgovorima.I kod nas su takvi simptomi,a da ne pominjem da nista nema od spavanja,pogotovo nocu.Rosita sta znaci lose stolice?Ja cu poludeti jer mi izmedju ostalog imamo laktacijsku zuticu jos uvek malo.Inace ima po 5 dnevno stolica ali su u poslednje vreme zuto zelene,ali nisu sluzave(vec zrnaste,izvinite na opisu),imam mleka dovoljno,nije gladna,a ja cu poludeti jer se sve sastavilo.Mozeli i takva boja ukazivati na nesto?Inace probacu bez mleka jel to znaci ni u tragovima u hrani?Hvala puno

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1905
   RE: Refluks (GER)
21.10.2014 23:04:50   
milicicak
Isler, mislim da ta zuto zelena stolica ukazuje na to da pije previse prednjeg mleka i da sigurno nije simptom alergije na pkm. Probaj da forsiras jednu dojku po podoju da bi beba uzela i to zadnje mleko. Za svaki slucaj postavi pitanje u temi Dojenje, vase iskustvo, tamo New Mom ima dosta dobrih saveta i sigurno se kao savetnica za dojenje razume vise od mene.
"alergijske" stolice su smrdjive, tegljive i sluzave a ponekad ima i koncica krvi...
Ako hoces na bezmlecnu dijetu a iz tvog pisanja mislim da ne moras onda ne jedes ni proizvode koji imaju mleko u sastavu. Ako u alergen info na proizvodu pise moze sadrzati mleko u tragovima, mozes da ga jedes.
Nadam se da ce vam muke sa refluksom proci ali svakako potrazi savet specijaliste.
user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1906
   RE: Refluks (GER)
21.10.2014 23:09:26   
doktorkakristal
ISLER meni ne lici na alergiju opisale su ti vec kako takve stolice izgledaju,mislim da bi i sama provalila da se dese,a zuto zelene mogu biti sasvim normalne zavisno od toga sta si ti jela,stolica gladi je bas zelena mala kolicinski lici na zabokrecinu mislim da na netu imas negde kako izgleda ,u svakom slucaju vidi ti dadete pogleda neki specijalista

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1907
   RE: Refluks (GER)
22.10.2014 8:51:47   
Rosita

IZVORNA PORUKA: milicicak


"alergijske" stolice su smrdjive, tegljive i sluzave a ponekad ima i koncica krvi...



Bas tako. Plus, d se povremeno natezao i mucio da kaki, a onda iskaki npr. samo sluz, kakio je praskavo, izvijijao se kad mu naidje da kaki pri podoju, prekidao, plakao, stenjao, imao besomucne gasove.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1908
   RE: Refluks (GER)
22.10.2014 9:00:40   
little_one
Ishler to sto je zrnasto, mislim da sam citala da su to nesvarene masnoce iz maminog mlijeka, a sto su zelenkaste, mozda dobije previse prednjeg mlijeka, u kom ima vise laktoze pa od nje hoce da malo pozeleni stolica, pogotovo sto je jos mala beba. Ne mislim da je alergija, al nama su u tom periodu bile takve stolice i bile su propracene povracanjem u mlazevima, bas su pocela tu u tom nekom periodu, i cinilo mi se da izbaci sve sto pojede, sto je lako moguce jer je nakon 2 puna mjeseca smanjila bas na dobijanju kilaze a dotad dobijala jako dobro...mi smo se morali komplet presvlaciti i beba i ja i jos kupiti s poda podosta mlijeka...tek s nepuna 2 mjeseca su nam se pojavile pravo sluzave, krvave stolice koje su nam upucivale na alergiju, tako da ako se to pojavi onda mozes posumnjati na alergiju. Mozda da izbacis privremeno mlijecne proizvode pa da vidis hoce li se bljuckanje smanjiti? Samo prijedlog.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1909
   RE: Refluks (GER)
22.10.2014 12:06:58   
Rosita
I D su se sa mesec i po pocele pojavljivati takve stolice, ranije ne, imao je skolske stolice u startu. Ranije je imao bas te simptome refluksa, dosta je bljucao, imao dosta gasova i grceve. Mislila sam da je kasnije pocelo, ali juce sam trazeci neke papire videla da smo kod bilo kakvog dr otisli prvi put sa mesec i po. Ovde smo pobrojale sve karakteristike stolice koje ti mogu ukayivati na alergiju, pa to prati. Kad je nas prvi (i odlicni!) gastro od onih na IMD posumnjao na alergiju, mm je pitao da li od alergije beba moze tako da se izvija, deluje kao da se zagrcava, da ne moze da guta i td., on je rekao da moze i da kad stvari dodju do stolice, tj. kad i stolica pocne da ukuazuje na alergiju, tu je zavrsnica procesa, a pre toga je mleko moglo da smeta gornjim delovima digestivnog trakta i to se ogledalo u simptomima koje si i ti pobrojala. Verovatno to vide kad rade endoskopiju. Znaci sve jos moze da bude, a ne mora da znaci. U sustini, znam da ti je jako stresno, sve smo mi iskakale iz koze, ali sve ce proci, veruj! Strpljivo samo, preduzimaj sve ove antirefluks mere, a mozes i na dijetu ali se trudi da bude stroga, pa guraj jedno mesec dana da bi videla ima li efekta a posle jako oprezno opet sebi uvodi u ishranu. Ako se odlucis. To ti kazem jer sam ja samoinicijativno bila na dijeti jedno 10, 12 dana. Nisam bila dovoljno informisana. Mozda negde bas 12 og dana je bilo detetu bolje i to je trajalo par dana i ja pojedem za vikend parce cokolade i malo putera i recimo casu jogurta. Od ponedeljka opoet je krenula igranka. Obustavim, sledece poboljsanje je nastupilo za nedelju dana. Znaci ako budes na dijeti i vidis da detetu to pomaze i resis nekad da opet probas da jedes mlecno, budi vrlo oprezna.

Edit. I jos, ako resis, nemoj da pomislis da ce tvoje mleko biti losijeg kvaliteta! Ni govora. Jedi meso i sve ostalo zdravo i bice super mleko, nema to veze sa unosom mlecnog. To ti kazem ja koja jos dojim i toliko sam dugo na dijeti, a D je napunio 19 meseci pre dva dana.

< Poruku je uredio Rosita -- 22.10.2014 12:11:39 >


_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1910
   RE: Refluks (GER)
22.10.2014 14:33:58   
ishler
Mnogo vam hvala,od pre dva dana sam proredila podoje na tri sata,manje povraca,ne pijem nista mlecno,jedino te stolice sada me brinu.Ne znam osecam se kao u zacaranom krugu ako cesto sisa povraca ,ne spava,muci se,place.Ako manje sisa zelene stolice ali sve drugo bolje,nocas se budila na 2,5sata.A do sada non stop kako je spustim pisala sam.Nisam pametna,samo se nadam da zelene stolice ne mogu da joj naskode.Probacu da mleko ne okusim neko vreme

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1911
   RE: Refluks (GER)
22.10.2014 14:42:57   
Peace*

IZVORNA PORUKA: ishler

ne pijem nista mlecno


Ne razumem se u temu refluxa, ali ako sprovodiš eliminacionu dijetu radi provere dal postoji alergija na mleko, to onda ne znači samo ne piti mlečno.
To znači i ne jesti mlečno, čitati deklaracije do ludila, jer ne bi verovala gde sve ima mleka.
Nisam sigurna dal bi trebala obratiti pažnju i na soju, to neka druge ženice komentarišu, koje imaju iskustva i sa refluxom.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1912
   RE: Refluks (GER)
22.10.2014 16:09:09   
little_one
ja mislim da je tri sata mnogo za dojenu bebu, ja sam pravila razmak na sat i po maks 2 i to racunajuci od pocetka do pocetka sledeceg podoja. A sto se tice eliminacione dijete ja sam nakon krvave pelene izbacila sve mlijecno, soju i jaja.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1913
   RE: Refluks (GER)
18.11.2014 16:47:49   
doktorkakristal
evo da se javimo da smo bili na kontroli Dora je dobro sad ,ako dodje do pogorsanja da uvedemo nexium,od hrane da izbacim bilo koji luk,znaci to nikako do daljnjeg,da uvedemo ribu,voce da pokusavamo i dalje,za sad jede bananu ,pokusacemo sa jos necim,sokove nikako,slatkisi nikako,to joj ionako ne dajem,hranjenje kao i do sad svaki dan u isto vreme uz guranje jer tako mora i tako ce biti verovatno do daljnjeg,ako hoce da zvace nek zvace ako nece da ispasiram,bitno je da pojede,mleko ako hoce kao do sad ujutru i uvece ako nece moze i bez toga,ona ga pije ujutru 180ml uvece 120ml,nekad bude i manje to je ne forsiram,dobra je sa kilazom,lepo napreduje,mada ja jos uvek cujem da joj hrana seta tako da se nije jos taj refluks izgubio,ali idemo polako,u odnosu na sve sto smo prosli ovo je pesma

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1914
   RE: Refluks (GER)
18.11.2014 16:55:52   
NadaR
Bravo drugariiii user posted image Bas mi je drago !

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1915
   RE: Refluks (GER)
18.11.2014 22:46:20   
doktorkakristal
hvala NADO ,pisacu ovde posle svake njene kontrole bez obzira sto je ona sad dobro mozda nekom posluzi nase iskustvo sa ovim cudom,nije lako ali prolazi vremenom

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 1916
   RE: Refluks (GER)
10.12.2014 15:23:18   
degu
Nama je prošlo oko 2 nedelje od kad sam ja izbacila mlečno al zadnjih dana je haos, vrišti po celu noć, izvija se, tačno vidim da je boli. Ona nikad nije bljuckala nešto mnogo al svakodnevno čujem da joj se vrati sadržaj i ona ga opet proguta, pa štuca i to jako često. Često se zagrcne iz čista mira. Ne voli kad je držim u rukama onako kao bebicu, nikad to nije volela, diže se, plače. Čitam malo o tihom refluksu, ima mi smisla samo ne znam kako da joj pomognem. Uzglavlje sam digla, ona na stomaku ne ume da leži, tj ne spušta glavu. Sa boka odmah pređe na leđa. Baš se mučimo i traži svaki čas da sisa, valjda joj to umiruje stomak. Noćas je vrištala celu noć, malo zaspe pa opet iz sna se probudi uz jak plač. Baš sam očajna, nadam se da će ovo uskoro proći. Između njena 2 plakanja ostanem ja da plačem jer se dete muči.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1917
   RE: Refluks (GER)
10.12.2014 18:55:51   
milicicak
Degu, vama je potvrdjena alergija na pkm? Jesu li je testirali na jos nesto?
Mini buba nije htela na stomak, trebalo nam je 2 meseca vezbi i mog upornog pokusavanja da prihvati polozaj na stomaku... Jedino kad je htela da spava na stomaku je kada lezi na meni ili mm.
Ono sto je nama pomagalo kod tihog refluksa izazvanog pkm je konstantni kosi polozaj, mislim da smo je prenosali na rukama od 2-5-og meseca... A to sto se izvija i stenje je jednostavno znak da se tvoj organizam jos uvek nije iscistio od pkm ili da ne znajuci unosis pkm ili soju... Literatura kaze da je potrebno 3-5 dana od pocetka dijete da se vide prvi znaci poboljsanja ali da pkm mogu da se zadrze i do 6 nedelja u organizmu majke i tako dospeju u mleko i iritiraju bebu...
I molim te, nemoj da places i da budes nervozna oko alergije i svega user posted image u. Da, znam, da si sada svasta pomislila kad si ovo procitala ali pisem iz najbolje namere i licnog iskustva. Ti svojoj bebi trebas nasmejana i opustena, ti si njena stena, oslonac i sigurnost, ti si uteha i radost i zato moras biti pribrana i smirena. Kad si ti nervozna i ona ce biti nervozna... I veruj mi, sve ce proci i njoj nije ni upola strasno kao tebi koja sve to prezivljavas gledajuci je kako pati user posted image Naci ces nacin da joj pomognes, ako je to stalno nosanje, nosaj je po ceo dan, ako zeli kontakt koza na kozu i to mozes da radis ceo dan svaki dan, nece se razmaziti i navici...
Za svaku nedoumicu pisi, pitaj, tu smo user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1918
   RE: Refluks (GER)
10.12.2014 19:22:53   
little_one
Milicak kao i uvijek, nadje savrsene rijeci. Degu, procitaj ovaj post milion puta ako treba, meni su zenice na forumu bile najveca podrska kad smo prolazili sve muke oko alergije. I lakse se sve prebrodi, jer su u pravu, bebi treba mama, a sve se izdrzi, a iz svoje koze se ne moze. user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1919
   RE: Refluks (GER)
10.12.2014 21:11:01   
degu
Joj Mico divna si. Potvrdjena je alergija na mleko. Testirali su je na jos 9 drugih namirnica, radjen uz abdomena,urino i koprokultura, na gljivice i ne znam sta jos. Kako ste vezbali polozaj na stomaku? Ona meni bude na stomaku a kad se umori nabije glavom licem prema dole i kad odmori dize glavu. Nikako da nauci da lezi i da se opusti na stomaku,a bilo bi joj lakse. Kad sa mnom spava okrene se na bok,cini mi se da joj i to prija,al na ledjima nikako. Znam da moram biti jaka,al dusa me boli jos od bolnice kako su je namucili i nikako jadna da dodje sebi i uziva. A za nju sam nasmejana naravno.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1920
   RE: Refluks (GER)
10.12.2014 23:30:09   
doktorkakristal
DEGU ja nemam iskustvo sa alergijom kod nas je bio tihi refluks u pitanju ,iako je sada dobro i dalje se cuje povremeno vracanje hrane obicno kad jede nesto tecnije ili nesto sto joj ne odgovara,sto se polozaja na stomaku tice D je tako pocela da spava tek sa nekih 7 meseci pre toga nije imalo sanse,jedino ti mogu reci da ce vremenom biti lakse nekako se uhodate i naviknete na to,meni je na pocetku bilo jako tesko i ne zelim ni da se secam tog perioda i tada su mi govorile zene da moram da budem strpljiva i da se sve to sredi vremenom ali je meni sve to delovalo nekako daleko ali eto dan po dan i stvarno je postalo lakse,sada i kad ima napade placa izvijanja stucanja vise se i ne nerviram dam joj nexium ako bas vidim da je boli i teramo dalje nema nam druge,veliki zagrljaj za tebe i bebicu user posted image

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1921
   RE: Refluks (GER)
11.12.2014 7:45:01   
milicicak
Degu, mini buba nije htela na stomak i tacka. Tvoja T je veca, ne znam da li se okrece, moja nije htela do 5-og meseca a i tada smo uspeli uz pomoc vezbi kod fizijatra. A na stomak sam je navikavala tako sto sam je par puta u toku dana po 30s drzala na stomaku na svojim kolenima i rukama. Pa polako produzavala vreme. Posle 2 nedelje sam je spustala na krevet na stomaku po par sekundi i tako sve duze i duze dok se nije navikla... Ali ovo nema veze sa refluksom.
Iskreno, ja sam od starta navikavala T da spava na boku, jos kad je pocela da joj se vraca hrana bila sam u panicnom strahu od SIDS-a i da ce se udaviti sadrzajem zeluca ako spava na ledjima ili stomaku.... Luda zena :)
Neka spava kako njoj odgovara :)

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1922
   RE: Refluks (GER)
11.12.2014 9:17:32   
Peace*

IZVORNA PORUKA: milicicak


I molim te, nemoj da places i da budes nervozna oko alergije i svega user posted image u. Da, znam, da si sada svasta pomislila kad si ovo procitala ali pisem iz najbolje namere i licnog iskustva. Ti svojoj bebi trebas nasmejana i opustena, ti si njena stena, oslonac i sigurnost, ti si uteha i radost i zato moras biti pribrana i smirena. Kad si ti nervozna i ona ce biti nervozna... I veruj mi, sve ce proci i njoj nije ni upola strasno kao tebi koja sve to prezivljavas gledajuci je kako pati user posted image Naci ces nacin da joj pomognes, ako je to stalno nosanje, nosaj je po ceo dan, ako zeli kontakt koza na kozu i to mozes da radis ceo dan svaki dan, nece se razmaziti i navici...
Za svaku nedoumicu pisi, pitaj, tu smo user posted image


Bravo! Marko nije imao reflux, ali ima alergiju. Mesecima sam plakala, i kada sam se pomirila sa tim, i kada sam se smirila, stvari su krenule na bolje. Ne plači ženo draga, sve će to proći, i znam da mi ne veruješ, ali to se sve brzo zaboravi. Ja kad otvorim dokument sa Markovim slikama ostanem zatečena, potisnula sam to skroz. user posted image


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1923
   RE: Refluks (GER)
11.12.2014 12:05:27   
degu
E ako neko još kaže da RR nije kao što je nekad bila, taj nema pojma. Ovoliko podrške nema nigde na celom svetu user posted image Valjda me sve sastavilo još od bolnice pa nikako da stignem da se isplačem, al nema šta, borimo se. Ja još nisam sigurna da je refluks, al eto nekih simptoma ima i to vrištanje celu noć. Mico ne okreće se još uvek, tj okrenula se par puta sa stomaka na leđa i sa leđa na stomak al još nije spretna da to stalno radi i nikako da ukapira da treba da spusti glavu kad je na stomaku, mislim da bi mnogo mirnije spavala. Ja sam valjda mislila da kad dođemo iz bolnice i sa mojom dijetom da će sve nestati kao rukom odnešeno, al moramo biti strpljivi user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1924
   RE: Refluks (GER)
11.12.2014 12:15:23   
Peace*
Marko je imao grčeve SVAKU NOĆ do punih 6 meseci (dojila sam 5,5 meseci), i posle tokom 7og meseca SVAKU TREĆU NOĆ! To je značilo da provrišti deo večeri (klizno, nekada od 20-22h, a najčešće od 22-00h), i onda zaspe sa termoforom na stomaku. Termofor sam menjala oko 1-2h, kada je jeo mleko. I onda do jutra spava. Bez termofora - nije spavao. U 8-mom mesecu su nestali grčevi, a ja sam bila na eliminacionoj dijeti od njegovih 4,5m, i prešla na Allernovu sa njegih 5,5m. Kada sam počela uvođenje čvrste hrane, osipao se na pirinač (prošlo posle, nije tema pa neću daviti), ali ja sam taj isti pirinač jela tokom eliminacione dijete i dojenja. Dakle, možda je on bio problem. I ako je zaista dojenje sa namirnicom koja bebi smeta uzrok grčeva (što ja mislim da se kod nas desilo), onda mu je trebalo 1,5 mesec (od njegovih 5,5 do 7m) da očisti organizam od alergena i da grčevi prođu. Još bih dodala da smo uvođenje čvrste hrane sa 6m i to baš pirinčem, i njakali smo se skoro mesec dana. Nakon obustave uvođenja čvrste hrane i ponovnog početka, pirinač nije bio u igri, počela sam sa karfiolom, blitvom, tikvicom...

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here