|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 12:12:05   
Anoniman
NE! Sada su za jaslice prijavili ćerku moji prijatelji, čije dete je rođeno u oktobru (tj, u septembru neće imati godinu dana). Mala nije izašla na spisku za jasle. Ja sam išla da se raspitujem nešto za svoje dete koje nije primljeno u vrtić, pa sam usput pitala zašto mala Maša nije na spisku. Teta mi je rekla da su na spisku samo deca koja su rođena do 31.avgusta, odnosno, imaju punih godinu dana 1-og septembra kada se kreće.
Konkretno mala Maša će se na spisku pojaviti kada napuni godinu dana, dakle ukoliko u oktobru bude mesta u jaslama za koje su konkurisali, moći će tada da je upišu.

(odgovor članu Ptičica)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 12:14:32   
Rivana
Ja sam isto cula da ovde u beogradu primaju sa sest meseci ali ne znam da li je to tacno user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 12:16:18   
Anoniman
Možda je to razlika između BG i NS! user posted image

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 12:17:36   
Ptičica
Ok. Verujerm ti. U Bg-u je drugačije.
Nemoj da se ljutiš. Do sada sam skontala sa se na RR može reći svoje mišljenje. Zato vam i govorim šta mislim. Naravno, svako će uraditi kako smatra da je najbolje za njegovo dete.
Ja radim u vrtiću koji je drugačiji od ostalih. To je inovativan model i ne liči na klasične vrtiće. Mnoga deca su kod nas dolazila iz privatnih vrtića i prezadovoljna su. Najvažnije je da je dete zadovoljno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 12:21:01   
Jeca*
a sto mi ne kazes makar na kojoj si opstini? user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Ptičica)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 12:28:10   
Anoniman
Slažem se Ptičice, najbitnije je da su deca prezadovoljna.

Bila sam kod snaje pre koji dan, njen mali ima 4god, ide u državni vrtić. Srušio im se bedem oko dvorišta vrtića, pa deca ne mogu napolje da se igraju. Direktor Radosnog detinjstva ne može to da popravi (kaže nema budžet), pa je raspisan tender, pa su se javili 3 državna građevinska preduzeća (mora državna), pa odvalili cenu da se sve puši... Bedem i dalje nije popravljen. Jedan od roditelja je građevinac, ima svoje preduzeće, nudi da on to uradi, džabe, ali neeeeeeee, on nije držvano GP, pa ne može da popravlja državni vrtić. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 31
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 12:43:20   
Ptičica
Jeco, na Starom gradu sam.
Tasho, kod nas nije tako. Svako ko nudi pomoć je dobrodošao. Ali, mi imamo para, tako da je sve ok. Mada, ima i siromašnih opština. Npr. Grocka. MI šaljemo svoje stare didaktičke materijale, igračke i dr. njima. Naravno, sve je to u upotrebnom stanju (ne šaljemo im smeće), jer mi dva puta godišnje dobijamo nove igračke, enciklopedije, knjige za decu, opremu za fiskulturu i druge razne didaktičke materijale.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 12:45:52   
Anoniman
Da, a kod nas roditelji skupljaju pare da se kupuju igračke.

Pa zato ti i jesi za državno zabavište. Kada je državno zabavište u kome ti radiš bolje opremljeno nego neka privatna zabavišta u NS (državana nisu vredna pomena).

(odgovor članu Ptičica)
  Direktna veza do poruke: 33
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 12:56:56   
Anoniman
djeca mi ne idu ni u jaslice ni u vrtić...debelo plaćam tetu-dadilju da mi budu zdravi...ima park ...druze se ...itd

medjutim, zgrozila sam se privatnim vrtićima, uzasni su , samo gledaju da sto vise ustede, kupuju zadnje smece po pijacama, itd...(da se razumijemo dijete mi je punih 7 dana islo u privatni vrtić.... dok se nije razbolila, prvi put imala temperaturu koja je trajala 7 dana-mozada period adaptacije, mozda pretjerujem, ali nisam rodila dijete da mi se adaptira sa temperaturom 7 dana i na kraju da pije summamed, kad sam dolazila po nju bila je mokra, a fol su manje grupe, a vrh mi je bio kad je dijete koje inace jedva jede doslo kuci 3 dana za redom i kida suha hljeba da jede)


daleko od toga da hvalim drzavni jer meni ni iz dzepa ni u dzep, ali idem nekom logikom valjda se kolko tolko kontrolise ta hrana sto djeca jedu u vrtićima...

na zalost kod nas je sve prihvaćeno naopako pa tako i taj kapitalizam i privatluk

ZIVJELA MOJA TETA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 34
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 13:00:10   
Jeca*
Da, ima stvarno novih lepih i dobro opremljenih zabavista. Ovo nase nije lose, ali meni je, evo bas pitanje za Pticicu, bilo skroz bezveze to sto su oni nas onako obuvene uveli u sobu gde se bebe igraju, jedu i spavaju (sobicak-bas sam se iznenadila koliko je mala soba). Ali, obuvene! Jos nam pokazuju kako su noše u onom buretu gde ostaju u rastvoru da ujutru budu sterilne sto znaci da je vec sve bilo ocisceno...znaci sutradan su bebe puzale po podu koji smo mi izgazili prljavim cipelama user posted image  mozda ce neko misliti da preterujem, ali mislim da je za tako malu decu, bar osnovna higijena vrlo vazna.

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 13:07:30   
mamanp
MOja devojcica ide u privatne jaslice...Proslog septembra su poskupeli i ja sam se zainatila i upisala je u drzavno zabaviste (jaslice). Primljena je. Ja je ispisem iz privatnog i odem da se sa vaspitacom dogovorim kad da je povedem. E sad... prostorija 3 sa 3 (bukvalno), 3 kreveca sa jedne strane, a tu 8 ili vise sati provede 22 dece i vaspitacica. Kad sam to videla, otisla sam kod upravnika, ispisala dete i ponovo je vratila u privatno obdaniste. Inace, bratska devojcica ide u drzavno i svaki dan slusam price kako im je tamo i ni za kakve pare ne bih dijete ponovo upisivala u drzavno obdaniste.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 13:12:37   
prase
Evo šta je uradila moja komšinica u vezi jaslica... Upisala je dete u državne jaslice koje su preko puta naše zgrade. To su one koje sam pominjala, dakle generalno nisu baš neke. Elem, ona ujutro dovede dete u jaslice i tu ga ostavi. Detetova baka dođe po njega oko 11-12, kad kako stigne i odvede ga svojoj kući. Tu dete ruča i spava, a kada se probudi kratko se igra sa bakom dok mama ne dođe po njega. U toj varijanti, maltene nije ni bitno kakve su jaslice (osim ako ima očitih problema sa higijenom i sl.) - dete tamo ne spava i ne provodi više od 3-4 sata, koje uglavnom prođu u igri jer su deca raspoložena, a ne kenjkava jer im se spava ili su gladna ili su se uželela mame...

E sad, meni je to super varijanta, pošto i moja mama živi preko puta tog istog zabavišta. Ali moja mama je bolesna i ne mogu da računam na to da će moći da ga pokupi svaki dan, da će moći da mu spremi ručak svaki dan, da će imati energije da jurca za njim ako mu se baš ne spava. Osim toga, kod mame živi Lajka - mama bi morala dodatno da se angažuje i usisava nekoliko puta dnevno da ne bi bilo kontakta između bebe i psećih dlaka. Sve u svemu, meni ta varijanta nije dostupna, ali nekome možda jeste.

Na kraju bih samo prokomentarisala na sličan način kao u jednoj drugoj temi (manje-više citiram ženu koja je ceo radni vek bila vaspitačica): svaka baka/dadilja je bolja od svakih jaslica, a svaki vrtić je bolje od svake bake/dadilje. Hoću da kažem, probaj malo da razmisliš o raznim kombinacijama, ne znam kako stojiš sa babama/dedama i koliko bi dadilja tražila za 3-4 sata ili tako nešto...


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 13:15:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: prase

Evo šta je uradila moja komšinica u vezi jaslica... Upisala je dete u državne jaslice koje su preko puta naše zgrade. To su one koje sam pominjala, dakle generalno nisu baš neke. Elem, ona ujutro dovede dete u jaslice i tu ga ostavi. Detetova baka dođe po njega oko 11-12, kad kako stigne i odvede ga svojoj kući. Tu dete ruča i spava, a kada se probudi kratko se igra sa bakom dok mama ne dođe po njega. U toj varijanti, maltene nije ni bitno kakve su jaslice (osim ako ima očitih problema sa higijenom i sl.) - dete tamo ne spava i ne provodi više od 3-4 sata, koje uglavnom prođu u igri jer su deca raspoložena, a ne kenjkava jer im se spava ili su gladna ili su se uželela mame...



Ovo ja planiram da uradim sa vrtićem, zato pokušavam da ga ubacim u vrtić blizu mamine i dadiljine kuće, a ne svoje.

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 38
   RE: državno vs privatno zabavište
9.6.2009 14:09:30   
Jeca*
Babe i dede nemamo ni na minut, a dadilja kosta 25.000,00 za 8h čuvanja tj 16.000,00 za 3h čuvanja deteta user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: državno vs privatno zabavište
10.6.2009 10:00:07   
prase
Au Jeco, pa tih 16K za 3h je stvarno dranje! Ne znam da li si videla, ja sam ti pisala neke varijante na temi "Jaslice ili ne!?":

KLIK


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: državno vs privatno zabavište
17.7.2009 12:44:23   
Anoniman
Nasa cerka ide u privatni vrtic. Jednako je udaljen kao i drzavni, kosta me neznatno vise, a nega-znanje-druzenje i ostalo sto dobija ne moze da se poredi!!! Prezadovoljna sam, krenula je sa 2 god. jos u pelenama, jedno od prvih pitanja je bilo "Da li da brisemo guzu vlaznim maramicama ili da je peremo, kako je navikla?" Mi mirno radimo, ona uziva sa vrsnjacima, i sjajno je sto su mesovite starosti jer se ni u parku ne igra samo i iskljucivo sa cetvorogodisnjacima, razvila je uz njih osecaj za bebe i kako se mora sa starijom decom, ko se slusa a kome se povladjuje.. Prezadovoljna sam, ona voli da ide, jedina bolest za godinu i po je bila varicela, kad su je svi imali, pa dobila i ja. Jedino nece da jede njihov rucak (iz LIDA), pa svakog dana spakujemo ribu/meso i salatu, pa kod kuce iza 17h rado pojede supu ili nesto kuvano, pa na igranjac...

A sto se baba tice, nismo rodili dete da bi je babe cuvale. A da babe treba da gaje decu-radjale bi u tim godinama. Mogu da je pricuvaju, odu u setnju, pozoriste, park, ali ne da provodi svaki dan sa babama, nikako.

< Poruku je uredio aleksanja -- 17.7.2009 12:47:20 >

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 41
   RE: državno vs privatno zabavište
17.7.2009 13:04:22   
Anoniman
Odakle si aleksanja?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 42
   RE: državno vs privatno zabavište
17.7.2009 13:15:05   
Anoniman
Novi Beograd :)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 43
   RE: državno vs privatno zabavište
17.7.2009 13:16:07   
Anoniman
Pih! Ja se ponadala da si iz NS, da mi kažeš koje to privatno zabavište ima približno iste cene kao državno! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 44
   RE: državno vs privatno zabavište
17.7.2009 13:31:14   
Anoniman
U kategoriji cena za drzavni vrtic kostalo bi me nesto oko 8000, cini mi se, ne zalazim tamo. Na NBG se placa jos i cuvar dnevni, pa cuvar za noc, pa balet, pa engleski pa bogznastasvejos, i jos nemaju ni dovoljno bojica, papira za crtanje, grupe su ogromne, deca dolaze kuci zutih gaca jer zaboga ne drze toalet papir u wc-u vec u sobi... ostalo o cemu su mi pricali necu da pominjem, samo cu reci jos ovo. Prijateljica je vaspitac u Bg, i kaze jednog zimskog dana (vratila se sa porodiljskog pa se privikava) pomene koleginici kako ima puno dece u grupi, u smislu tesko je raditi sa vise od 20 dece. Ova joj da prijateljski savet "Ja otvorim prozor i drzim pola sata, sutradan ih pola na dodje".

Mogu da biram i necu da i samo razmisljam da postoje i takvi "vaspitaci" koji ni ovce ne treba da cuvaju.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 45
   RE: državno vs privatno zabavište
17.7.2009 13:50:24   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: aleksanja

U kategoriji cena za drzavni vrtic kostalo bi me nesto oko 8000, cini mi se, ne zalazim tamo. Na NBG se placa jos i cuvar dnevni, pa cuvar za noc, pa balet, pa engleski pa bogznastasvejos, i jos nemaju ni dovoljno bojica, papira za crtanje, grupe su ogromne, deca dolaze kuci zutih gaca jer zaboga ne drze toalet papir u wc-u vec u sobi... ostalo o cemu su mi pricali necu da pominjem, samo cu reci jos ovo. Prijateljica je vaspitac u Bg, i kaze jednog zimskog dana (vratila se sa porodiljskog pa se privikava) pomene koleginici kako ima puno dece u grupi, u smislu tesko je raditi sa vise od 20 dece. Ova joj da prijateljski savet "Ja otvorim prozor i drzim pola sata, sutradan ih pola na dodje".

Mogu da biram i necu da i samo razmisljam da postoje i takvi "vaspitaci" koji ni ovce ne treba da cuvaju.


slažem se sa mnogo toga što si napisala, ali morala sam da boldujem ovo jer moram priznati da mi se ta rečenica smučila. Čula sam je od milion roditelja, ovo "Ja otvorim prozor i drzim pola sata, sutradan ih pola na dodje" je postalo kao mit i kod mene na poslu svi koji su protivnici vrtica stalno vrte ovu recenicu. A ja samo pitam, zasto tvoja drugarica nije prijavila tu koleginicu, zasto roditelji ne prijave takvu vaspitacicu???? nego smo svi nesto moralisti, a onda se zalimo... Ovo nije upuceno direktno tebi aleksanja, nego samo kazem sta mislim.

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: državno vs privatno zabavište
17.7.2009 14:13:09   
Anoniman
Ne znam da li je mit ili realnost, a vrlo sam pristalica vrtica.
Isto kao sto ne mogu reci zasto je nije prijavila. Verovatno iz istog razloga zasto se nikome ne prijavi babica koja se porodilji obrati sa "sta se deres", ili lekar koji kaze svoju tarifu. Da li zaista "cenovnik lekarskih usluga" postoji ili ne, ne znam, ja nisam imala to iskustvo, ali to ne znaci da je mit.

Svako dobro :)

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 47
   RE: državno vs privatno zabavište
18.7.2009 22:30:50   
Maya21
Ja sam jako zadovoljna državnim jaslicama i vrtićem. Jedina  zamerka je ta što pored plaćanja redovnog, moramo da dajemo dva puta godišnje neki iznos za pribor,.

< Poruku je uredio Maya RR -- 18.7.2009 22:42:21 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: državno vs privatno zabavište
28.12.2009 10:40:50   
Anck Su Nmaun
Po zanimanju sam vaspitacica..i svakome bih preporucila da  detetu treba vrtic i drustvo a ne dadilja, ipak detetu treba njegovo drustvo i neko skime se ono pronalazi u godinama! Da se razvija i u tom smeru socijalizacije i sve ostalo sto uz to ide!

Radila sam i u drzavnom i u privatnom zabavistu  , ali bih uuuvek glasala za drzavno!!!

Mozda nekome smeta jer ne posvecuje se toliko paznje na jedno dete, ali verujte ako je to zaista iz nekog razloga potrebno ono ce imati tu posebnu paznju, jer  tu se radi i grupno ali i individualno sa decom, tako da niko ne ostane zapostavljen!

Verujte , kada sam bila u tom privatnom, nisam mogla da verujem kako se postupalo sa decom, totalno zanemarena, vecinom vremena gladna, (roditeljima receno kako jedu  3-4 puta a nisu svega dva puta dobili ( znam za price jer je moje drugarice cerka tada isla tu dok je ne prime u drzavno), jako malo se radilo sa decom , nisu imali  cesto neke odredjene aktivnosti, jednom do dva puta nedeljno ??? Puste im muziku i vristite, skacite do mile volje ostavite nas da uzivamo!

Bilo je jedno maleno od Godinu dana koje je silom prilika moralo ici u  jaslice jer nije imao ko da ga cuva, (koliko znamo svi -  tada je detetu potrebna sva paznja) ono jadno place, ja krenem da ga uzmem a ona NEEE...ono mora da se navikava da bude samo???? ALOOOOO mozaaaak.... jesmo li tu!!!! Dete od godinu da se navikava samo... ma uzas..ona cim se okrene ja ga uzmem... dusa me bolela koliko je vristao i trazio samo da mu neko pridje i bude sa njim!

Nakon nekog vremena kada su me deca dovoljno upoznala i zavolela postala zena ljubomorna, pa kad dete occe da se pozdravi samnom , ona ga izmice nedaaa... kada krenu na spavanje da se presvuku a neko posebno zeli da ga ja presvucem, ona ga placuci odvede od mene ... nisam jednostavno mogla da verujem!
Nisam dugo bila kad sam videla kako se tu postupa i dala sam otkaz, jednostavno nisam zelelada ucestvujem u tome i na takav nacin vaspitavam decu! Naravno sviima sam ovo ispricala  nek se zna, drugarica je naravno odmah svoje dete ispisala odatle!


I kao slag na tortu na kraju devojcica moje dugarice dobije vaskiceeee... a dete pre toga nigde islo nije.. i ona umesto da ustanove od koga, sta ...ne ona pocela da se svadja s roditeljima!

Ne kazem da je svako privatno takvo ali....


Ma nema rasprave Drzavno  je Drzavno!

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: državno vs privatno zabavište
28.12.2009 10:49:43   
Markovicka
Mi cemo biti prinudjeni da dete sa godinu dana damo na cuvanje, a evo ni sama ne znam gde. Cula sam da u drzavnim u Ns nema cak ni mesta i da treba da prijavis dete odmah po rodjenju da bi za godinu dana upalo. Zna li neko nesto o tome?
Za privatno ili dadilju ne znam da li bi imali novca. A problem je i radno vreme, posto ja radim jedan mesec pre a drugi poslepodne. Dokle rade drzavni vrtici?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here