|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
27.1.2012 0:04:32   
Anoniman
Ne traži. I to joj bude dovoljna mala teglica kašice ako je kupovna a ako je jabuka onda pojede više. Mislim da je zbog šećera koga ima u voćnim kašicama ali nisam sigutna. Pri tom baš napreduje, dobila je 700 g za mesec i po a dr kaže da treba po 200-300 g mesečno u ovom uzrastu.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 426
27.1.2012 0:17:24   
Yula
Jao, izvini, ja mislila ti imas decaka user posted image

Ma, da, ona ima super mere, nego bas veliki razmak, pa mi bilo cudno. A nisam znala da u kupovne kasice stavljaju secer, ja ih ne koristim, za bebu sve iskljucivo sama kuvam, cak mi ni svekrva ne kuva, nemam poverenje ni u koga. A ako zaista stavljaju secer, ja bih ihlicno izbegavala, msilim da je totalno nepotrebno malenim bebama davati secer, cula sam mnogo losa iskustva zbog zasecerenih cajeva i sokova. Opet, to je samo moje misljenje, ali receno iz najbolje namere. Nadam se da mi ne zameras. user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 427
27.1.2012 11:26:20   
ishler
Yula tvoj momak je napredan,super je,
Moja beka je rodjena mesec dana pre termina,posto sam ja sve vreme lezala u bolnici pa sam morala ranije da se porodim,a imala je tt 3000kg,52cm,
sto je bilo super,a i ja sam sitne gradje mrsavije konstitucije tako da je na mene,u pocetku je napredovala po 15oo,
ali poslednjih meseci slabije,i kazu da kada bebe krenu sa cvrstom hranom slabije napreduju,
ali bitno mi je da raste u duzin,ja se kilazom ne opterecujem,bitno je da rucka...user posted image
Sada cemo uvesti treci obrok,a imamo i jos dosta namirnica koje nismo uveli.user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 428
27.1.2012 12:26:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Jao, izvini, ja mislila ti imas decaka user posted image

Ma, da, ona ima super mere, nego bas veliki razmak, pa mi bilo cudno. A nisam znala da u kupovne kasice stavljaju secer, ja ih ne koristim, za bebu sve iskljucivo sama kuvam, cak mi ni svekrva ne kuva, nemam poverenje ni u koga. A ako zaista stavljaju secer, ja bih ihlicno izbegavala, msilim da je totalno nepotrebno malenim bebama davati secer, cula sam mnogo losa iskustva zbog zasecerenih cajeva i sokova. Opet, to je samo moje misljenje, ali receno iz najbolje namere. Nadam se da mi ne zameras. user posted image

I ja ne dodajem ni šećer ni so, ali pošto nema nekog velikog izbora voća dajem kupovne kašice. Videh da piše šećer u sastavu al sad sam uzela lupu pa prostudiralasitan tekst: kaže da ima šećera ali da se isti ne dodaje nego je prirodno sadržad, dakle onoliko koliko ga ima u voću od koga je kašica napravljena. I naravno da ne zameram, pa zato smo ovde da podelimo mišljenja, stavove i saznanja... user posted image Ja inače dajem i domaće i kupovne kašice. Al za to ima tema o kupovnim i domaćim kašicama.

Sad ćemo da uvodimo cveklu. user posted image Al mi i dalje muka što se tiče popodnevne užine. Danas sam spremila malo duplu dozu ručka da ima i za užinu. Danas na maniju: piletina, malo šargarepe, kockica paškanata, kockica celera i brokoli...

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 429
27.1.2012 13:16:01   
ishler
Gae,
od kog proizvodjaca si uvela prvi jogurt i pavlaku?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 430
27.1.2012 13:33:30   
Anoniman
Imlek, crvenu pavlaku i kravicu od 3,2% i žuto extra kiselo mleko. Jogurt smo pili i Meggle i Dukat, važno je samo da je što veći % mlečne masti.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 431
27.1.2012 16:10:48   
ivana70a
zene, jel zna neko da li je ok to sto bebi skoro svaki dan za rucak dajem krompir (u kombinaciji sa svim i svacim). danas smo recimo jeli samo bundevu a vec sutra planiram nesto da izmiksam sa krompirom i kad oigledam unazad par dana stalno mi se krompir provlacu kroz kase. da nije to malo previse krompira zbog skroba?

i jos nesto tetka mi sad rece da ne dajem bebi (imamo 6 meseci) brokoli i zelenis jer je tesko za stomak, a bas to planirala da uvedem sledece, brokoli, karfiol i tako kojesta na taj fazon

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 432
27.1.2012 16:26:44   
branki*
meni je krompir osnova.svaki dan,od kako sam ga uvela ga dajem.meso,krompir uvek i u to dodam malo sargarepe i jos 1 povrcku,kako kad.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 433
27.1.2012 18:42:13   
Anoniman
Moje dete krompir ne ljubi pa ga retko dajem a brokoli i zeleniš smo uveli pre nego što smo napunili 5 meseci.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 434
27.1.2012 19:01:49   
ishler
Hvala Gae,
nama je osnova bundeva,krompir jedemo 2x nedeljno,jer mislim da je bundeva zdravijauser posted image
A brokoli smo uveli sa punih 6

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 435
27.1.2012 22:44:21   
Yula
Ishler, tvoja mala je super! Ma vazno je da klinci napreduju, i ne treba da budu debeli, to nikako.

Ja sam zbog sklonosti ka alergijama rano uvela to zeleno, relativno rano, sigurno smo imali 6 meseci i neku nedelju jer nam izbor i nije bio previse veliki, pogotovu na ovu zimu. I ja sam nesto kao izbegaval krompir, stavljala ga katkada tek da mi malo zgusne kasicu, ali od pre neki dan ga stavljam opusteno. Ne moras bas svaki dan, ali 5x nedeljno nece da smeta, stavise, krompir je osnova svih dijeta, i mislim da je sasvim ok.

Nama je sutra treci dan kruske. Ja prva dva dana dajem odvojeno od glavnog obroka, a treci pomesam. Mada, jutros sam odmah pomesala iako nam je bio tek drugi dan user posted image Od preksutra sam resila da uvedem cveklu! Fali mi nesto crveno, sve je nekako belkasto-zeleno. Posle toga cu videti, dal'''' da probamo jos jednu vrstu mesa, ili da idemo na bundevu. Cvekla je veoma zdrava i jedva cekam da je spremim bekanu. Iskreno se nadam da ce je lepo podneti.

< Poruku je uredio Yula -- 27.1.2012 22:45:23 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 436
27.1.2012 22:47:21   
Yula

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Moje dete krompir ne ljubi pa ga retko dajem a brokoli i zeleniš smo uveli pre nego što smo napunili 5 meseci.

Ja ne znam da li su karfiol, blitva i brokoli teski, ali moj bebac ih isto jede uveliko i rekla bih da ih lepo podnosi. Normalno je da bebe prduskajcu katkada.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 437
27.1.2012 23:36:45   
minavb
Evo iz nove brosure:
bebina hrana u ovom uzrastu je pirinac, krompir, kukuruz, proso, ovas, sargarepa, karfiol, tikvica, bundeva, keleraba, brokoli, boranija, cvekla, jabuka, kruska, kajsija, dinja, banana, ulje repice, kukuruzno ulje, sojino ulje, maslinovo ulje, meso peradi, zec, zdrebe, masna morska riba, bela riba, slatkovodna riba, zumance...

Za mene je novina da se riba uvodi oavako rano, a evo deo teksta o tome:
Riba je znacajan izvor visokokvalitetnih belancevina, gvozdja i joda. Prvenstveno morska riba je odlican izvor omega 3 masnih kiselina koje su veoma znacajne za razvoj cns/a bebe. Brojne najnovije studije pokazuju da uvodjenje morske ribe nakon navrsenog sestog meseca, ne povecavaju rizik faktora za nastanak alergije kod beba, ukoliko u porodici ne postoji anamneza alergijskih bolesti. Izuzetno je vazno da hranu bogatu proteinima uvodimo postepeno i u malim kolicinama (30-35g/obrok), i da time ne opterecujemo bubrege.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 438
27.1.2012 23:45:52   
lesica
Znaci i riba ranije,hmmm ovo mi je vec zanimljivo. Po meni jedina steta je sto na nasem trzistu jako retko moze da se nadje sveza morska riba user posted image zato sam ja nekako pre za recnu ribu.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 439
27.1.2012 23:47:22   
Jeca*
meni je mnogo bzvz to ishrana po novom i po starom. Beba je uvek beba i moj stav je da je sa 6mes stomacic nespreman za ribu i ja nikad ne bih dala, ali ok, ja sam staromodna po tom pitanju user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 440
27.1.2012 23:49:58   
lesica
Ma Jeco,nije to bas za 6 meseci,ali vec 8,5-9..pretpostavljam da se na tako nesto odnosi. Dok se isproba sve prethodno nabrojano,taman tako stigne riba na red.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 441
28.1.2012 0:22:22   
minavb
Riba se uvodi od sestog, zajedno sa mesom, pa se jelovnik organizuje tako da jedan dan bude zumance, jedan riba, a ostalo meso peradi, zec i zdrebe. Kazu da bi to bilo idealno. Jeco, bebe su iste i pre i sada, ali se stalno rade nova istrazivanja i traze nacini da ishrana, lecenje i dijagnostika uvek budu sve bolji i bolji. Ja se slazem sa tim da je riba odlicna za rast i razvoj beba, narocito plava riba. Plasio me histamin ranije, ali ako kazu da nema bojazni i da su to istrazivanjem potvrdili, fine by me.

< Poruku je uredio minavb -- 28.1.2012 0:23:06 >

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 442
28.1.2012 0:26:33   
Jeca*
moj sin, a bogami ni ja, nikad nije probao ni zeku ni konjica. Ja nemam ni zelju to da probam user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 443
28.1.2012 0:46:44   
minavb
Kad sam bila beba, meni su davalli corbu od goluba, zecetinu, pacetinu, a konjsko meso sam jela kad sam bila malokrvna u osmoj godini zivota. Specijalni rucak kod moje bake je obavezno bio punjeni zec i supa od fazana. Kanda su nas zdravo hranili.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 444
28.1.2012 0:50:30   
Anoniman
Mina, misliš li da je dovoljno davati kupovnu kašicu sa ribom? Jer zaista ne znam gde bih našla lepu i svežu morsku ribu da je spremam Žabi (život u primorju mi je podigao standarde kad e riba u pitanju user posted image )

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 445
28.1.2012 0:52:17   
Jeca*
e goluba tek nikad---leteci pacovi user posted image

ne bih da zvucim ko kontras, ali stvarno nisam nikad jela. Moj tata je čak bio lovac kad sam ja bila mala, ali eto...nisam jela ništa sem standardnog mesa koje jedemo svakodnevno...prosto, taka sam user posted image
da se vratim na temu: riba je zdrava i postujem analize, ali ne vidim razlog da je dete od 6 meseci jede. Ok mi je piletina, curetina, povrce, voce....onako onim redom koji smo milion puta navodili, pa onda kad se navikne polako na hranu koja nije mleko, onda hlebic, keks, testenine....jaja...riba, pecurke...sta fali tom redosledu?

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 446
28.1.2012 1:08:43   
minavb
Pitomi golubi Jeco, ne ovi kljakavi kontejnerskiuser posted image
Po cemu se, osim po ribi i vrstama mesa, raspored razlikuje? To sto ti ne vidis razlog da dete jede ribu nije bitno, razlog vide pedijatri, tj strucnjaci pedijatrijske nutricije i gastroenterologije.user posted image E da, i hleb niko nigde ne pominje u ishrani dece do 12 meseci.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 447
28.1.2012 1:23:08   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: minavb

Pitomi golubi Jeco, ne ovi kljakavi kontejnerskiuser posted image

hahaha user posted image  

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 448
28.1.2012 7:56:27   
nenja22
hm, vidis riba? ja je obozavam, a ovde mozemo te plave morske stvarno opusteno nabaviti...a je l' nema tu problema kao sto se secam da je bilo u trudnoci da se neke izbegavaju zbog vise zive?

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 449
28.1.2012 8:00:57   
minavb
Zbog zive se izbegava i ogranicava koriscenje ribe koja zivi dugo-tuna, ajkula, sabljarka, ostalo je sasvim ok.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Deca bi s mamom trebalo da spavaju do četv...
Mišljenja o tome da li detetu treba dozvoliti da spava s roditeljima veoma su različiti, ali naučnici su sada dokazali d...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here