73 - 84 recepti iz 105 | Stranica: | 1 | << | ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
ZAPECENE MAKARONE SA SUNKOM >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Torta sa makaronama >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Špagete sa minut pireom i Seoskim loncem >
Sastojci:
Uputstvo:
Možete se igrati sa začinima, ova kombinacija sa Seoskim loncem je fenomenalna!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Spagete bolonjez >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Ta famozna pizza >
Sastojci:
Uputstvo:
Ako želite da testo bude više hrskavo prvo ga zapecite samo, i nakon par minuta kada se zapeče, dodajte nadev!
Pizza može biti posna i vegetarijanska ako je napravite od povrća i posnog sira!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Gibanica od preostalog testa sa sirom >
Sastojci:
Uputstvo:
Ako želite, možete naseckati unutra šta god volite!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Testenina sa brokolima >
Sastojci:
Brokoli-jedan srednji,
testenine-250-400g,
jedna kisela pavlaka (moze manje masna)
glavica crnog luka
Uputstvo:
Testenine skuvati po upustvu sa kesice (ja najvise volim one siroke rezance, ali moze bilo koje makarone)
U drugom sudu se malo prodinsta crni luk (sitno iseckan) cim malo porumeni skloni se sa ringle i pomesa se sa brokolima (usitnjenim, prokuvanim 5-7 min), pavlakom i malo vegete. Sve se dobro promesa sa testeninom i ostavi malo da se prohladi. Jelo je fantasticno a jako je lako za spremanje.
Vreme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
PIZZA testo >
Sastojci:
mleko, kvasac, brašno, ulje
Uputstvo:
Kašikom umuti šolju mlake vode, 1 kvasac, ravnu kašiku soli i kašiku šećera, pa dodati 2 cele i 3 šolje brašna i ulupati varjačom i ostaviti pola sata u frižideru, pa izvaditi i ostaviti još 10 minuta napolju. Namazati pleh uljem i rukom rastegliti testo.
Peći na 200 stepeni oko 20 minuta
KAŽU DA JE FORA BAŠ U TIH 3/4 ŠOLJE BRAŠNA (POŠTO SAM SUMNJIČAVO PITALA ZA TO) I U TIH POLA SATA U FRIŽIDERU. (?)
Vreme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
pita-harmonika >
Sastojci:
500gr jufki za pitu
500ml jogurta
1 kiselo vrhnje(pavlaka)
2jaja
1dcl ulja
1prašak za pecivo
sol
Uputstvo:
Prvo uzmemo posudu u kojoj ćemo peći pitu i po njoj isječemo jufke jer moraju biti veličine kao pleh ili tepsija,
zatim namažemo pleh sa uljem i redamo jufke jednu do druge tako da svaku jufku smotamo na harmoniku da bude visine 1,5-2cm.
Sada umutimo fil od svih sastojaka i prelivamo jufke redom između svakog listića harmonike.
Nesmije se preskakati ili samo zaliti smjesom jer onda kad se ispeče na mjestima ostane suho i neukusno.
Vreme pripreme: 50 minuta
<< Sakrij recept
kiflice >
Sastojci:
1 dc mleka;pola čaše jogurta;1 dc ulja;1 jaje;1kvasac;1kašika soli;pola kašičice šećera;brašna po potrebi(otprilike 1kg)1margarin,2žumanca za premazivanje,susam ili kim,šunkarica,trapist sir.
Uputstvo:
Kada kvasac naraste u mleku i šećeru,sve sastojke(kvasac,jog.,ulje,jaje,so,malo brašna)izmutiti mikserom.Doraditi rukom,dodavajući brašna po potrebi.Podeliti testo na 4 lopte,kada prvu razvijemo što tanje oklagijom, narendati na nju četvrtinu margarina(njega je najbolje prvo zamrznuti)pa razvučemo sledeću,stavimo na prvu,pa margarin,i tako redom.Savijemo sve u rolat,sečemo ga na 5 delova,razvijamo,seći svaki deo na po 8 kiflica,po želji filovati(ja stavim kečap,salamu,sir)i zavijati.Ostaviti dva sata da miruju,premazati žum.,i susamom i peći.
Vreme pripreme: 70 minuta
<< Sakrij recept
Carbonara umak za testeninu >
Sastojci:
* panceta ili šunka (sa maaaaalo slanine pored), * slatka pavlaka za kuvanje, * 2x žumance, * malo soli, bibera
Uputstvo:
Par minuta pre nego što provri voda za špagete, počnem sa pripremom umaka. To obično traje oko 15 minuta.
Dok kuvaju špageti sitno naseckajte slaninu. Neki vole kockice, ja volim "listiće", znači taaaanko taaaaanko. Sos najčešće pripremam u teflonskoj tavi. Stavljam na vatru šunku ili pancetu i čekam da se to polako ugrije. Ulje vam ne treba ako je šunka malo masna, jer ona pusti dovoljno masti iz sebe. Šunkicu malo propržite, taman da se opusti ili da se malkice zapeče (ja tako volim). Kad je to spremno, sipate preko slatku pavlaku (tečnost!) za kuvanje. Ja nekad stavljam i sojinu pavlaku, pošto je bolje zbog holesterola.
Pavlaku treba non stop mešati da se polako na maloj vatri zgusne. Ako je već sama po sebi pregusta, slobodno je razredite sa malo mleka. Kuvati dok ne provri, ali ne sme puno da vri, već samo ono MALLIIIICKO, da znate da je to to.
Zatim se tava ili šerpa skida sa vatre i polaaaako se (uz NON STOP MEŠANJE!) dodaje umućena 2 žumanceta. Mešati morate zato, što se inače jaje stvrdne kada ga sipate u vruću pavlaku, pa zato brzo brzo mešajte umak dok sipate to jaje.
Neki tu završavaju recept, ali ja ne volim da stanem tu, jer se plašim salmonele. Sve to vraćam na laganu vatru i uz mešanje kuvam još nekih 5 minuta. Dodajem malo soli (ako šunka nije dovoljno slana) i ponekad malo bibera.
Umak se ne podgreva i servira se odmah posle pripreme.
Vreme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept