|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Bavarske kiflice
Kao iz pekare :)
Kuvar: isidora88
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 16)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Ugrejati mleko i izmrviti kvasac, dodati kasicicu secera, promesati i ostaviti da uskisne. U posudu stavimo brasno (oko 350 grama za pocetak), kasicicu soli i dodamo uskisao kvasac, polako dodajemo vodu i puter i po potrebi brasno (oko 150-200 grama) Testo treba da se odvaja od ivica posude, kad smo zamesili, prekrijemo suvom krpom i ostavimo oko 25 min. da naraste. Testo opet premesimo, podelimo na 2 jufke i svaku razvijemo u krug i secemo na trouglove (ukupno 16 kiflica po delu testa) Kad se sve kiflice zaviju, ukljucimo rernu na 250 stepeni i stavimo vodu sa kasicicom sode bikarbone i 1 kasicicom soli da se kuva. Kada voda provri, polako ubacujemo kiflice u serpu sa kipucom vodom, posle 10-ak sekundi ih vadimo reset_kastom kasikom, na tepsiju na koju smo stavili pek papir. Kiflice posuti susamom po zelji i sa malo soli, ja sam par kiflica rasekla po sredini. Staviti u rernu i smanjiti na 200 stepeni, peci oko 15 min. dok kiflice ne porumene. Kad su pecene, servirati. Prijatno!

Saveti
Najbolje je koristi pek papir, mada moze i tepsija da se pulji i pobrasnjavi.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here