Bela corba
Ukusna i fina!
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA
1,5 l vode
1 manji pileci file
1 veza zeleni ( sargarepa, paskanat, celer, koren persuna)
1 glavica crnog luka
1 jaje
2 kasike brasna
vegeta, so, biber
seckani persun, list celera
Pavlaka za kuvanje ili obicna-dodati ke na samom kraju
Belo meso iseckajte na kockice, povrce takodje. Luk ocistite, ali ga ne seckajte, vec ceo stavite sa mesom i povrcem da se kuva u 1,5 l vode.
Kad povrce bude skuvano, izvadite luk i bacite ga. Dolijte malo vode, onoliko koliko je uvrelo.
2.
Kutlacu supe odvojite u neku manju ciniju, malo prohladite, pa razmutite 2 kasike brasna. Ulijte polako u supu, uz mesanje, i pustite jos malo da vrije. Posolite, dodajte biber i vegetu po ukusu.
U ovu corbicu ne dodajem ulje, od mesa bude fino masna.
Izmaknite sa ringle, dodajte seckan persun i list celera. Pustite da se malo prohladi.
U onoj ciniji od malopre umutite jaje viljuskom, da malo zapeni, dodajte kutlacu corbice polako, mesajte viljuskom i dalje da se lepo sjedini. Corba ne sme da bude vrela kad to radite jer ce onda jaje da se zgrudva, ja to ne volim nikako.
Vratite sadrzinu cinije nazad u serpu, takodje uz neprestano mesanje, poklopite da malo odstoji i onda posluzite.
Saveti