|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Beze torta
Jednostavna tortica
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Jela sa jajima, Deserti, Torte, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 14)
Uputstvo za pripremu jela
BEZE KORICE
Umutiti belanca do pola zatim dodati šećer pa mutiti dok belanca ne budu čvrsta. Na kraju dodati kašiku brašna i špatulom lagano promešati. Umesto brašna se može dodati i kašika, dve lešnika. Umućena belanca istresti u veliki pleh iz rerne sa pek papirom koji ste malo nauljili (lakše se skida kora). Sušiti na 120 stepeni oko sat i po vremena.

KREMA
Žumanca umutiti sa brašnom i gustinom i malo mleka. Preostalo mleko sipati u šerpu, dodati šećer, vanilin šećer i aromu vanile i staviti da provri. Kada je mleko provrelo, skloniti sa vatre, dodati umućena žumanca i dobro žicom promešati, zatim vratiti na vatru (smanjite da ne zagori) i mešajte neprestano dok se krem ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Omekšali puter umutite pa mu dodajte nekoliko kašika kreme i lepo umutite a zatim taj puter dodajte u kremu i dobro umutite. Podelite na dva dela pa u jedan dodajte čokolade koje ste istopili i prohladili, a u drugi dodajte mlevene lešnike.

SLAGANJE
Beze koru odvojite lagano od pek papira i presecite na pola. Na tacnu stavite jednu polovinu, na nju nanesite čokoladni fil, stavite drugu polovinu kore pa na nju nanesite fil sa lešnicima. Dekorišite po želji (šlag, slatka pavlaka, čokoladni krem itd). Ostavite da odstoji par sati i služite.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here