|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Bijela pita
Predivan stari kolač
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Deserti, Kolači, Tradicionalna jela, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 13)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI ZA KORE
Od svih sastojaka zamesite testo, umotajte ga u foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Kada je testo odležalo, izvadite ga iz frižidera i podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo razvaljajte između dva komada pek papira na veličinu pleha 20_x_34 (otprilike) i na debljinu oko 3 mm. Zajedno sa papirom testo prebacite na pleh (naopako okrenut) i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni, oko 10 minuta, ne duže. Kora ne sme da požuti. Kada je kora pečena izvadite je iz rerne i pažljivo, sa pek papirom, je prebacite na rešetku da se ohladi. Pek papir skinite tek kada kora bude ohlađena. Tek pečena kora će biti meka ali hlađenjem se stvrdne. Postupak ponovite sa ostale tri kore.

SASTOJCI ZA FIL
Pomešajte brašno, kristal šećer i vanilin šećer sa jednim delom mleka a ostatak stavite da provri. Kada počne da vri, smanjite vatru pa polako dodajte umućeno brašno i šećer (ja volim da sklonim šerpu sa vatre kada dodajem brašno, pa posle vratim) i neprestano mešajte dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Kada je potpuno ohlađena dodati puter koji ste prethodno umutili sa šećerom u prahu i sokom od limuna. Fil podelite na tri jednaka dela. FILOVANJE Kada su sve kore ispečene i ohlađene možete početi sa filovanjem. Na tacnu stavite prvu koru pa nanestite jednu trećinu kreme. Pritisnite drugom korom pa nanesite drugu trećinu kreme. Zatim ide treća kora, pritisnite je pažljivo na fil ispod i nanesite poslednju trećinu kreme. Stavite poslednju koru i pritisnite. Možete preko staviti poslužavnik na koji ćete staviti nešto da malo pritisne kore. Sutradan preko kore obilno pospite šećer u prahu i služite.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here