Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Volim improvizacije i često pravim neke svoje varijante poznatih jela i poslastica. Tako i cheesecake.
Kuvar:lelaigor Vrsta jela:Deserti, Torte Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:45 min Težina pripreme:1/5 Broj osoba:6
(br. glasova 18)
Uputstvo za pripremu jela
Umutiti margarin, dodavati keks i mleko i umutiti da se sjedini. Smesu staviti u kalup sa skidajućim ivicama.
Umutiti šlag krem sa mlekom, dodati pavlaku i na kraju mućenja kremfix. Mutiti još minut. Sipati preko smese od keksa.
U vruću šerpu staviti zamrznuto voće i šećer i kuvati na tihoj vatri. Kada je voće kuvano, umutiti želatin po uputstvu i još malo kuvati dok se ne zgusne. Kada se ohladi sipati preko krema.
Ohladiti i izvaditi iz kalupa.
Saveti
Zbog svog stomaka, ne mogu da jedem mnogo čistog mladog sira pa sam malo izmenila recept za cheesecake i pravim ga sa pavlakom. Možete ga ukrasiti na razne načine, meni je omiljena satenska mašna, možda malo šlaga i ukrasa.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.