|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

ZA KORU
220 gr putera
200 gr secera
4 jaja ,
200 gr brasna
1 prasak za pecivo C
2 kasike kakao
300 ml mleka
150 gr COKOLADE
SMESA ZA NATAPANJE KORA
200 ml mleka
1 kasika kakao
FIL
300 gr COKOLADE
400 gr slatke pavlake
220 gr putera
300 gr SECERA U PRAHU

Cokoladna torta
...
Kuvar: Bibilib
Vrsta jela: Deserti, Torte
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 30
(br. glasova 1)
Uputstvo za pripremu jela
ZA KORU
Puter omeksajte na sobnoj temperaturi i izmutite sa secerom.Dodajte jaja pa nastavite sa mucenjem. Dodajte brasno, prasak za pecivo i kakao pa sve to izmutite mikserom (najnizom brzinom). U mikrotalasnoj stavite mleko i cokoladu pa zagrejte. Izmutite da se cokolada otopi pa dodajte pripremljenom testu. Ponovo izmutite, pa podelite u dva kalupa koje ste oblozili pek papirom. Pecite na 180C dok kore ne budu gotove. Gotove kore maknite iz kalupa, odstranite papir pa pustite da se kore potpuno ohlade. Dok se kore peku i hlade vi pripremite kremu i smesu za natapanje kora.

SMESA ZA NATAPANJE KORA
kad mleko provre dodajte kakao i posle sipajte po korama...

FIL
Puter ostavite da se omeksa na sobnoj temperaturi. Na sporet stavite pavlaku i zagrete(nesme prokljucati),zatim dodajte cokoladu pa mutite dok se cokolada ne otopi. Maknite sa peci i pustite da se potpuno ohladi. Kad je puter omeksao dodajte mu secer u prahu pa dobro izmutite. Puteru dodajte potpuno hladnu smesu cokolade i pavlake.Sve dobro izmutite i ostavite u frizider na deset_ak minuta da se krema stegne. U kalup u kojim ste pekli kore stavite jednu potuno hladnu koru. Prvu koru natopite mesavinom mleka i kakaa. Na koru istresite vise od pola kreme. Prekrijte drugom korom i natopite je, pa premazite tortu ostatkom kreme po vrhu i okolo. Pospite rendanom cokoladom ili komadicima cokolade (ma ukrasite sa cim zelite i kako zelite,ja sam stavila beo slag zbog slike,jer nam je torta bila za rodjendan). Ostavite u frizider da se torta dobro prohladi i stegne pa je posluzite.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here