Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Najbolja je pita kad se prave kore kuči domaće a ne kupovne
Kuvar:17 joka Vrsta jela:Ostala jela Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1,5 h Težina pripreme:3/5 Broj osoba:4
(br. glasova 18)
Uputstvo za pripremu jela POTREBNO ZA TESTO
amesiti testo, dobro ga izraditi, da bude mekše, radnu površinu posuti brašnom. Testo podeliti na 3 dela u obliku lopte i ostaviti da odstoji 30-40 minuta.
Za to vreme spremiti nadev, izrenati i izdinstati luk na maslacu, dodati meso, posoliti i pobiberiti, dinstati 10-15 min.
Razviti tanko prvu koru, poprskati uljem, podeliti je nožem na dva dela i rasuti nadev po korama.
Urolati kore saviti u krug a potom u pleh podmazan maslacem. Tako uraditi sa preostalim korama, dok se ne popuni pleh.
Staviti pitu u dobro zagrejanu pećnicu peći 20 minuta na 230C, zatim smanjiti na 200C premazati maslacem i peći još pola sata.
Kada se pita izvadi iz rerne prekrije se krpom da omekne.
Saveti
Češće pratiti kako napreduje pečenje, pitu nemojte seći nožem već lomite rukama a najbolja je uz kiselo mleko ili jogurt i uživajte sa najmilijima!
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.