Domaći burgeri i pecivo
Burger i hladno pivo - uživancija :)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA PECIVA
U činiju sipajte toplo mleko, šećer i kvasac i odstavite da kvasac nadođe. Dodajte istopljen puter i jaje, promešajte, pa dodajte brašno pomešano sa soli. Mikserom sa nastavcima za testo mešajte 10ak minuta dok ne dobijete fino elastično testo. Ako je previse lepljivo dodajte još brašna, nekad potrošim I po 100g bašna više, sve zavisi od kvaliteta.
Istresite testo na pobrašnjenu podlogu, premesite i podelite na 8 loptica. Poređajte ih na pleh sa pek papirom i ostavite da odstoje 20 minuta. Nakon toga ih premažite jajetom, pospite makom, susamom… I pecite u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni. Pecite oko 25 minuta ili dok lepo ne porumene.
PILEĆI BURGERI
Sve sastojke doooobro pomešajte pa ostavite smesu malo da odstoji.
Napravite hamburgere željene veličine, poređajte ih na pleh sa pek papirom i pecite na 250 stepeni. Na pola pečenja ih okrenite.
Saveti
Pecivo presecite na pola i namažite ih omiljenim namazom (tzatziki, tartar sos, itd), na donju polovinu stavite hamburger, na njega stavite tanko sečene kisele krastavce i salatu po želji (paradajz, listove zelene salate, rukolu, matovilac, kupus itd), poklopite gornjom polovinom peciva.
Prijatno!