|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Domaći burgeri i pecivo
Burger i hladno pivo - uživancija :)
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Jela od mesa, Jela sa roštilja, Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 17)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA PECIVA
U činiju sipajte toplo mleko, šećer i kvasac i odstavite da kvasac nadođe. Dodajte istopljen puter i jaje, promešajte, pa dodajte brašno pomešano sa soli. Mikserom sa nastavcima za testo mešajte 10ak minuta dok ne dobijete fino elastično testo. Ako je previse lepljivo dodajte još brašna, nekad potrošim I po 100g bašna više, sve zavisi od kvaliteta. Istresite testo na pobrašnjenu podlogu, premesite i podelite na 8 loptica. Poređajte ih na pleh sa pek papirom i ostavite da odstoje 20 minuta. Nakon toga ih premažite jajetom, pospite makom, susamom… I pecite u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni. Pecite oko 25 minuta ili dok lepo ne porumene.

PILEĆI BURGERI
Sve sastojke doooobro pomešajte pa ostavite smesu malo da odstoji. Napravite hamburgere željene veličine, poređajte ih na pleh sa pek papirom i pecite na 250 stepeni. Na pola pečenja ih okrenite.

Saveti
Pecivo presecite na pola i namažite ih omiljenim namazom (tzatziki, tartar sos, itd), na donju polovinu stavite hamburger, na njega stavite tanko sečene kisele krastavce i salatu po želji (paradajz, listove zelene salate, rukolu, matovilac, kupus itd), poklopite gornjom polovinom peciva. Prijatno!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here