|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
GRCKA MUSAKA
Tikvice, sir, bosiljak......Grcka u Vasem tanjiru
Kuvar: Bunnyca
Vrsta jela: Jela od mesa, Tradicionalna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 12)
Uputstvo za pripremu jela
FIL OD MESA
Izdinstati mleveno junece meso sa mladim lukom, dodati vegetu, biber.Iseci jednu veliku crvenu papriku na kockice i dodati mesu.Kada je dobro dinstano dodati 3 kasike pelat paradajza i svez bosiljak i persun.

TIKVICE
Tikvice iseci na trake i malo posoliti pa ostaviti 10 minuta. Uvaljati u kukuruzno brasno i redjati na dno tepsije. Preko tikvica dodati fil od mesa, pa tako redjati dok se ne utrosi materijal.

PRELIV
Jaja umutiti sa pavlakom za kuvanje i kiselom pavlakom i preliti musaku. Peci na 220 stepeni 30-45 minuta u zavisnosti od jacine rerne.Pred kraj pecenja, narendati 150-200 gr kackavalja ili belog tvrdog sira

Saveti
Nekada izmedju redova dodajem svez tvrdi beli narendani sir, i gore umesto kackavalja u Grckoj stavljaju tvrdu fetu. U preliv sa jajima i pavlakom ide i malo kisele vode, ja tako vise volim


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here