Išleri
Mali,slatki zalogajčići
Kuvar: flamingos
Vrsta jela:
Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 8
|
(br. glasova 12)
|
Uputstvo za pripremu jela
ZA IŠLERE
U dublju posudu usuti brašno,dodati c šećer u prahu,mleko,prepečen i samleven lešnik i razmekšali margarin(na sobnoj temperaturi)i zamesiti testo.Ostaviti da odstoji u frižideru pola sata.Nakon toga,testo razvući oklagijom u veliki krug.Okruglom modlom(ili manjom čašicom)vaditi kolačiće i ređati ih u pleh obložen pek-papirom.Peći na 180 stepeni 10 minuta,a potom smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći još 5 minuta.Gotove kolačiće izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade.
ZA SPAJANJE
Spajati ih džemom(uzeti kolačić,premazati džemom i preklopiti drugim kolačićem blago pritiskajući kako bi se spojili sa džemom)
ZA GLAZURU
U šerpu staviti čokoladu za kuvanje,dodati margarin,šećer,vodu i ulje.Šerpu staviti na vatru i mešati dok se svi sastojci ne otope i ne sjedine.Dobijenom glazurom preliti išlere.Ostaviti da se glazura ohladi i stegne,servirati i poslužiti
Saveti
Umesto džema od kajsija možete koristiti neki drugi džem-po sopstvenom izboru