Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:OKEAN Vrsta jela:Jela od mesa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1 h Težina pripreme:1/5 Broj osoba:4
(br. glasova 4)
Uputstvo za pripremu jelaJAPRAK
200gr teleceg mesa mlevenog
50g obarenog pirinca pirinča
1gl crnog luka
pola kasicice aleve paprike
pola kašičice začina c
so i biber
kasika ullja
20 listova od vonove loze
LISTOVE OPRATI I STAVITI U VRELU VODU DA ODSTOJE 5 MINUTA
Meso i crni luk sjediniti pa , dodati pirinač, biber, začin c so alevu papriku i ulje, posolite i sve dobro izmešati . Ovom masom filovati listove i uvijajte sarme
preliv
400 ml vode 25 gr putera 2 kasike pavlake kasiku začina c staviti da provri kad provri preliti preko sarmica sarme zapeci u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta
NAPOMENA Kuvana sarma treba da ima malo preliva
SARMICE SLUZITI UZ KISELO MLEKO
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.