|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
LEOPARD HLEB
UKUSNO
Kuvar: OKEAN
Vrsta jela: Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 12
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jela
LEOPRAD HLEB
Sastojci: 500 g mekog brašna tip 400 80 g šećera 1 kesica vanilin šećera 2 kašičice suvog kvasca 2 kašike rendane kore od narandže 80 g otopljenog maslaca 1 žumance 2,5 dl mlakog mleka za svetliji deo: 1 kašičica kakaoa 1 kašika ruma 2 kasike mlevenih oraha za tamniji deo: 125 g istopljene crne čokolade 1 kašičica cimeta 2 kassike mlevenih oraha za premazivanje 1 belance Priprema: Sjediniti sve suve sastojke, dodajti žumance maslac i mleko pa umesiti glatko testo. Testo p odelite na tri dela beli deo testo neka bude malo veći. U jedan deo dodajti kašičicu kakaoa i kasiku ruma umesite i dodati mlevene orahe U drugi deo dodajte istopljenu čokoladu cimet, i mlevene orahe pa sve fino sjediniti Podelite svaki deo testa na 7 loptica Ostaviti ih da se malo odmore, 30 minuta. Od svetlijeg dela napravite rolnicu, tamnije braon testo razvijte u dužini svetlije rolnice, takođe i belo testo, ali malo šire od braon.. Rolnicu uvijte prvo u tamno braon testo, potom u belo. svaka rolnica se uvija sama za sebe dobije se sedam rolnica U modlu staviti pek papir papir premazati sa puterom . Svaku rolnicu premazati belancetom i staviti u modlu Kolač ostavite da nadodje 1 h Peci na 170 stepeni 20 minuta pa kolac pokriti pek papirom smanjiti temperaturu rerne na 150 i peci jos 25 minuta ohladjen kolac posuti vanilin scerom i prah secerom prijatno

Saveti
posluziti uz caj ili kafu


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here