|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

PRIPREMA ZA TESTO
1 1/2 komad 1 jaje i 1 zumance
3 velike kasike meda
4 velike kasike secera
1 dl mleka
1 dl ulja
MESENJE TESTA
1 mala kasika sode bikarbone
1-2 kasicice cimeta
150-200 gr Brasno
GLAZURA
1 polovina belanca
4 velike kasike SECERA U PRAHU
1 mala kasika ulja
1 ravna kasika brasna

Mamini medenjaci
Meki kao dusa i tope se u ustima. Nista lakse...
Kuvar: Frcokla
Vrsta jela: Deserti, Kolači, Božićna jela
Posebnosti: Vegetarijanska jela, Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 30 min
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA ZA TESTO
Sve sastojke staviti u serpicu i na sporetu malo prokuvati. Da se sjedini masa, tj da se istopi med i secer. Zatim skinuti sa vatre.

MESENJE TESTA
U jos vruce u serpici dodati malu kasicicu sode bikarbone, i cimet po ukusu. Lagano dodavati brasno mesajuci kasikom a onda i rukom dok se ne dobije lepo glatko mekano testo koje se ne lepi za ruke. Ja sam napisala 150-200 gr. ali videcete i sami po potrebi. To je relevantno. Testo treba da odstoji oko 15 min. Zatim mozete formirati kuglice ili razvuci (oko 5 mm) pa modlicom praviti oblike kao sto sam ja to uradila. U rerni se peku na 190 stepeni, 12-15 min. Kad krajevi porumene onda su sigurno gotovi. Ja sam pekla na pek papiru.

GLAZURA
Za glazuru mutimo ono jedno belance sto nam je ostalo, s secerom u prahu. Kad se umuti dodamo ulje i brasno i jos mutimo. Dobicemo glatku masu kojom prelijemo nase medenjake. Oni mogu i da se uvaljaju u to. A ja sam ih premazivala cetkicom. Vratimo medenjake u jos vrucu rernu i ako imamo najbolje je ukljuciti ventilator da se oni jos 10-ak minuta prosuse. Posto se u tepsiji ohlade serviramo na tanjir. I u narednim danima uzivamo. Prijatno!

Saveti
U ovom receptu svakako mogu da ucestvuju i vasi klinci. Tako sto ce pomagati oko "zavrsnih radova". Oni mogu formirati kuglice ili se zabaviti koristeci modlice raznih oblika. Idealno za Bozic ili Novu Godinu. Miris svezih medenjaka uvek podseca na praznike.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here