|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Markiza torta
Torta bez pecenja
Kuvar: Filadendronka
Vrsta jela: Torte
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 12
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela
FIL
Umutite sneg od belanaca i secera u prahu (8 kasika) i ostavite da se hladi u frizideru. Potom maslac/margarin penasto umutite sa secerom u prahu (4 kasike). U posudu za kuvanje na pari stavite žumanca sa takodje 4 kasike secera u prahu. Kuvati smesu nekih 20ak minuta dok ne postane delimicno gusta. Sjediniti smesu od maslaca sa smesom od zumanaca i dodati otopljenu cokoladu i dve kasike ruma. Na kraju varjačom lagano umešajte i čvrst sneg od belanaca i to veoma lagano u jednom smeru kako bi fil ostao vazdusast.

”KORA”
U mešavinu mleka i ruma umačite piškote, poređajte ih po dnu i stranicama kalupa precnika 28cm. Uspite polovinu pripremljenog fila, prekrijte ga slojem piškota natopljenih u mleku i rumu, sipajte i drugu polovinu fila, pa na kraju završite redom piškota. Ostavite tortu u frižideru na par sati ili celu noc. Potom izvadite iz kalupa i prekrijte slagom.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here