|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Markiza torta
Kremasti ukus mog detinjstva i svakog rođendana
Kuvar: Didy
Vrsta jela: Jela sa jajima, Deserti, Torte, Kolači, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 12
(br. glasova 15)
Uputstvo za pripremu jela
FIL
Žumanca penasto umutiti s kristal-šećerom i kuvati na pari nekoliko minuta. U to dodati čokoladu za kuvanje izlomljenu na kockice i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostaviti da se prohladi. Za to vreme umutiti maslac sa šećerom u prahu, pa pomešati mikserom ove dve smese. U posebnoj posudi umutiti belanca u čvrst šne i potom lagano pomešati sa smesom od žumanaca, šećera, maslaca i čokolade.

FORMIRANJE TORTE
Namazati ivice kalupa prečnika 26 cm maslacem, pa poređati po obodu i po dnu kalupa piškote nakratko umočene samo s jedne strane u mleko. Uliti u kalup preko piškota fil i ostaviti u frižideru preko noći da se stegne. Skinuti obruč kalupa, umutiti slatku pavlaku i premazati preko fila. Narendati čokoladu ili ukrasiti drugačije po želji.

Saveti
Ovo je torta mog detinjstva, nezaobilazna na svakom rođendanu i prva koja bi se pojela. Mamin recep u originalu je sa presnim žumancima, ali i domaćim jajima od bake. Ja se ne usudim s kupovnim jajima da je pravim po originalnom receptu, tako da sam malo prilagodila, kuvajući žumanca na pari. Ukoliko imate jaja proverenog porekla, možete da umutite mikserom žumanca s kristal-šećerom, pomešate s otopljenom čokoladom i sjedinite s belancima, što svakako pojednostavljuje recept. Još jedan trik je da dodate malo mlevenog keksa ako vam se fil učini previše redak. Ukoliko nemate kalup, možete tortu ređati u dublju i veću šerpu, obloženu aluminijumskom folijom, ali u tom slučaju stavite piškote i odgore, pa ujutro istresite tortu iz šerpe i ukrasite slatkom pavlakom. Gledajte da piškote koje slažete po obodu ne budu više od fila, jer će se slomiti kad okrenete tortu.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here