|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

KORA 1
5 komada belanaca
5 kasike secera
3 komada zumanca
7 kasike mlevenih oraha
2 kasike brasna
1/2 kesica praska za pecivo
KORA 2
5 kasike brasna
5 kasike secera
3 komada zumanca
7 kasike mlevenih oraha
2 kasike brasna
FIL
1 l mleka
5 komada zumanca
15 kasike brasna
10 kasike secera
2 komada margarina
2 pakovanja cokolade za kuvanje
4 kesica slaga
ZA TOPLJENJE KORA
10 kasike vode
6 kasike secera
UKRASAVANJE
300 g belog slaga
3 casa mleka

Maturski rad torta
Savrsena torta
Kuvar: veselicaa
Vrsta jela: Deserti, Torte, Praznična jela
Posebnosti: Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 25
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela
KORA 1
Belanca i šećer umutiti u sneg, dodati žumanca, umutiti još malo pa pažljivo umešati brašno sa praškom za pecivo i mlevene orahe. Peći na 220 C dok ne porumeni. Tako napraviti dve kore.

KORA 2
Fil: Mleko staviti da provri, pa dodati brašno, šećer i žumanca koje smo prethodno umutili sa malo mleka. Skuvati fil, a kada se ohladi dodati penasto umućen margarin.

FIL
Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati dve istopljene čokolade (na pari), a u drugi deo umućen šlag.

ZA TOPLJENJE KORA
Pripremiti soft za topljenje kora: prokuvati vodu, šećer i čokoladu.

UKRASAVANJE
Svaku koru natopiti softom i ređati: kora, žuti fil, braon fil. Ukrasiti šlagom

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here