Novogodisnji medenjaci
Spremamo ih za Novu i kacimo jos slika...
Kuvar: Bibilib
Vrsta jela:
Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 10
|
(br. glasova 8)
|
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO
Medu dodati secer i mesati da se secer sjedini,otopi, pa dodati omeksali margarin pa opet mesati,
ne mora da se skroz sjedini, samo da nema velikih grudvi, pa dodati jaje i opet mesati, pa dodati pola mere brasna i opet mesati, pa prasak za pecivo i skoro svo brasno od 550 gr.
Sad ce vec biti tvrdje nece biti za mucenje, ali i dalje mekano, lepljivo, pa po malo dodavati bracna i mesiti.
Ja sam potrosila 520 gr ali ne znaci da cete i vi, zavisi da li stavljate puter ili je jaje krupnije, mozda bude i 560gr, ali to je mera, tako oko 550 gr.
Kada umesite treba da bude mekano i skoro lepljivo, najbolje zavrsiti mesenje na stolu.
Umotati u foliju i staviti u frizider bar sat vremena.
Posle samo posuti brasnom sto i razvuci pa modlicama vaditi medenjake.
Peci na 180 stepeni dok rubovi ne pocnu da rumene, treba da ostanu svetli.
GLAZURA
Belance umutiti pa dodati secer u prahu,treba da bude gusce od jogurta pa vam moze otici malo vise secera,i onda dodate boju u prahu. Ja obicno koristim po 3-4 boje pa smesu podelim na 3-4 dela i svaki razlicitu boju.
Saveti
Ako hocete boju preko boje stavite prvo prvu boju pa u frizider da se malo stegne pa posle stavljate drugu boju...