|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (04.09.-08.09.2019.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
PILECA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA
ukusno..mmm
Kuvar: bojana boka
Vrsta jela: Supe i čorbe
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 30 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI
U lonac staviti pileću sitnež (trtica, šija, krilce, salo iz utrobe), šargarepu, krompir i očišćenu belu zelen. Naliti hladnom vodom, poklopiti i na blagom ključu kuvati oko 15 minuta. Supa ne sme jako da vri. Za to vreme na plotni ili u rerni ispeći opran crni luk zajedno sa ljuskom. Posle 15 minuta kuvanja posoliti, dodati kupus (kupus pokupi suvišnu masnoću i supi da fin, sladunjav ukus) i ispečen luk sa ljuskom. Lonac poklopiti i na veoma blagoj vatri supu kuvati još 10 minuta.

ZA KNEDLE
a to vreme napraviti knedle: U veću šolju kašičicom izmutiti jaje, dodati 1 kasicica Začin C sa ukusom piletine i griz i ostaviti da malo odstoji i nabubri. Supu procediti kroz cediljku, oceđeno povrće i kuvano meso izručiti na tacnu, a lonac sa supom vratiti na ringlu i sačekati da provri. Knedle vaditi kafenom kašičicom i sipati ih u blago vrijuću supu. Kad ste sve knedle sipali, supi dodajte sitno iseckan peršunov i celerov list,Začin C sa ukusom piletine,C bujon (kocka za supu) pa lonac poklopite, ringlu isključite i na isključenoj ringli kuvajte još 2 minuta. Lonac skloniti sa ringle i ostaviti poklopljenu supu da odstoji još 1-2 minuta da se prohladi. Prijatno!

Saveti
za sve prilike..em zdravo..em ukusno


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here