|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Pita sa sirom i spanaćem/zeljem
Uvek spremam na ovaj način jer su kore kao domaće. Originalan recept sam pronašla na coolinarici ali sam ga vremenom malo izmenila kako meni odgovara.
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Predjela, Jela sa jajima, Testa, Tradicionalna jela, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 17)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI
Pripremite nadev. Spanać ili blitvu očistite, operite i iseckajte na tračice. Dobro ocedite od vode. U posudi pomešajte pavlaku i sir (po želji možete dodati i jaje, ja ne volim pa ne dodajem), posolite po ukusu pa dodajte spanać i dobro promešajte. U drugoj posudi umutite sastojke za preliv: prvo umutite jaja pa dodajte brašno, griz, pp, so, ulje i jogurt. Pripremite pleh u koji ste stavili pek papir. Raširite kore. U svaki rolat ide po tri kore. Stavite prvu koru, namažite sa dve kašike preliva, stavite preko nje drugu koru i ponovite postupak sa prelivom. Stavite preko treću koru, na jednu polovinu stavite nadev od sira i spanaća a drugu polovinu namažite prelivom. Uvijte čvrsto u rolnu i složite u pleh. Radite tako sve dok ne potrošite sve sastojke. Meni obično ispadne 5 rolata. Rolate premažite ostatkom preliva i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na oko 200-220 stepeni nekih pola sata ili dok ne dobije lepu boju. Služite uz jogurt ili ksielo mleko.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here