|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Rolat ''Paunovo oko''
Ovaj rolat neće vam oduzeti mnogo vremena, ali mu je zato ukus odličan.
Kuvar: JacaTot
Vrsta jela: Deserti, Kolači, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jela
KORA
Za koru odvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti žumanca sa šećerom. Posebno pomešati brašno, kakao i sodu bikarbonu, pa dodati žumancima. Sve dobro izmiksati. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg pa ih dodati prethodnoj smesi. Pažljivo promešati da se lepo sjedini. Sipati smesu u veći pleh obložen papirom za pečenje i peći koru oko 20 minuta na 180 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni. Pečenu koru, pomoću papira na kom se pekla, uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.

FIL
Za fil umutiti 4 jaja sa šećerom, pa dodati brašno i 3 kašike mleka. Posebno staviti 3 dl mleka da provri, pa kad provri dodati smesu od jaja i neprestano mešati dok se ne dobije potrebna gustina. Sve to raditi na tihoj vatri. Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa umućenim margarinom. Smesu podeliti na 2 dela: 1 ostaje žut, a u drugi dodati otopljenu čokoladu. Razviti koru i premazati je najpre svetlim filom pa tamnim i pažljivo uviti rolat. Držati nekoliko sati u frižideru da se stegne, pa onda poslužiti.

Saveti
Po želji, rolat možete premazati glazurom od čokolade, mada je i ovako veoma ukusan.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here