|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Šumadijski gulaš
Šumadijski gulaš sa svinjskim mesom.
Kuvar: Topolka
Vrsta jela: Jela od mesa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
PRŽENJE LUKA
Iseckati 500 gr crnog luka.U šerpu sipati 2 dl ulja dodati luk i propržiti na tihoj vatri.

DODAVANJE VODE
Naliti u proprženi luk 3 l vruće vode.

DODAVANJE MESA
Iseckati na sitne kockice 500 gr svinjskog mesa i dodati u šerpu.

DODAVANJE ZAČINA
Dodati u šerpu sa mesom lukom i vodom 50 gr vegete,10 gr mlevenog bibera,50 gr aleve paprike i 10 gr čili paprike.Sve dobro promešati i kuvati na umerenoj vatri 2 sata.

DODAVANJE BRAŠNA
100 gr brašna pomešati sa 2 dl hladne vode.Skinuti gulaš sa vatre.Dodavati smesu od brašna i vode dok se gulaš ne zgusne.Vratiti još 5 minuta na vatru i prokuvati.Posle toga skinuti gulaš sa vatre i služiti,najbolje vruć.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here