|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Švarcvald torta
Jedna klasična i omiljena torta. Bilo da ste ljubitelji voćnih ili čokoladnih torti, ona je pravi kompromis.
Kuvar: lelaigor
Vrsta jela: Deserti, Torte, Tradicionalna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 21)
Uputstvo za pripremu jela
KORE
4 jaja penasto umutiti uz dodavanje 4 kašike šećera. 2 štangle čokolade izrendati i dodati smesi. Dodati i 3 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo i lagano promešati. Izliti smesu u kalup obložen papirom za pečenje. Peći na 180C oko 15-20 min. Čačkalicom proveriti da li je kora gotova. Na ovaj način ispeći još 2 kore.

FIL
U većoj posudi umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu.

FILOVANJE
Višnje skuvajte sa šećerom po želji na laganoj vatri, tek da malo omekšaju. Tortu filujte na sledeći način: kora - polovina višanja - polovina fila - kora - polovina višanja - polovina fila - kora. Dekorišite po želji

Saveti
Tortu možete filovati i na sledeći način: kora - 1/3 višanja - 1/3 fila - kora - 1/3 višanja - 1/3 fila - kora - 1/3 višanja - 1/3 fila.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here