|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Tavce na gravce
Pasulj terovac made in Leskovac
Kuvar: Filadendronka
Vrsta jela: Tradicionalna jela
Posebnosti: Pogodno za malu decu
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela

Oprati pasulj i ostaviti tokom noci da nabubri. Ujutru ga potopiti u drugu hladnu vodu da ogrezne i kuvati dok ne provri. Prosuti tu vodu i ponoviti postupak. Dodati malo sode bikarbone. U tiganju proprziti crni luk i praziluk, pa u njega dodati segarepu secenu na kolutove, papriku na kockice i paradajz seckan sto sitnije. Dobro posolitii, pobiberiti i ostaviti da se fino proprzi. Pri kraju przenja dodati sitno iseckan beli luk. Pasulj ce u zavisnosti od kvaliteta zrna biti gotov za sat ili sat i po (dolivati vodu povremeno kad uvri). Kada je skuvan sjediniti ga sa smesom iz tiganja. U sve to dodati kasicicu aleve paprike i nekoliko komada lorbera. Ako je retko moze se dodati kasika brasna. Prebaciti sve u vatrostalnu posudu i zapeci u rerni nekih 20 minuta na 200 stepeni.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here