|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Tavče
Omiljeno jelo
Kuvar: milanke
Vrsta jela: Ostala jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 13)
Uputstvo za pripremu jela
PASULJ
Pasulj staviti u šerpu vodom prekriven i poklopljen, da odstoji preko noći. Ujutru isipati vodu, sipati drugu vodu i uključiti ringlu da proključa voda, sa pasuljem. Kad proključa, isipati tu vodu i sipati novu vodu, posoliti, doadati lovorov list prethodmo opran, očišćenu iseckanu šargarepu, pola glavice crnog luka, isckanu papriku. Kuvati oko sat vremena, da se zrnca ne raskuvaju. U tepsiju sipati puno ulja, alevu pariku i polovinu crnog luka seckanog, upržiti. Skuvani pasulj ocediti od vode i isipati u tepsiju. Dodati suva rebra. Vodu od pasulja gde se kuvao ne bacati, već po potrebi dosipavati u tepsiju kod pasulja. Malo ga peći na ringlu, a zatim u prethodno zagrejanu rernu ubaciti tepsiju sa pasuljem da se peče, povremeno kad treba sipati vodu iz pasulja.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here