|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

OSNOVNA SMESA
250 gr maslaca, 250 gr šećera u prahu, 300 gr keksa
150 gr mlevenih oraha, lešnika ili badema, 100 gr seckane čokolade, oko 2 dcl soka od pomorandže
GLAZURA
100 gr maslaca, 100 gr prah šećera, 100 gr rastopljene čokolade
RATLUK ZA CVETIĆE I TEPIH
100 gr ratluka, 100 gr prah šećera, prehrambene boje

Tri medvedića za tri andjela
Dekorativni desert!
Kuvar: Torbica
Vrsta jela: Deserti, Torte, Praznična jela
Posebnosti: Vegetarijanska jela, Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 4/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 16)
Uputstvo za pripremu jela
OSNOVNA SMESA
Prvo umutiti penasto maslac, dodati šećer, a zatim keks koji smo samleli. Umešati samlevene orašaste plodove i sitno seckanu čokoladu. Zamesiti smesu sa sokom od pomorandze. Za medu oblikovati prvo dve lopte, veću za telo i manju za glavu, i postviti jednu na drugu, nije potrebno dodatno učvršćivati. Napraviti zatim ruke, uši i njuškicu i samo blago pritisnuti uz telo mede da bi se spojilo.

GLAZURA
Za glazuru penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati rastopljenu čokoladu i izjednačiti smesu. Sipati u špric sa zvezdastim nastavkom i ukrasiti medu malenim ružicama.

RATLUK ZA CVETIĆE I TEPIH
Od smese ratluka i šećera u prahu zamesiti testo, obojiti prehrambenim bojama po želji, i napraviti šapice, uši, oči i njuškicu za medu. Za cvetiće prvo od smese sa ratlukom oblikovati loptice zatim kupice i svaku zaseci na par mesta za latice. Latice jos malo istanjiti rukom, oblikovati cvetic i ukrasiti sa malom kuglicom u sredini. Ćebe – od iste smese sa ratlukom, oblikovati štapiće, rasporediti ih preko podloge od ratluka, poput mreže, i sve zajedno istanjiti oklagijom. Staviti medvediće i cvetiće na podlogu i obradovati dečicu!

Saveti
Ja sam od ove smese napravila tri manja medvedića a Vi možete jednog većeg ili koliko već želite. Umesto ratluka možete upotrebiti fondan!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here