Tri medvedića za tri andjela
Dekorativni desert!
Uputstvo za pripremu jela
OSNOVNA SMESA
Prvo umutiti penasto maslac, dodati šećer, a zatim keks koji smo samleli. Umešati samlevene orašaste plodove i sitno seckanu čokoladu. Zamesiti smesu sa sokom od pomorandze.
Za medu oblikovati prvo dve lopte, veću za telo i manju za glavu, i postviti jednu na drugu, nije potrebno dodatno učvršćivati.
Napraviti zatim ruke, uši i njuškicu i samo blago pritisnuti uz telo mede da bi se spojilo.
GLAZURA
Za glazuru penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati rastopljenu čokoladu i izjednačiti smesu. Sipati u špric sa zvezdastim nastavkom i ukrasiti medu malenim ružicama.
RATLUK ZA CVETIĆE I TEPIH
Od smese ratluka i šećera u prahu zamesiti testo, obojiti prehrambenim bojama po želji, i napraviti šapice, uši, oči i njuškicu za medu.
Za cvetiće prvo od smese sa ratlukom oblikovati loptice zatim kupice i svaku zaseci na par mesta za latice. Latice jos malo istanjiti rukom, oblikovati cvetic i ukrasiti sa malom kuglicom u sredini.
Ćebe – od iste smese sa ratlukom, oblikovati štapiće, rasporediti ih preko podloge od ratluka, poput mreže, i sve zajedno istanjiti oklagijom.
Staviti medvediće i cvetiće na podlogu i obradovati dečicu!
Saveti
Ja sam od ove smese napravila tri manja medvedića a Vi možete jednog većeg ili koliko već želite.
Umesto ratluka možete upotrebiti fondan!