|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Jednogodišnjaci i njihove omiljene "zabave"

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.1.2016
Dakle, vi ste ponosni roditelj jednogodišnje bebe – ahhh, oni su takva radost! Uz njih ni jedan dan nije dosadan!

image
/11


Ako još uvek ne hoda, a nije daleko od toga, sva zabava i igra vaše jednogodišnje bebe je i dalje na poznatom području, uglavnom podu. Pa i ako je prohodao/la i dalje je istraživanje najvažniji deo dana!

Evo 10 "omiljenih" stvari koje jednogodišnjaci prosto obožavaju da rade više nego bilo šta drugo. U stvari, on ili ona verovatno uživaju jednoj od ovih stvari sada, dok čitate ovaj članak potpuno nesvesni da ćete vrlo brzo krenuti sa onim poznatim „Ne to!“
 

10 stvari koje jednogodišnjaci obožavaju! To je deo normalnog učenja, istraživanja i njihovog razvoja.

Zaboravite skupe igračke, jer možete učiniti da bebin dan bude ispunjen jednostavno tako što ćete ih uz nadzor pustiti da ispitaju sve po kući, u parku, šetnji.

 


1. Vađenje vlažnih maramica/maramica za nos iz pakovanja


Izvini mama, je l’ ti trebaju te maramice?

Zaboravi na njih ako trebaš da obrišeš nos, već  su povađene, razbacane, polupojedene od strane malog jednogodišnjeg nindže!

Ohoho i te vlažne maramice ste zaboravili da sklonite? Da, ni njih više nema.

Maramice/vlažne maramice za jednogodišnjake su kao kinder jaje za stariju decu  - igračka i mmmmm čokoladica sve u jednom!

 

 


2. Dokopati se naočara


Nadam se da možete da čitate bez naočara, jer svući, ma, šta svući - strgnuti ih sa lica je čista, nepresušna zabava! Opet ... i opet ... i opet ... i daaaa, naravno ... opet.

 



3. Povaditi sve iz fioka, kuhinjskih elemenata...


Okrenite leđa na sekund i sve iz fioka, kuhinjskih elemenata će biti na podu. Sve činije uredno poslagane, kutije sa hranom, brašno, kašike, kutlače...pa još ako se prospe!  Ali su zato fotografije neprevaziđene!



4. Čačkanje nosa


Dakle, vaša jednogodišnja beba je shvatila da ima još jednu rupu za guranje prstića ( a da nisu štekeri, koji su davno posle prvog pokušaja zaštićeni) .

Hmmm, da vidimo dokle ovo ide? Ooooh gledaj mama, ja mogu da gurnem prstiće i u tvoja usta! Njam.


5. Nošenje izvučene garderobe po kući, na glavi... kombinacije su beskrajne

 

Vađenje stvari iz korpe za veš, vađenje stvari tek opeglanih i spremnih da se poslažu u ormar, reorganizacija ormara... Poznato?
Ali ništa nije toliko vredno, poput maminog/tatinog donjeg veša na glavi. Pogotovo kada su gosti tu! Pa moraju ljudi videti najnoviju kolekciju i modni trend!

 


6. Ulaženje i sedenje u kutiji za igračke

 

Zaboravite igračke – Igračkama je mesto na podu, jednogodišnjacima u kutiji za igračke!
Bez obzira koliko novca ste dali za igračke, bez obzira koliko dugo provedete čisteći igračke, najbolja stvar za igru je kutija za igračke. Ako imate jednogodišnjaka, umesto igračaka ostavite im u sobi jednu veliku praznu kutiju. To će vam uštedeti i mnogo vremena i energije za čišćenje nereda, o novcu da ne pričamo.

 



7. gffdjfghgkjztui546436434 ": >>  

 

Tastatura! Pipkanje, pritiskanje, čupanje tastera, miša, punjača

Šta je to jako važno što radiš, mama? Sve to što pišeš, nadam se da si sačuvala, jer.... Vuuuuuhuuuu!!!!
 



8. Probati hranu za ljubimce


Zašto ne? Pas to ne želi, a izgleda ukusno, i hrskavo... Njam njam njam

 


9. Napraviti razmeštaj nameštaja

 
Svakoga dana!  

Malo levo? Desno? Ili ovde? Ili, povrh toga? Tu? Ups ... Pukla vaza! ... Mislim da bi sad trebalo stolice pomeriti.

 


10. Odmotati i razvući sve rolne toalet papira kojih se dokopaš


Onog trenutka kada jednogodišnjak shvati da imate rolne toalet papira ili ubruse u kući, sve je gotovo.

U nešto manje od 5 sekundi, jednogodišnjak postavlja novi svetski rekord za uništavanje jedne rolne. Još brže od toga, za svega 1-2 sekunde ta celokupna odmotana rolna završava u wc šolji.

 


Pročitajte šta rade "Strašni" dvogodišnjaci

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Emotivan VIDEO: Novorođenče prvi put u nar...
Kako se oseća novorođenče kada je prvi put u naručju svoje majke? Na snimku pogledajte odgovor novorođene devojčice kada...
6
Pismo neznancu koji mi je rekao da sam sja...
Majčinstvo vas često može ispuniti krivicom i učiniti da sumnjate u sebe i svoje postupke. Saznajte na koji način je jed...
6
VIDEO pokazuje koju boju očiju će imati va...
Svaka osoba nosi dve kopije jednog gena, jedan nasleđen od majke i drugi od oca. Gen za smeđu boju je dominantan, dok je...
4
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
4





Učenje kroz igru
Iako mislite da vaša beba ništa ne razume, ona sve upija kao sunđer, zato joj od prvog dana pričajte, puštajte muziku, p...
Mirna i lagana šetnja sa bebom
Nijedna krajnost nije dobra, kažu stručnjaci - greše i roditelji koji bebu nigde ne vode, ali i oni koji odmah sa deteto...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here