|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Bebino pismo mami i tati

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.4.2022
Verovatno ne postoje reči koje mogu da vas pripreme za osećanja koja će vas preplaviti kada postanete roditelj, a posebno kada dobijete prvo dete. To je prelepo iskustvo koje će vam promeniti život, ali je istovremeno teško, iscrpljujuće i frustrirajuće - baš zato što, naročito prvih nekoliko nedelja, nemate pojma šta vas očekuje. I ne postoji nikakva "magična knjiga" ili lista pravila koja može da vam pomogne, niti postoji način da svojoj bebi čitate misli, a ona ne može da vam kaže šta joj treba. Zbog toga mnoge roditelje hvata panika, ponekad čak postaju depresivni jer smatraju da ne uspevaju da ispune sve što se od njih kao roditelja očekuje. Zato je britanska Nacionalna zdravstvena služba napisala umirujuće pismo koje je posvetila svim roditeljima, a mnogo njih je time i rasplakala.

image
Uživajte u meni - nikada više neću biti ovako mala! Baby smile photo created by javi_indy - www.freepik.com
/11


Ako znate nekoga ko uskoro treba da dobije novog člana porodice, prosledite mu pismo.


"Dragi mama i tata,

Molim vas, čuvajte ovo pismo od mene na mestu gde možete iznova da ga pročitate kada stvari postanu teške i kada budete loše volje. Molim vas, ne očekujte previše od mene kao novorođenčeta, ali ni mnogo od sebe kao roditelja. Dajte nam vremena, meni šest nedelja da porastem, razvijem se i sazrim, da budem stabilnija, a sebi šest nedelja da se odmorite, opustite i dozvolite svom telu da se vrati u normalu.

Molim vas, nahranite me kada sam gladna jer u maminom stomaku nisam znala za glad, a sat i vreme mi ništa ne znače.

Molim vas, držite me, mazite me, ljubite me, brinite o meni. Uvek sam bila tako blizu mami u stomaku i nikada ranije nisam bila sama.

Molim vas, oprostite mi ako mnogo plačem. Ne želim da vam otežam život, ali to je jedini način na koji mogu da vam kaže da nisam srećna, istrpite me to kratko vreme jer ću, što sam starija, sve manje plakati.

Molim vas, nađite vremena da shvatite ko sam, koliko se razlikujem od vas. Gledajte me pažljivo, a ja ću vam pokazati šta me to umiruje i šta mi prija.

Molim vas, zapamtite da sam otporna i da mogu da podnesem greške koje ćete, prirodno, napraviti prema meni. Sve dok grešite iz ljubavi, nećete mi nauditi.

Molim vas, ne budite razočarani ako ne budem savršena beba kakvu ste očekivali i ne budite razočarani sobom ako niste savršeni roditelji.

Molim vas, brinite o sebi; jedite zdravo, odmarajte se, vežbajte tako da, kada smo zajedno, imate strpljenja i energije za mene. Lek za zahtevnu bebu je odmornija mama.

Molim vas, brinite o vašoj međusobnoj vezi. Želim da budemo prava porodica.

Imajte na umu širu sliku. Ovakva ću biti veoma kratko, iako će to vama delovati kao večnost.

Iako sam vam možda okrenula život naopačke, molim vas da se setite da će se sve uskoro vratiti u normalu.

Uživajte u meni - nikada više neću biti ovako mala!"

 

Izvor: mondo.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Emotivan VIDEO: Novorođenče prvi put u nar...
Kako se oseća novorođenče kada je prvi put u naručju svoje majke? Na snimku pogledajte odgovor novorođene devojčice kada...
7
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
5
Kad počnu da izbijaju zubići
Većini beba prvi zubić izbije kada napune šest meseci, ali to nije pravilo. Neka deca se rode s jednim zubićem u vilici,...
5
Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
5





Emotivan VIDEO: Novorođenče prvi put u nar...
video
Kako se oseća novorođenče kada je prvi put u naručju svoje majke? Na snimku pogledajte odgovor novorođene devojčice kada...
Ovo je najbolja starosna razlika među decom
Stručnjaci su istraživali kako mala, srednja i velika starosna razlika između dece utiče na majku, decu i celu porodicu ...



Click Here