|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Fotografije koje pokazuju bol roditelja prerano rođenih beba

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.9.2020
Bilo da je vaša beba u prvim nedeljama života bila bezbrižna i mirna, ili su vam ti prvi trenuci sa njom bili naporni i zastrašujući, kao roditelj, teško je zamisliti šta je Stephanie Durfee osećala kada je snimljena ova snažna fotografija.

image
Sa maskarom-obojenom suzom koja klizi niz obraz, Stephanie je držala svoju bebu, rođenu više od tri meseca pre termina. Foto: Instagram, Addie.Belle ( ab.and.ez)
/11


Stephanie je na svom Instagram profilu podelila veliki broj fotografija kako bi svi videli kakva je bol roditelja koji se boje za život svojih palčića i kako je njihova devojčica danas velika i srećna.

 

Iako je njena kćerka Adeline, koja je začeta putem in vitro oplodnje, i rođena više od tri meseca pre termina, preživela burna vremena na odeljenju neonatalne intenzivne nege, Stefani je odlučila da se ponovo priseti tih dana u čast meseca posvećenom neonatalnoj intenzivnoj nezi (ona je pokrenula blog i partnerstvo sa nekoliko malih preduzeća za prikupljanje novca za odeljenje neonatalne intenzivne nege na kome je bila i njena kćerka).

Foto: Instagram, Addie.Belle ( ab.and.ez)

 

U emotivnom Instagram postu, ona se bolno podsetila trenutaka tokom kojih se zaista plašila za život svoje ćerke, za vreme boravka na odeljenju.


"Jednog dana pozvali su nas sa neonatalnog intenzivnog odeljenja da odmah dođemo jer Addie nije dobro, i rečeno nam je da spakujemo u torbu sve potrebno kako bi smo prenoćili na odeljenju. Kada smo stigli, oko nje je bilo puno doktora i sestara, a kada smo prišli, ugledali smo njihova izobličena lica. Pogled im je skoro pa govorio - žao nam je zbog vašeg gubitka ... Mogli smo da vidimo brigu i zabrinutost na njihovim licima. To nam nije bilo od pomoći. Kada god do tada nešto nije išlo po dobru, doktori su nas razuverili svojim pogledom, nisu izgledali ovako zabrinuto. Ovaj put je bilo drugačije.

Addie je izgedala loše. Njena koža, inače roze boje, sada je bila sivkasto-plava. Već su joj stavii tubu u grlo. Njen stomak je bio ogroman i na tako ispruženoj mogli ste da joj vidite svaki venu. Nije se pomerala. Imala je iglu u stopalu i ruci .To je steglo svaki deo naših srca. I doktori i medicinske sestre su nam rekli da u stvari sada izgleda mnogo bolje u odnosu na sat ranije. Drago mi je da je nismo videli tada, jedva sam i ovo mogla da podnesem. Izgledalo je kao da je sav napredak koji je ostvarila prethodnih dana nestao u trenutku."

Foto: Instagram, Addie.Belle ( ab.and.ez)


Tog dana, Addie je dijagnostifikovan nekrotizirajući enterokolitis, opasna po život infekcija koja dovodi do izurimanja crevnog tkiva. To je glavni uzrok smrtnosti kod prevremeno rođenih beba, i 50% njih ne uspe da preživi, ali Addie jeste. 

Sa maskarom-obojenom suzom koja klizi niz obraz, Stephanie je držala bebu, i ta slika će sigurni smo uticati da svaki roditelj zagrli svoje dete malo jače.

 

Izvor: www.popsugar.com


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto je taj prvi obrok posle porođaja TAK...
Šta je bio vaš prvi obrok nakon porođaja?
14
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
12
Zaštitite bebe od žege
Za bebe je najbolja temperatura oko 23 stepena, što je u stanu bez klima-uređaja teško ostvariti. Zato bi bebinu sobu tr...
5
Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
4





Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
Kad pomisliš da više nećeš prespavati noć....
Kad se osećaš kao da više ne znaš ko si, kad sebe ne želiš videti u ogledalu. Ti si osoba koju ću tražiti kada nešto pos...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here