|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Da li blizanačka trudnoća Hilari Svonk u 48. godini, daje ženama lažnu nadu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.1.2023
Hilari Svonk je jesenas objavila da je trudna sa blizancima u svojoj 48. godini, ali iza vesti se krije istina koja većinu žena obmanjuje, navodi News.com.au.

image
Među ženama u 40-im godinama, koje su se podvrgle vantelesnoj oplodnji, njih manje od 30 odsto je zatrudnelo, a manje od 20 odsto rodilo je žive bebe. Foto: Freepik.com
/11


Hilari Svonk (48) jesenas je objavila je da je trudna i da čeka blizance, i iako sam srećna zbog nje, takođe mislim da je trend da starije, poznate žene rađaju bebe, za većinu žena pogrešan, piše novinarka Meri Madigan za News.com.au.


Hilari Svonk (48) je jesenas objavila je da je trudna sa blizancima, i iako sam srećna zbog nje, takođe mislim da je trend da starije, poznate žene rađaju bebe, za većinu žena pogrešan.  
Svonk je objavila radosnu vest i nije komentarisala kako su deca začeta, a njoj to i nije potrebno; to je apsolutno njena stvar.  
Ali takođe ne može se poreći da trudna žena u kasnim 40-im, sa javnim profilom, lako može postati svetionik nade za žene. To govori prosečnim ženama, da i one to mogu! Ali, realno, verovatno ne možete. Pretpostavljam da se Svonkova trudnoća dogodila uz pomoć moderne nauke. Neprijatna biološka činjenica je da plodnost žena počinje da opada do 30. godine, tako da bi do kraja 40-ih, statistički, bilo skoro nemoguće zatrudneti prirodnim putem.

Svonk je objavila radosnu vest i nije komentarisala kako su deca začeta, a njoj to i nije potrebno; to je apsolutno njena stvar.  


Ali takođe ne može se poreći da trudna žena u kasnim 40-im, sa javnim profilom, lako može postati svetionik nade za žene. To govori prosečnim ženama, da i one to mogu! Ali, realno, verovatno ne možete. Pretpostavljam da se Svonkova trudnoća desila uz pomoć moderne nauke. Neprijatna biološka činjenica je da plodnost žena počinje da opada od 30. godine, tako da bi do kraja 40-ih, statistički, bilo skoro nemoguće zatrudneti prirodnim putem.


Svonk se tako pridružila rastućoj listi poznatih žena koje su u kasnijim godinama rodile decu. Hali Beri je imala 47 godina kada je rodila svog drugog sina. Dženet Džekson je imala 50 godina kada je dobila sina, a Gven Stefani 44 godine kada je dobila trećeg sina. Slično tome, Đina Dejvis je takođe dobila svoje dečake blizance kada je imala 44 godine.


Ali mislim da slušanje priča o poznatim ličnostima koje rađaju decu kasnije u životu takođe daje ženama lažnu nadu. To ih tera na razmišljanje, mogu i ja da odložim, ili to ću učiniti kasnije. Živeću svoj život kao Svonk!  


Realno, imati decu od sredine 40-ih do kasnih 40-ih rezervisano je za bogate, slavne i veoma srećne. 

 

Uzmite u obzir činjenicu da će se vaša plodnost dramatično smanjiti do sredine četrdesetih; u mnogim zemljama postoje starosne granice za podvrgavanje IVF postupku. Plus, prosečan IVF postupak veoma je skup. Što znači da većina prosečnih žena ne može priuštiti ove pokušaje.  


U međuvremenu, poznate ličnosti su vrlo bogate, tako da ne moraju da brinu o troškovima vantelesne oplodnje. One takođe mogu sebi priuštiti veliki broj pokušaja IVF-a, koliko god je njima prijatno.


Zatim postoji još jedna surova realnost. Njujork tajms izveštava da je među ženama u 40-im godinama, koje su se podvrgle vantelesnoj oplodnji, njih manje od 30 odsto zatrudnelo, a manje od 20 odsto je rodilo žive bebe.  


Sada, ako ste slavna ličnost, te činjenice se ne menjaju, ali još jednom, novac i privilegije vam i dalje omogućavaju da istražite više opcija kao što su surogat majčinstvo i usvajanje. 

 

Da, to su opcije i za prosečne žene, ali i jedno i drugo je skupo i dugotrajno, i mnogi skupo plate cenu stvaranja porodice.

 

Odabrala i prevela Ringeraja.rs

Mari Madigan za News.com.au

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
6
Da li smo zaista prestare za trudnoću nako...
Ne želite bebu posle 35.? U redu, ali nemoj reći da si stara! Postoji bezbroj razloga za rađanje dece posle trideset pet...
3
Pitali smo dr-ginek.: metode izazivanja ov...
Ringeraja vam je dala priliku da pitate lekara sve što vas zanima u vezi ovulacije kao i rešenja problema sa njom. Farma...
3
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
3





Ove namirnice utrostručuju šansu da zatrud...
Mediteranska dijeta utrostručuje šansu da ostanete u drugom stanju putem ove procedure. Ona podrazumeva konzumiranje pun...
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here