|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Do ravnog stomaka za sedam dana

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.7.2013
Imate masne naslage na stomaku a prilika je ko stvorena za odlazak na bazen, more ili jezero, s' obzirom da leto sve više mami i privlači. Ako držite pravilan režim ishrane, prvi rezultati mogu da se vide već za sedam dana ...
Ključne reči:

image
/11


 

Morate da se držite plana vežbe i ishrane ako želite ozbiljno da se pozabavite gubljenjem masnih naslaga. Prve rezultate ćete imati za samo mesec dana, uz povećanje fizičke aktivnosti, dobar kardio trening i smanjenje ugljenih hidrata u ishrani.

 

Smanjite stres

Glavni uzrok za nastajanje stresa je hormon kortizol koji povećava apetit, a samim tim se i povećavaju i nagomilavaju masnoće oko struka i na stomaku. Na smanjenje stresa utiču vežbe. Joga jeste jedan od načina vežbanja, a sa druge strane to je i način života i životna filozofija, specifičan vid koncentracije i veliki mentalni trening, tako da i joga može da posluži za nestanak stresa. Šta kome odgovara, zavisi od individualnih osobina.

 

Izbacite loše navike

Za lep i vitak izgled vrlo je važan i zdrav način života. Potrudite se u potpunosti da izbacite loše navike, sigurno možete barem da ih smanjite. Ovo se pre svega odnosi na alkohol i pušenje.

 

Pravilno držanje

Trudite se što da poboljšate vaše držanje, pogotovo dok sedite.

 

Tečnost

Da bi zdravo i brzo oslabili trebate da unosite u organizam veću količinu vode koja pročišćava organizam od toksina. Mogu da posluže i nezaslađeni čajevi i sveže ceđeni sokovi.

 

Korigujte način ishrane

Ako smanjite unošenje ugljenih hidrata upravo ste smanjili unos kalorija i šećera od kojih nastaju masne naslage. Što je više moguće izbacite brzu i masnu hranu, a opet povećajte unos svežeg voća, kuvanog povrća i hrane bogate vlaknima. Jedan od uzročnika gojenja je hrana siromašna sa vlaknima.

Isto tako bitna je svakodnevna konzumacija žitarica zajedno sa jogurtom ili mlekom koje ima smanjenu količinu masti a opet pijte i što više vode i nezaslađene čajeve.

U toku dana trebalo bi da imate pet obroka, a to su: doručak, užina, ručak, još jedna užina i večera. Koliko god vam to izgleda čudno, vrlo je važno da jedete češće ali da obroci budu manji. Time će te sperečiti da se prejedete na kraju dana, a samim tim će te i imati više energije za naporan dan.

 

Vežbe za telo

Ukoliko želite da izgubite masne naslage, mi vam preporučujemo da vežbate i to tako što će te prvo koristiti telesne vežbe a zatim kardio vežbe. Od telesnih vežbi najviše će vam značiti vežbe za stomak i sklekovi. Bilo koja vrsta stomačnih vežbi će vam pomoći da učvrstite stomačne mišiće. Da bi ste dobili klasične stomačne mišiće evo jednog načina za to – postavite i fiksirajte stopala uz pomoć nekog čvrstog predmeta, lezite na pod i podižite gornji deo tela sa rukama na glavi i to ponavljajte. Kako bi pravilno izvodili stomačne vežbe uradite tri serije sa po dvanaest puta. A da bi postigli pojačani efekat zadržite se u toku vežbi na uglu od četrdeset i pet stepeni barem tri sekunde.

 

Kardio trening

Za ravan stomak nije moguće samo koristiti stomačne vežbe. Morate istovremeno da upražnjavate i kardio vežbe. Pod kardio vežbama ili treningom se podrazumeva trčanje, brzo hodanje i plivanje. One mora da se izvode dva do tri puta nedeljno po jedan čas. Ovakvim načinom treniranja se poboljšava cirkulacija.

Kao jedan vid kardio treninga može da vam posluži i sledeće: penjanje i spuštanje na nekom čvrstom predmetu visine šezdeset santimetara. Obavlja se sa jednom ili drugom nogom odvojeno. Izaberite neku odgovarajuću stolicu ili neki stabilan i čvrst predmet, i vežbanje može da počne. Možete da vežbate od petnaest do šezdeset minuta.

 

Izvor: Ringeraja.mk

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Preporuka dermatologa za prvi korak u borb...
Bubuljice i akne problem su sa kojom se ne suočavaju samo mladi, već i oni stariji od 25 godina. Zajedničko za obe grupe...
3
Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2
Pete meke kao pamuk
Sezona sandala jeste počela, ali mnoge dame su još uvek u zatvorenoj obući. Pedikir u kućnim ulovima počinje s potapanje...
2
Žene zimi izgledaju starije i do četiri go...
Stručnjaci za lepotu jedne laboratorije u Njujorku potvrdili su činjenicu da zimsko vreme negativno utiče na kožu žena, ...
2





NIVEA Rose Touch sa organskom ružinom vodicom
Beograd, jul 2021. - Ruža je poznata kao kraljica cveća, simbol lepote i znak ljubavi. Međutim, ona ima i dugu tradiciju...
DECU ZIMI KUPATI jednom u TRI DANA
Decu ne treba kupati svaki dan, pogotovo ne zimi, dovoljno je jednom u tri dana. Svakodnevno se jedino održava higijena ...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here