|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Dojenje: "Bubuljice" na bradavicama igraju važnu ulogu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 5.12.2021
Neverovatno je koliko priroda pažljivo brine o svakom detalju! Pogledajte video o tome koliko su važne te sitne tačkice zasađene na ženskim bradavicama.

image
Pogledajte zanimljiv video o ulozi malih tačaka na bradavicama ženskih dojki. Foto: Freepik.com
/11


Ženske bradavice su nešto posebno, jer preko njih, od prvog dana po rođenju, beba dobija najkvalitetniji oblik hrane, majčino mleko.


Majke koje doje – posebno na početku pre nego što se regulišu ponuda i potražnja – često se žale da moraju da nose duple majice jer im mleko samo curi iz bradavica. Da, mleko zapravo može da teče samo od sebe. Neobična pojava je, iako mnoge majke to neprimećuju, da čim majka koja doji čuje bebin plač, gde god da se nalazi, mleko počinje da teče iz njenih bradavica. 


Bradavice se takođe mogu oštetiti tokom dojenja

Iritacija, pekući bol, ukočenost, krvarenje, jaka osetljivost - samo su neke od posledica koje dojenje može da izazove, posebno kada imate gladnu bebu koja se ne odvaja od bradavica. Ovi simptomi uglavnom nestaju kada se majka navikne i nauči kako najbolje da drži bebu dok doji, a bradavice takođe otvrdnu. Ako ovi problemi potraju nakon nedelju dana, dobra je ideja da se konsultujete sa lekarom, babicom ili iskusnim savetnikom za dojenje.


PROČITAJ JOŠ: Upomoć, moja beba grize!


"Bubuljice" na bradavicama

Ako malo bolje pogledate svoje bradavice i površinu areole (prstena), videćete da su grudvičaste i sa malim kraterima. Ove grudvice mogu biti folikuli dlake, kanali ili žlezde koje luče tečnost i sasvim je normalno da ih imate. Tako da nije iznenađujuće ako u areoli ima sitnih "bubuljica". U stvari, to su Montgomerijeve žlezde. One luče mast, koja vlaži bradavice i blago se povećavaju tokom trudnoće i dojenja.


U videu ispod pogledajte koliko su važne ove male bubuljice:


(VIDEO: @ardobreastpump)


Bradavice bi trebalo da budu prekrivene kvržicama, ali ponekad su te kvržice opasne

Redak oblik raka dojke koji se zove Pagetova bolest može se pojaviti u obliku crvenog čvorića ili osipa na bradavici ili areoli. Ako primetite takvu promenu na bradavicama koja se ne povlači, obratite se lekaru.


PROČITAJ JOŠ: 6 korisnih saveta kada je reč o alkoholu i dojenju


Izvor: Ringaraja.net


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Rast zuba
Šta su mlečni zubi i kada se pojavljuju?
4
OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...
4
Kako zaista izgleda imati dvoje dece mlađe...
Vežite ta dupla kolica i spremite se za divlju vožnju. Dobra je.
4





Majci koja doji nije potrebna posebna ishrana
Ne pijte mleko! Izbegavajte citrusno voće! ... ima još mnogo sličnih NE koje dojilje slušaju u nadi da će beba imati što...
Uloga belančevina (proteina) u prvenciji a...
Belančevine u majčinom mleku pomažu u sprečavanju pojave alergija!



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here