|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako da začnete devojčicu?

Helena Primic, 20.2.2022
Mnogi stručnjaci, koji savetuju kako da začnete devojčicu, slažu se da par može povećati svoje šanse, ako žena ne doživi orgazam tokom seksualnog odnosa. Pogledajte ostale trikove i metode u članku!

image
Zapamtite da je od pola deteta važnije da su i majka i beba zdrave, zato pre svih saveta, stavite zdravlje na prvo mesto. Pregnant belly photo created by freepik - www.freepik.com
/11


Da li vam se srce topi kada sretnete bebu sa anđeoskim loknama i devojčicu u tu-tu suknjici? I da li ste oduvek sanjali da ćete imati ćerku i razmišljali kako čudesan će vaš odnos biti?

Verovatno jeste, zato pročitajte ovaj članak o tome kako začeti devojčicu.

Pre nego što počnete da čitate, trebalo bi da znate da ove teorije ne garantuju rezultat i nisu u potpunosti naučno potvrđene. Međutim, još uvek imate 50% šanse da uspete.


1. Metoda Shettles

Prema Shettles metodi, koja se pojavila oko 1960. godine i prema kojoj je pravo vreme začeća najvažnije za određivanje pola, očekuje se da će šanse za začeće devojčice porasti na čak 75 odsto.

Spermatozoidi sa muškim hromozomom putuju do jajeta brže od spermatozoida sa ženskim hromozomom, ali i brže umiru. Zbog toga, ako želite da začnete devojčicu, morate imati seks dva do četiri dana pre ovulacije, kako bi u vreme ovulacije ostali samo spermatozoidi sa ženskim hromozomom da oplode jaje. Kako savetuje dr. Šetle, izbegavajte seks tokom ovulacije, ali ne zaboravite da tako imate i manje šanse da zatrudnite.


2. Metoda Dr. Elizabeth Whelan

Metoda Dr. Elizabeth Whelan, uz pomoć koje se očekuje da će parovi postići 57 odsto uspeha u začeću devojčice, ima malo drugačiji pogled na pravi trenutak za začeće devojčice. Ako želite da dobijete ćerku, imajte seks dva do tri dana pre ovulacije, dok je za sina idealno vreme za seks četiri do šest dana pre ovulacije, a ne tokom ovulacije, kako kaže Šetlsova metoda.

Obe metode su kontradiktorne, ali obe imaju sledbenike koji tvrde da su dokazano efikasne. U svojoj knjizi brojnih studija, Whelanova je pokušala da dokaže da Šetlsova metoda ne funkcioniše, ali šta zaista odlučuje pri začeću da li će par začeti devojčicu ili dečaka ostaje naučna misterija.


PROČITAJ JOŠ: Tik-tak, tik-tak - znam da ću i ja jednom roditi


3. U misionarskom položaju i bez dubokog prodora 

Ključ za začeće dečaka je duboka penetracija (jer spermatozoidi sa muškim hromozomom pre umiru, pa im treba što više skratiti put do jajne ćelije), a za začeće devojčice, je naravno, obrnuto.

Dakle, ako želite da začnete devojčicu, najbolje je da izaberete misionarski položaj i druge položaje koji ograničavaju duboku penetraciju i tako olakšavaju put spermatozoida sa ženskim hromozomom, koji su sporiji, ali izdržljiviji.


4. Bez ženskog orgazma

Mnogi stručnjaci koji savetuju kako da začnete devojčicu slažu se da par može povećati svoje šanse, ako žena ne doživi orgazam tokom seksualnog odnosa.

Naime, kada žena doživi orgazam, oslobađa se bazni sekret koji je povoljno okruženje za spermu i time pomaže spermi sa muškim hromozomom da duže preživi. Bez ovog sekreta, brži, ali manje otporni spermatozoidi sa muškim hromozomom teže će doći do jajne ćelije.


PROČITAJ JOŠ: Ko stiže, bata ili seka - Bapske metode otkrivanja


5. Dijeta sa više povrća i voća

Prema jednoj naučnoj studiji, možete povećati svoje šanse za začeće devojčice jedući više povrća i voća, ili barem privremeno primenjujući vegetarijansku ili čak vegansku ishranu.

Posebno se preporučuje da jedete što više spanaća, orašastih plodova i brokolija, i što je najvažnije, hranu bogatu kalcijumom i magnezijumom (zeleno povrće, voće i pirinač).


6. Devojke više vole čokoladu i lakše prežive u kiseloj sredini

Ova dijeta nije dobra po zdravlje, ali ako je primenite samo nekoliko dana pre ovulacije, trebalo bi da olakša kretanje spermatozoida sa ženskim hromozomom.

Kao što je već pomenuto, bazno okruženje je povoljno za sve spermatozoide, pa ishrana koja stvara kiselu sredinu u telu utiče i na kiseli ili nepovoljan pH vagine.

Dakle, nekoliko dana pre ovulacije trebalo bi da jedete što više hrane koja će vas zakiseliti (recimo što više šećera u čokoladi) i izbegavati namirnice koje će vaš organizam učiniti baznim – jabuke, bademe, krastavce, avokado...

U svakom slučaju, zapamtite da je vaše opšte zdravlje važnije od pola vaše dete!


PROČITAJ JOŠ: Iznenađujuće prednosti sperme tokom trudnoće


7. Dijeta bez soli

Još jedan trik koji će olakšati da začnete devojčicu vezan je za hranu – odustanite na neko vreme od soli. Dijeta sa malo soli trebalo bi da poveća vaše šanse za začeće ćerke.

Nedavna studija je pokazala da ishrana sa visokim sadržajem natrijuma i kalijuma ima pozitivan efekat na spermu sa muškim hromozomom.

Dakle, ako želite da začnete devojčicu, odustanite na neko vreme od slanog mesa, maslina, slanog sira i prerađene hrane koja obično sadrži dosta soli (ništa neće škoditi ako vam i partner pravi društvo u ovakvoj ishrani). I, naravno, izostavljajte so i u domaćoj kuhinji.


8. Da bi ste dobili devojčicu, morate imati što više seksa

Da, dobro ste pročitali – preporučljivo je imati što više seksa da biste začeli devojčicu. Pogotovo kako se približava idealno vreme za začeće ćerke.

Učestalim seksualnim odnosom smanjiće se broj spermatozoida, a samim tim i broj glavnih konkurenata – bržih dečaka spermatozoida, koji su u borbi za oplodnju jajne ćelije. Istina je da će biti manje spermatozoida sa ženskim hromozomima, ali kao što već znamo, oni su mnogo izdržljiviji.


PROČITAJ JOŠ: 7 neobičnih činjenica o spermi


9. Oslobodite se muške konkurencije u kadi sa toplom kupkom 

Kao što znamo, spermatozoidi su generalno osetljivi na toplotu. Ali pošto su spermatozoidi sa muškim hromozomom manje izdržljivi, možete im otežati rad kupanjem u što toplijoj vodi, pre seksa.


Posebna napomena: Zapamtite da je od pola deteta važnije da su i majka i beba zdrave, zato pre svih saveta, stavite zdravlje na prvo mesto. Što se tiče saveta o idealnom vremenu za začeće devojčice, imajte na umu da izbegavanjem seksualnih odnosa tokom određenog vremenskog perioda možete smanjiti šanse da zatrudnite!

 

Izvor: Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
16
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
4
Bakterijska vaginoza
Najnovije preporuke svetskih stručnjaka su da bakterijsku vaginozu, koja je u 50 odsto slučajeva asimptomatska, ne treba...
3
Da li smo zaista prestare za trudnoću nako...
Ne želite bebu posle 35.? U redu, ali nemoj reći da si stara! Postoji bezbroj razloga za rađanje dece posle trideset pet...
3





Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Zašto je VIŠE BEBA ZAČETO u hladnim ZIMSKI...
Ako imate veliki broj prijatelja sa rođendanom u septembru, verovatno je da su njihovi roditelji svesno ili nesvesno sle...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here