|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kineska piletina sa kikirikijem

Ringerajina kuhinja, 19.4.2013
Ringerajin kuvar: cvećka
Ključne reči:

image
/11


  • Za dve osobe:
  • 2 pileća filea
  • 1/2 pakovanja Frikomove "Kineske mešavine"
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • 40ml soja sosa
  • biber
  • kašika gustina
  • ljuta aleva paprika
  • mali koren đumbira
  • šaka pečenog kikirikija
  • čaša duguljastog pirinča


  1. Sitno iseckati beli luk, dodati senf, soja sos, biber, alevu papriku i narendan đumbir. U ovome marinirati piletinu isečenu na štapiće (ne mnogo tanke) pola sata do sat vremena.
  2. Na vrelom ulju (ne mnogo ulja, koliko je potrebno da se ne zalepi piletina) pržiti piletinu dok ne dobije lepu smeđu boju, a onda dodati kinesku mešavinu, pržiti zajedno još 3-5 minuta. Naliti punom čašom vode i poklopiti. Uz povremeno mešanje kuvati dok voda ne ispari, zatim dodati još 1/3 šolje vode u kojoj je rastvorena kašika gustina i dodati krupno sečen crni luk (samo na četvrtine ili osmine iseći glavice). Proveriti ukus, ako je potrebno slanije dodati još soja sosa ili soli i krčkati dok se skoro skroz ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati kikiriki, promešati. Luk treba da ostane blago hrskav.
  3. U međuvremenu skuvati pirinač uz obavezno povremeno dodavanje hladne vode kako se ne bi raspao i kada je kuvan isprati ga hladnom vodom.
  4. Prijatno!


Ukoliko ne volite ljuto slobodno izostavite đumbir, a umesto ljute aleve paprike stavite slatku, i tako će biti odlično!Takođe, ako nemate soja sos neće biti loše ni samo sa solju ili vegetom.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Markiza Torta (malo improvizovana)
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Riba na pireu od graška
Ringerajin kuvar: 17 joka
Aurora špagete
Ringerajin kuvar: lelaigor



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here