|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Najlepše muzičke uspavanke za bebe (i roditelje)

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 23.10.2022
Klasika, uspavanke iz bajki, uspavanke sa zvukom prirode, uspavanke sa opuštajućom frekvencom od 432 Hz i Mocartove uspavanke za razvoj mozga bebe. Pogledajte naš izbor prelepih muzičkih uspavanki.

image
Bebe prirodno vole muziku. Foto: Freepik.com
/11


Većina beba još uvek nije oduševljena slušanjem audio bajki, dok rado zaspu uz mamin glas, bez obzira da li ona čita bajku, možda novine ili knjigu za odrasle. Beba će uvek biti zadovoljna.

Onih večeri kada vam ponestane snage da pevate pesme i pričate bajke, poslužite se muzičkom uspavankom.

Na Youtubu smo pronašli izbor najlepših muzičkih uspavanki, ali moramo da napomenemo da postoji rizik da će uz njih zaspati ne samo vaša beba, već možda i vi sami.


1. Klasika

Naučno je dokazano da bebe vole da slušaju klasičnu muziku. Čak i ako možda niste ljubitelj ove vrste muzike, ove Bramsove uspavanke će sigurno ostaviti utisak i možda uljuljati vas i vašu bebu u opušten i miran san.

 

 

2. Vilinske uspavanke

Ove Diznijeve uspavanke će oduševiti sve ljubitelje Diznijevih crtanih filmova. Najlepše i najnežnije melodije iz najlepših Diznijevih crtaća odvešće bebu u magični i bajkoviti svet snova.


 

PROČITAJ JOŠ: Tablica spavanja: Koliko sna je potrebno bebi?

 

3. Uspavanke sa zvucima prirode

Većina beba voli zvukove prirode – od zvuka vode i nežnog cvrkuta ptica do šuštanja lišća i zvukova kiše. Pored ovih uspavanki sa zvucima prirode, priuštite im što češće i realne zvuke koje ćete pronaći boravkom u prirodi.

 

 

4. Uspavanke sa opuštajućom frekvencom 432 Hz

Frekvencija od 432 Hz je prirodna frekvencija planete i ljudskog tela i mozga, koja pomaže da se uravnoteže dve polovine mozga, pa je stoga poznata kao frekvencija opuštanja. Zato puštajte svojoj bebi uspavanke sa frekvencijom od 432 Hz što je češće moguće.

 

 

5. Mocart za razvoj bebinog mozga

Verovatno ste čuli da je naučno dokazano da Mocartova muzika pomaže razvoju mozga bebe. A pošto mozak nije samo zadužen za to koliko je beba pametna, već i za ceo njen razvoj, Mocartove uspavanke su uvek odlično rešenje za uspavljivanje kada je i roditeljima potrebno više odmora.

 

 

Izvor: Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Druženje "Zvezda baby kalendara 2020"
Od oktobra do januara, pod sponzorstvom kompanije JOHNSON'S® baby već 6. godinu za redom, Ringerajino nebo svetluca i bl...
8
Refleksi novorođenčeta
Kod novorođenčeta može da se izazove niz primitivnih refleksa . Ovi refleksi se javljaju po tačno određenom redosledu, p...
4
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
4
Čuvajte bebinu kičmu, NE STAVLJAJTE BEBU R...
Mnogi roditelji možda i nisu svesni toga da svoje dete već neposredno po rođenju usmeravaju ka problemima sa kičmom i dr...
4





"Vodič za preživljavanje" za novop...
Idite malim koracima ... i naviknite se na ukus kafe, čak i ako je nikad niste pili.
Spavajte s bebom u istoj sobi
Bebe bi trebalo da spavaju u sobi sa roditeljima u sobi makar u prvih šest meseci života



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here