|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Osetljiva koža lica - moja slabost ili moja snaga? Ja odlučujem.

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 2.10.2021
Moja osetljiva koža je nešto sa čime živim. Ona jeste moja slabost. Ali, sve što je slabo, može da se pretvori u jako. Sve što razara, može da postane materijal od koga se gradi najlepša kuća.

image
#MOJASLABOSTJEMOJASNAGA
/11



Moj život sa osetljivom kožom

Odrastajući sa alergijom i osetljivom kožom, uvek sam se osećala kao "ta devojka". Devojka sa crvenilom na licu, devojka koju stalno svrbi koža, devojka koju koža - boli. Ona koja se u svojoj koži ne oseća dobro, koja loše spava, koja se stidi.
 
Želim da znam zašto mi se to dešava, ne želim da se prosto prepustim svojoj slabosti.
Tragam za odgovorima, za rešenjem.
Želim da moju slabost pretvorim u moju snagu.
Mogu ja to.


Šta je alergija?

Koža je naš najveći organ, omotač koji pokriva celo čovekovo telo. Do alergijskih reakcija dolazi kada se naruši prirodna kožna barijera, pri čemu se stvaraju pukotine kroz koje alergeni nesmetano ulaze izazivajući promene na koži.

Alergija se smatra jednom od najvećih epidemija 21. veka jer je trenutno 1/3 svetske populacije pogođena nekim vidom alergije, a broj ljudi sklonih alergijama je u stalnom porastu.

Alergija nastaje kao posledica zbunjenosti imunog sistema, odnosno neadekvatne odbrambene reakcije organizma na inhalatorne alergene, mikroorganizme iz spoljašnje sredine, ili određene sastojke hrane, ubode insekata, lekove. U nekim slučajevima kao što su na primer alergijski rinitis ili atopijski dermatitis može doći i do većih i hroničnih upala koje značajno utiču na kvalitet života.

Simptomi alergija su razni, ali većina od njih, čak 2/3 alergijskih reakcija odražava se upravo na koži, poput moje životne priče.


 

 

Uz pomoć brenda La Roche-Posay odlučili smo da vas obradujemo divnim nagradama!

Darovaćemo na forumu 5 Ringerajinih korisnika,

koji će osvojiti po jednu TOLERIANE DERMALLERGO kremu!

Na koji način možete osvojiti sjajnu nagradu pročitajte na FORUMU.




Zašto baš ja?

Tragajući za odgovorima, zanimalo me recimo i koliko nasledni faktor ima uticaja na zdravlje i osetljivost kože.

Zašto su moje obe bake sa sela imale divnu baršunastu kožu, zašto je moja mama žena sa najsjajnijom kožom na svetu, a ja ...

U razvoju kožnih oboljenja, poput atopijskog dermatitisa nije zanemarljiv nasledni faktor, nekada se simptomi mogu javiti i kod dece, pa i u prvoj godini života odojčeta.

Ipak, straživanja su pokazala da deca na selu razvijaju jači kožni imunitet od dece koja odrastaju u gradskoj sredini, te se alergijske reakcije na koži ispoljavaju ređe i u blažoj kliničkoj formi kod dece i omladine koja odrasta u ruralnim sredinama.
Sa druge strane, razvijeni industrijski gradovi su glavna alergijska žarišta zbog povećanog broja alergena, tako da mi koji odrastamo i živimo u urbanim sredinama razvijamo slabiji prirodni imunitet.

Zato je moja koža u odnosu na maminu i kožu mojih baka, sklonija učestalijim i burnijim alergijskim reakcijama u kontaktu sa alergenima.


Veza između mikrobioma i alergijskih reakcija na koži

Da li ste znali da koža ima svog zaštitnika, koji je pritom specifičan za svaku osobu? Reč je o mikrobiomu, koji je najlakše objasniti kao skup svih "dobrih" bakterija koje su prisutne na površini kože, i neophodne su za njeno zdravlje.

Mikrobiom teži i do 1,5 kilograma, sadrži 100 milijardi mikroorganizama, a njegovu jedinstvenost možemo uporediti sa genomom ili otiskom prsta - čak ni blizancima mikrobiom nije isti! On je naš svojevrsni #kožniID!

Kada je barijera mikrobioma poremećena, povećava se verovatnoća ulaska spoljnih iritanasa, antigena i patogena, što može dovesti do zapaljenja, svraba, boli i reakcija na koži. Kako bismo ojačali mikrobiom, preporučuju se zdrava ishrana i navike, ali i adekvatna nega kože.

Umesto da pokušamo da uništimo ovaj skup bakterija koje žive kako u nama, tako i na koži našeg lica i tela, zašto ne bi smo napravili jednu lepu saradnju i pažljivo upravljali njima?


Neka moja slabost bude moja snaga

Moja osetljiva koža je nešto sa čime živim. Ona jeste moja slabost. Ali, sve što je slabo, može da se pretvori u jako. Sve što razara, može da postane materijal od koga se gradi najlepša kuća.

Uz pravu podršku, sam proces osnaživanja desiće se brže i lakše - a moja podrška ovih dana je krema Toleriane Dermallergo brenda La Roche-Posay. Ovaj novi hidratantni revolucionarni preparat namenjen je obnovi i jačanju kožne barijere. Krema je sa 0% mirisa i alkohola, lako se nanosi zahvaljujući njenoj bogatoj i glatkoj teksturi i ja potpuno uživam u osećaju koji pruža dok je koristim u redovnoj dnevnoj i večernjoj nezi moje osetljive kože lica, područja oko očiju i vrata.

 

Znam da uz Toleriane Dermallergo jačam moju kožu, a time jačam i sebe.

 

 

Rezultati dermatološkog testiranja ove, nove zvezde Toleriane asortimana, potvrđuju dvostruku delotvornost proizvoda – momentalno smanjenje crvenila i dugoročno sprečavanje povratka alergijskih simptoma.

Formulacija Toleriane Dermallergo kreme zasniva se na dva ključna sastojka – neurosensinu i sphingobiomu.

Neurosensin, umirujući aktivni sastojak, odgovoran je za smirivanje kože i bolnih senzacija u alergijom zahvaćenim regijama, kao i osećaj prijatnosti koji pruža osetljivoj koži, već u prvom minutu nakon nanošenja. Sphingobiom je aktivni sastojak La Roche-Posay termalne vode, koji je zaslužan za obnovu narušene kožne barijere i vraćanju mikrobioma kože u ravnotežu.



 

 

U ovlašćenim apotekama u Srbiji sada je dostupna Toleriane Dermallergo krema u tri varijante. Ja sam za sebe odabrala Toleriane Dermallergo light cream, prilagođenu nama sa normalnom do suvom kožom, a dostupne su još Toleriane Dermallergo cream koja je prilagođena osobama sa veoma suvom kožom, dok je Toleriane Dermallergo Fluide namenjena korisnicima sa kombinovanom i masnom kožom. Takođe, dostupna je i Toleriane Dermallergo krema za područje oko očiju.

#MOJASLABOSTJEMOJASNAGA



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Mella Cosmetics – lepota u bogatstvu prirode!
Mella cosmetics je ujedinila nauku i prirodu u jedinstveni pristup nezi kože, čiji je cilj vratiti i očuvati koži sjaj i...
8
Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2
Pete meke kao pamuk
Sezona sandala jeste počela, ali mnoge dame su još uvek u zatvorenoj obući. Pedikir u kućnim ulovima počinje s potapanje...
2
Žene zimi izgledaju starije i do četiri go...
Stručnjaci za lepotu jedne laboratorije u Njujorku potvrdili su činjenicu da zimsko vreme negativno utiče na kožu žena, ...
2





Regionalna peta Lipikar škola atopije
photo
Može li se izlečiti atopijski dermatitis sa kojim se bore i deca i odrasli, kako sprečiti svrab i negovati kožu, kao i k...
Preporuka dermatologa za prvi korak u borb...
Bubuljice i akne problem su sa kojom se ne suočavaju samo mladi, već i oni stariji od 25 godina. Zajedničko za obe grupe...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here